»Кривбас» – «Динамо» – 0:1. Мінімально, але впевнено

»Кривбас» – «Динамо» – 0:1. Мінімально, але впевнено

У чотирьох останніх матчах, два з яких були проведені в рамках чемпіонату України, «Динамо» не знало радості перемог. Тривала серія урвалася в Кривому Розі, де не без зусиль було обіграно місцевий «Кривбас». Комфортну перевагу динамівці забезпечили собі вже в дебюті зустрічі, коли Ярмоленко опинився біля м’яча після серії рикошетів у штрафному майданчику і влучно пробив повз воротаря.

Перед зустріччю з «Динамо» підопічні Юрія Максимова понесли серйозні кадрові втрати. Разом із головним тренером, дискваліфікованим за некоректні висловлювання тижневої давнини, гру з трибуни дивилися Даниловський, Лисицький, Кобахідзе, Гоцирідзе, орендовані у «Динамо» Петров та Воронков. Багато в чому дії цих виконавців визначають гру нинішнього «Кривбасу», тому тренеру оперативно довелося шукати заміну вибулим. Амбітному наставнику вдалося знайти вихід із складного становища і дати бій лідеру українського футболу, який і дещо накульгує на старті чемпіонату.

У стартовому складі «Динамо» з перших хвилин не вийшли лідери – Вукоєвич та Шевченко. Зате після тривалої перерви на полі з’явився Нінкович, котрий зайняв звичне місце атакуючого півзахисника. Цікаво було спостерігати за діями Мілоша та Гармаша, від взаємодії яких багато в чому залежав зміст гри в нападі. Моментами у них виходили цікаві та перспективні задумки. Добре розпочав зустріч Мілевський, для якого це був 200-й вихід на поле у футболці першої команди «Динамо», але ближче до перерви зменшив в активності й був замінений на Андре. Повернув місце у складі Хачеріді, який відновився після травми. У центрі захисту Женя грає в парі з Михаликом і виглядає дуже впевнено.

Повівши в рахунку, динамівці не зменшили оберти, продовживши контролювати ситуацію на полі та погрожувати воротам Боровика. Найнебезпечніший момент у першому таймі був у Ярмоленка, але наш фланговий півзахисник не спромігся переграти воротаря, вийшовши з ним віч-на-віч. Не відсиджувалися в захисті господарі, вважаючи за краще ловити динамівців, які загралися в атаці, на контратаках. У кожному з таймів криворіжці створили по одному небезпечному моменту, але м’яч раз по раз розходився з воротами. Незадовго до перерви Максимов із кута воротарського майданчика пробив поряд зі стійкою, а в середині другого тайму Валєєв потужно «вистрілив» із тридцяти метрів у поперечину. У динамівців загрози найчастіше йшли від Гармаша, який пробивав із будь-якої зручної позиції. Міг відзначитися й Попов, але після блискучого пасу Нінковича пробив поряд зі стійкою. Кінцівка зустрічі пройшла у в’ялій боротьбі. Гості задовольнялися мінімальною перевагою й у нападі особливо не проявляли активності, а господарі, залишившись у меншості після вилучення Куценка, нічого небезпечного створити біля воріт Коваля не спромоглися.

КРИВБАС – ДИНАМО – 0:1 (0:1)

«Кривбас»:
23.Боровик, 30.Максимов – кап, 25.Жданов, 88.Валєєв, 14.Васильєв, 77.Іващенко, 37.Хомченовський, 12.Андрієнко (3.Сердюк, 44), 32.Дяків (11.Мотуз, 64), 27.Кіцута, 7.Рожок (22.Куценко, 30).

«Динамо»: 35.Коваль, 2.Сильва (3.Бетао, 77), 6.Попов, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський – кап (11.Андре, 46), 17.Михалик, 19.Гармаш, 20.Гусєв, 23.Єременко, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (5.Вукоєвич, 63).

Гол: Ярмоленко (4).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер