Крилата перемога

Крилата перемога

Уже на третій день перебування в Австрії на навчально-тренувальному зборі «Динамо» провело перший спаринг із п’яти запланованих. Суперником нашої команди виступили самарські «Крила Рад», які на даний момент займають 6-е місце в російській прем’єр-лізі.

До місця проведення матчу динамівська делегація діставалась дві години. Невеликі дорожні затори дещо затримали команду в дорозі, тому в містечко Вальхзее «Динамо» прибуло з запізненням. «Крила Рад», тим не менше, поставились з розумінням і дали нашій команді провести повноцінну розминку, затримавши тим самим початок зустрічі на 15 хвилин.

Як виявилось, затрималась не лише делегація «Динамо». Бригада арбітрів виявилась не в повному складі, тому місце на боковій лінії довелось зайняти одному з помічників Юрія Сьоміна – Сергію Овчиннікову. Забігаючи наперед, зазначимо, що Сергій Іванович відпрацював матч без помилок, і в тренерів по ходу матчу особливих зауважень не виникало.

Що стосується власне гри, то тренерський штаб «Динамо» запланував зіграти в матчі двома складами. У першому таймі на поле вийшов потенційний основний склад. Поміж інших, слід зазначити появу в центрі захисту бразильця Бетао, а також вихід Зозулі на правий фланг півзахисту. Уже на 3-й хвилині «Динамо» відкрило рахунок у матчі. За порушення правил проти Зозулі суддя призначив штрафний удар метрах у 23-х від воріт самарців. До м’яча підійшов Алієв, і наніс фірмовий удар під поперечину воріт Лобоса –1:0!

У подальшому наша команда володіла перевагою. Одного лише Кравця кілька разів виводили віч-на-віч із воротарем, але щоразу Артему не вистачало малості, щоб збільшити різницю в рахунку. Зазначимо також гру Бетао, який не програв жодного єдиноборства нападникам «Крилам Рад». За перші 45 хвилин матчу команда Леоніда Слуцького мала лише один момент, щоб зрівняти рахунок. Тихонов виконав штрафний від кута карного майданчика, але Шовковський витягнув м’яч з-під поперечини воріт.

На другий тайм у «Динамо» вийшов резервний склад, підкріплений досвідченим Гораном Сабличем. «Крила Рад» перехопили ініціативу і стали частіше загрожувати воротам Рибки. Посилив гру команди колумбієць Ескобар, за активної участі якого самарці відігрались. На 58-й хвилині півзахисник видав блискучий пас врозріз на Калугіна, який легко переграв Рибку – 1:1.

«Крильця» не мали наміру зупинятись на досягнутому, продовжуючи чинити тиск на захист «Динамо». Тим не менше, динамівці стримали натиск суперника, відповівши своїм «уколом». На 75-й хвилині захисник опонента помилився, віддаючи пас воротарю, Ярмоленко дістав сферу на лицевій лінії і відкотив трохи назад під удар Лисенку – Володі не склало великих труднощів відправити м’яч у порожні ворота 1:2.

Через п’ять хвилин «Динамо» повинно було збільшувати рахунок, але після удару Морозюка з лінії штрафного майданчика воротар у блискучому стрибку витягнув м’яч із лівого від себе кута воріт. Останні хвилини пройшли в атаках самарського клубу, але до особливих загроз воротам Рибки справа так і не дійшла. Таким чином, «Динамо» почало збори з перемоги. Тим не менше, попереду ще дуже багато роботи, тому розслаблятись нікому не дозволено.

Наступний матч «Динамо» проведе завтра. Суперник – австрійський «Альтах», який за підсумками минулого сезону посів восьме місце в національному чемпіонаті.

"Динамо" - "Крла Советов" (Самара) - 2:1

"Динамо" (перший тайм): Шовковський, Мандзюк, Михалик, Бетао, Несмачний, Гіоане, Зозуля, Алієв, Нінкович, Кравець, Мілевський.

"Динамо" (другий тайм): Рибка, Романчук, Саблич, Допілка, Федорів, Парцванія, Фартушняк, Морозюк, Олійник, Лисенко, Ярмоленко.

"Крила Рад": Лобос (Юрченко, 46), О Бом Сок, Бут, Бєлозєров, Будилін (Лейлтон, 46), Ярошик, Калачев, Аджинджал, Ковба (Ескобар, 46), Тихонов, Савін (Салугін, 56). Тренер: Леонід Слуцький.

Голи: Алієв (3), Лисенко (75) - Салугін (58).

Фотогалерея матчу "Динамо" - "Крилья Совєтов" (Самара)

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер