Кубок України. 1/8 фіналу. «Оболонь» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

Кубок України. 1/8 фіналу. «Оболонь» – «Динамо» – 1:0. Звіт про матч

У рамках 1/8 фіналу розіграшу Кубка України сезону-2023/2024 київське «Динамо» зійшлося у столичному дербі з «Оболонню».

Команди вже зустрічалися в нинішньому сезоні в чемпіонаті, і «біло-сині» так само на стадіоні «Оболонь-Арена», розташованому у спальному районі Києва, у результативному поєдинку здолали опонента – 4:2.

Звітний матч також розпочався на зустрічних курсах. Динамівці більше володіли м’ячем, але при цьому «пивовари» за першої можливості вибігали вперед. І перший момент також створили господарі – після скидки когось із партнерів з-за меж штрафного майданчика пробивав Косовський, але м’яч полетів повз ворота. У відповідь небезпечно пробивав Беніто, але надійно у воротах зіграв Кичак.

Трохи згодом знову небезпечно було біля воріт «біло-синіх». Голкіпер сильно вибив м’яча від воріт, і Суханов втік до воріт із центру поля, але Бражко відіграв із опонентом до кінця та завадив тому пробити з меж штрафного майданчика. Біля протилежних воріт Буяльський класним пасом у дотик вивів на ударну позицію Беніто, але нігерієць метрів із 15-ти пробив над воротами.

У середині тайму «Оболонь» притиснула «біло-синіх» та мала кілька нагод, аби відкрити рахунок. На щастя, надійно діяв у рамці Нещерет, якого сміливо можна було називати найкращим гравцем поєдинку за підсумками перших 45 хвилин. Наш голкіпер спочатку парирував удар Краснопіра головою, потім забрав м’яча до рук після того, як головою з близької відстані пробивав Приймак, а згодом дотягнувся кінчиками пальців до м’яча після класного удару Краснопіра від правого кута штрафного майданчика.

У динамівців продовжував марнотратити моменти Беніто – зокрема, після чергової зручної скидки від Буяльського нігерієць опинився в центрі штрафного майданчика, але пробив повз ворота. Ще в одному епізоді Буяльський пробив головою в руки воротарю, а перспективну динамівську атаку, в ході якої на перспективній ударній позиції опинився Ярмоленко, арбітр зупинив через офсайд у Андрія.

Після перерви малюнок гри не змінився. Динамівці особливих моментів не мали, а от «пивовари» ледь не першу свою нагоду в другому таймі реалізували. Косовський зіграв у відборі біля чужого штрафного майданчика, м’яч був доставлений до Суханова, який із розвороту пробив від півкола перед штрафним майданчиком, і сфера від стійки залетіла в сітку воріт – 1:0.

Схоже, пропущений гол аж ніяк не входив у плани «біло-синіх», адже відразу створити тиск на ворота суперника не вдавалося, але поодинокі моменти все ж виникали. Зокрема, Ярмоленко з гострого кута не зміг поцілити по воротах, а Волошин після індивідуального проходу з лівого флангу пробив поруч зі стійкою.

Зрівняти рахунок динамівці мали всі шанси на 84-й хвилині, коли створили два забійних моменти. Спочатку Буяльський після сольного проходу пробивав по воротах з 20-ти метрів, але Кичак блискуче зреагував, парирувавши м'яч у куті, а потім після навісу з кутового Ярмоленко пробивав головою, і цього разу голкіпер виловив м'яча буквально на лінії воріт. За кілька хвилин ще один момент був у Буяльського, який пробивав по воротах зі штрафного з 27-ми метрів, але господарів цього разу врятувала поперечина.

У підсумку до фінального свистка динамівцям так і не вдалося повернути пані Фортуну до себе обличчям, і після мінімальної поразки «біло-сині» вилітають із Кубка України вже на стадії 1/8 фіналу.

Кубок України, 1/8 фіналу

«Оболонь» – «Динамо» – 1:0

27.09.2023. Київ, стадіон «Оболонь-Арена»

«Оболонь»: 13. Кичак (к), 2. Карась (16. Лук’янчук, 81), 3. Приймак, 34. Вовкун, 20. Фатєєв (9. Мединський, 81), 5. Осман (24. Прокопенко, 70), 19. Косовський (17. Черненко, 81), 37. Дубко, 4. Мороз, 55. Суханов (8. Тарануха, 62), 95. Краснопір.

«Динамо»: 35. Нещерет, 20. Караваєв, 4. Попов, 40. Біловар (34. Сирота, 62), 44. Дубінчак, 6. Бражко (92. Рамадані, 62), 18. Андрієвский, 7. Ярмоленко, 29. Буяльський (к), 30. Діалло (91. Волошин, 46), 77. Беніто (8. Шепелєв, 74).

Гол: Суханов (57).

Попереджені: Черненко (84), Дубко (86), Мороз (90+1) – Буяльський (53), Шепелєв (75).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер