КУ. Фінал. «Динамо» - «Шахтар» - 0:2

КУ. Фінал. «Динамо» - «Шахтар» - 0:2

Гра на «Дніпро-Арені» зібрала практично аншлаг, і ще до початку зустрічі на стадіоні панувала чудова футбольна атмосфера. Енергетика трибун підганяла команди вперед, змушуючи з перших хвилин діяти активно.

Уже на восьмій хвилині м’яч опинився у сітці воріт Андрія Пятова, проте арбітр зафіксував офсайд у Микити Бурди під час виконання штрафного удару Віктором Циганковим.

За кілька хвилин доволі гостро було поблизу воріт Дениса Бойка. Спершу з небезпечної відстані бив Алан Патрік, за хвилину небезпечно прострілював Марлос.

У стартовий відрізок гри м’ячем більше володіли динамівці, тоді як їхні суперники намагалися проводити швидкі випади. Поступово гра на зустрічних курсах заспокоїлася та вирівнялася, на полі побільшало боротьби, наслідком чого стали попередження за схожі відмашки Артему Бєсєдіну та Фреду. Цікаво, що бразилець відмахнувся як раз від Бєсєдіна, але якщо його фол був очевидним, то фол Бєсєдіна проти Степаненка – доволі спірним.

Наприкінці тайму суперники знову додали в активності. У динамівців удари по воротах завдали Вербич, Бєсєдін та Шапаренко, у «гірників» - Ракицький та Феррейра. Та найнебезпечнішим став удар Степаненка у компенсований час, після якого м’яч влучив у стійку воріт. 

Початок другого тайму став шокуючим для «Динамо». Богдан Бутко прийняв передачу від Фреда та прострілив зі свого флангу у центр штрафного, звідки Факундо Феррера з кількох метрів практично без супротиву переправив м’яч у ворота, відкривши рахунок у грі.

На 56-й хвилині Артем Бєсєдін мав чудовий момент зрівняти рахунок, вийшовши на рандеву з П'ятовим, але не переграв його. За хвилину з льоту бив Шапаренко – над поперечиною. 

На 61-й хвилині «Шахтар» забив удруге. Ярослав Ракицький відзначився прямим ударом зі штрафного, перегравши Бойка. У цей час уже готувався до виходу на поле Дьємерсі Мбокані – Александр Хацкевич перебудував схему команди на гру у два нападники. 

«Біло-сині» пішли у ва-банк, притиснувши суперника до воріт, та мали нагоди аби відігратися. Спершу небезпечно з меж штрафного майданчика бив Вербич, однак не переграв П'ятова. За хвилину Циганков замикав навіс Гармаша, але не влучив у площину воріт. Свої моменти мав і Мбокані, проте цього дня фортуна явно була не на боці киян. «Динамо» поступилося у вирішальному матчі за трофей. 

Кубок України 2017/2018. Фінал

«Динамо» - «Шахтар» - 0:2 (0:0)

09.05.2018. Дніпро. «Дніпро-Арена»

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Піварич – Гармаш, Шепелєв, Шапаренко (Мбокані , 62), Циганков (к), Вербич (Цитаішвілі, 86) –  Бєсєдін

«Шахтар»: П'ятов, Бутко (Хочолава, 90), Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Тайсон (к), Марлос, Алан Патрік (Коваленко, 65), Факундо Феррейра (Кайоде, 76)

Голи: Феррейра (47), Ракицький (61)

Попередження: Бєсєдін (28), Кендзьора (63), Шепелєв (68), Гармаш (80) – Фред (32), Степаненко (83)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер