Кубок України. Ми в 1/4 фіналу! «Маріуполь» - «Динамо» - 1:2. Звіт про матч

Кубок України. Ми в 1/4 фіналу! «Маріуполь» - «Динамо» - 1:2. Звіт про матч

Київське «Динамо» провело перший із двох виїзних поєдинків, які нашій команді належить зіграти цього тижня в Маріуполі. Сьогодні «біло-сині» зійшлися з приазовцями в рамках 1/8 фіналу Кубка України.

У кубковій зустрічі з аутсайдерами української Прем’єр-ліги Мірча Луческу вирішив вдатися до ротації складу. Місце в воротах зайняв Бойко, лінію захисту склали Тимчик і Караваєв на флангах та Забарний із Шабановим у центрі, а Сидорчука та Шапаренка в середній лінії доповнив Лєднєв. На флангах атаки розташувалися Антюх і Вербич, а на вістрі нападу з’явився Шкурін.

Динамівці розпочали матч із розвідки та спокійного темпу, звикаючи до опонента та поля. Господарі високо зустрічали киян, які намагалися проводити позиційні атаки та просуватися вперед із задіянням обох флангів.

Перший гострий момент у виконанні «Динамо» виник на 14-й хвилині після подачі кутового, яку ударом головою замикав Шкурін – трохи вище поперечини. У наступній атаці форвард вже віддавав передачу на Лєднєва, який буквально розстрілював ворота «Маріуполя», але не зміг переграти Турбаєвського.

А ще за хвилину голкіпер господарів був безсилий проти удару Беньяміна Вербича. Шапаренко виконав навіс від лівого кутового прапорця на лінію воротарського майданчика, звідки словенець влучно пробив головою, вигравши боротьбу у захисника та забивши свій перший м’яч за 11 місяців.

Аналогічним чином динамівцям вдалося подвоїти рахунок на 33-й хвилині, коли Шапаренко подав кутовий вже з протилежного флангу, м’яч був переведений на дальню штангу, де на нього чатував Шабанов. Точний удар у дотик дозволив Артему встановити комфортну перевагу динамівців і відсвяткувати разом із партнерами нещодавнє народження доньки. До слова, асистував захисникові ще один новоспечений батько – Беньямін Вербич.

Якби не Микита Турбаєвський, рахунок до перерви на користь динамівців міг стати ще більшим. Воротар продемонстрував дива реакції, парирувавши потужний постріл Шапаренка з дальнього штрафного, а також двічі поспіль врятував після «гармати» того ж Шапаренка та добивання від Антюха, який завдавав удару вже з офсайду.

«Маріуполь» активізувався лише на останніх хвилинах першого тайму. Приазовцям вдалося загострити гру, провівши небезпечну контратаку, яку прострілом до штрафного завершував Топалов – однак Бойко вийшов на перехоплення та був перший на м’ячі.

Перший тайм, який пройшов під тотальним контролем «біло-синіх», закрив удар Караваєва, який із гострого кута влучив у сітку воріт із зовнішнього боку.

Після перерви маріупольці вийшли з роздягальні значно сміливішими та на старті другої половини поєдинку перемістили гру до воріт «Динамо». Зокрема, гольовим моментом відзначився Петерман, котрий після подачі Кащука зі стандарту виграв верхову боротьбу та завдав удару, що пройшов у лічених сантиметрах над поперечиною.

Другий тайм, в якому Мірча Луческу використав максимум замін, пройшов за рівної боротьби. Команди майже не створювали небезпечних моментів – можна згадати шанс активного сьогодні Вербича, який із напівкола штрафного пробив низом поруч із лівою штангою.

Проте за п’ять хвилин до кінця основного часу інтригу в протистояння зумів внести Очеретько. Микитишин вигриз м’яч на чужій половині поля та відпасував на хід Олегу, який на швидкості увірвався до штрафного «Динамо» та пробив точно в кут – 1:2.

Втім, незважаючи на нервову кінцівку поєдинку, більшого господарям поля досягти біля воріт Бойка не вдалося, і до чвертьфіналу крокує київське «Динамо». Базова дата проведення матчів цієї стадії турніру – 2 березня.

Кубок України-2021/2022. 1/8 фіналу

27.10.2021. Маріуполь, стадіон ім. В.С.Бойка. Без глядачів

«Маріуполь» - «Динамо» - 1:2 (0:2)

«Маріуполь»: Турбаєвський – Драмбаєв, Удод, Петерман, Холод, Чех (Спіровський, 70), Мишньов (к), Очеретько, Кащук (Микитишин, 82), Топалов (Шостак, 58), В’юнник (Меліченко, 81).

«Динамо»: Бойко – Тимчик, Забарний, Шабанов, Караваєв – Сидорчук (к) (Кендзьора, 77), Шапаренко (Шепелєв, 46), Лєднєв (Гармаш, 68), Антюх (Вітіньйо, 68), Вербич – Шкурін (Рамірес, 46).

Голи: Очеретько (85) – Вербич (16), Шабанов (33).

Попереджені: Удод (42), Стасюк (65) – Шабанов (51).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер