»Кривбас» – «Динамо» – 1:3. Перша виїзна

»Кривбас» – «Динамо» – 1:3. Перша виїзна

Після двох домашніх поєдинків у чемпіонаті України, в яких динамівці розгромили суперників, підопічні Валерія Газзаєва зіграли на виїзді. У Кривому Розі в упертій боротьбі з місцевим «Кривбасом» долю зустрічі вирішили чудові за виконанням удари Романа Єременка, Артема Мілевського та Андрія Ярмоленка. Відповідь господарів була у вигляді реалізованого в середині другого тайму пенальті. В результаті третя поспіль перемога і з дев’ятьма очками «Динамо» виходить у лідери турнірної таблиці!

Тижневий графік виступів дозволяє динамівцям у спокійному режимі підготуватися до матчів і повноцінно відновити сили. Традиційно Валерій Газзаєв після поєдинку надає футболістам два вихідних, а потім чотири дні команда готується до наступної зустрічі. При такому циклі ротації в складі поки проводяться мінімальні. Наприклад, у порівнянні з грою із «Таврією» наставник провів дві заміни – замість травмованого Ель Каддурі вийшов Несмачний, а позицію Бетао в центрі захисту зайняв Юссуф, який вже одужав.

У перших двох турах динамівці вже в дебюті зустрічі відкривали рахунок, що вносило певні корективи у подальший хід гри. Так само швидко відзначитися в Кривому Розі не склалося, хоча й довго чекати кияни не змусили. Це Роман Єременко отримав м’яча в центральній частині поля, наблизився до воріт і несподівано для воротаря Федоренка, який дебютував у вищій лізі, потужно з тридцяти метрів пробив у саму «дев’ятку». Хоча голи з таких відстаней зазвичай лежать на совісті голкіперів, претензії до Федоренка пред’явити складно – аж надто блискучим виявився удар у Романа, до того ж ніхто з опонентів навіть не намагався йому в цьому завадити. До речі, у фіна один із найкращих ударів у команді. Окрім визнаного спеціаліста Алієва, до майстрів-далекобійників у «Динамо» також належать Корреа, Гіоане, Кравченка та Гусєва.

Незважаючи на впевнений переможний рахунок і територіальну перевагу динамівців, впродовж зустрічі господарі створили кілька небезпечних моментів, що поза сумнівом дасть інформацію для роздумів Валерію Газзаєву. Після закінчення півгодини гри помилкою на фланзі Гусєва ледь не скористався Бюлюкбаші, відправивши м’яча з кута штрафного майданчика в поперечину, двічі на небезпечні удари Бартуловича реагував Шовковський. Утім, як уже було згадано раніше, перевага динамівців була незаперечною і якби гравці реалізували хоча б половину створених моментів, рахунок був би не меншим, ніж у двох попередніх зустрічах. Традиційно лідером команди був Мілевський. Буквально всі атаки йшли через Артема, який встигав виконувати як функції плеймейкера, так і голеадора. У звітній зустрічі нападник записав до активу гол і результативну передачу. В середині другого тайму Артем спершу класно прокинув м’яча собі на хід після пасу Гусєва і з п’яти метрів забив його в сітку воріт, а під кінець зустрічі скористався з помилки воротаря і грамотно розібравшись у ситуації віддав чудовий пас на Ярмоленка, від якого потрібно було переправити м’яча в порожні ворота. До речі, в другій поспіль зустрічі Ярмоленко відзначається після чудових індивідуальних дій Мілевського. Як говорять уболівальники, за Андрієм має не забаритися…

Тепер у суперечці найкращих бомбардирів «Динамо» в сезоні тривладдя. По три точних удари на рахунку Гусєва, Мілевського та Ярмоленка. Вони ж, а також сімферополець Ковпак, лідирують у загальноукраїнській суперечці голеадорів.

Через годину після закінчення гри в Кривому Розі закінчився поєдинок у Полтаві, де «Ворскла» приймала «Шахтар». Нічия 1:1 зробила «Динамо» одноосібним лідером чемпіонату. Зайве говорити, яке це має значення за підсумками трьох турів, проте завжди приємно бачити команду на вершині турнірної таблиці.

КРИВБАС – ДИНАМО – 1:3 (0:1)

«Кривбас»:
1.Федоренко, 3.Сердюк (16.Аголлі, 64), 25.Жданов, 5.Комарницький, 23.Бартулович, 18.Булку, 28.Івашкевичюс, 14.Свиридов, 17.Бюлюкбаші – кап, 30.Максимов, 22.Штурко (20.Мотуз, 79).

«Динамо»: 1.Шовковський, 26.Несмачний, 5.Вукоєвич, 7.Корреа (3.Бетао, 46), 10.Мілевський – кап, 25.Юссуф, 20.Гусєв (4.Гіоане, 84), 11.Єременко, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (14.Кравченко, 66), 70.Ярмоленко.

Голи: Бюлюкбаші (64, з пенальті) – Єременко (18), Мілевський (61), Ярмоленко (90+1).

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер