Кубок Лобановського вирушив до Донецька

В неділю в Києві завершився щорічний турнір серед фанатів пам’яті Валерія Лобановського. Традиційно в ньому брали участь команди, в яких свого часу грав видатний футболіст і тренер. Разом з уболівальниками «Динамо» за головний приз боролися фани «Чорноморця» і «Шахтаря». Інтрига в групі тривала до останнього матчу, в якому зустрічалися динамівці й одесити. Перемога виводила нашу команду на перше місце, а в разі поразки кияни виявлялися останніми. Гра вийшла насправді феєричною: програючи по ходу поєдинку 0:4, динамівці спромоглися зробити неймовірний «камбек», але в результаті все ж таки поступилися в серії пенальті. Більше за всіх такому розгортанню подій зраділи «гірники», які всією командою вибігли на поле вітати «Чорноморець», адже перемога одеситів виводила на перше місце саме їхню команду. Таким чином, кияни виявилися гостинними господарями, пропустивши гостей вперед.

Учасники, переможці, а також найкращі гравці в кожній з номінацій отримали кубки, медалі, футбольні бутси та інші пам’ятні призи. А після церемонії нагородження капітани команд-переможниць та організатори турніру поділилися враженнями:

Вадим Костюченко, віце-президент «Динамо»:

- Ініціатива проведення турніру виходила від уболівальників. Минулого року Кубок Лобановського було вирішено присвятити 70-й річниці великого тренера. Він продовжує серію заходів, заплановану футбольним клубом і фан-клубом «Динамо». Ми підтримали ініціативу й надалі бачимо зимовий кубок пам’яті Метра, що буде охоплювати ще ширшу географію. З наступного сезону в ньому будуть брати участь не тільки команди, за які грав Валерій Васильович, але й ті, які він тренував. Зокрема, команда уболівальників «Дніпра» і фани збірної України. А надалі, можливо, вийдемо на міжнародний рівень, адже ім’я Валерія Лобановського належить не тільки «Динамо» й Україні, але й усьому світу. Ми вдячні фанам за їхню пам’ять, ставлення і любов до Лобановського. ФК «Динамо» і надалі буде підтримувати подібні ініціативи вболівальників.

Євген Щелкунов, координатор турніру:

- Цей турнір іноді змінює свій формат, але зимові змагання на базі «Динамо» ми проводимо близько чотирьох років. Конкретно Кубок Лобановського – другий рік. Перший раз перемогу святкувала київська команда, цього року – донецька. Хочу виказати подяку керівництву київського «Динамо» за те, що надали нам можливість взимку грати на великому полі, такою розкішшю мало хто може похвалитися. Грати в тих умовах, в яких тренується перша і друга команди «Динамо», для фанатів дорогого коштує, таке не забувається. Чесно кажучи, всі хлопці чекали на початок турніру. Дивлячись на щасливі обличчя учасників, можна зробити висновок, наскільки їм усе сподобалося.

Юрій Сабада, капітан команди вболівальників «Шахтаря»:

- Враження залишилися чудові, це наша перша перемога! В цілому, турнір вийшов дуже непередбачуваним, адже будь-яка команда могла стати як першою, так і останньою. Нам пощастило трохи більше. Ми з радістю сприйняли ініціативу розширити коло учасників турніру, наступного року будуть нові команди, а значить, і нові враження. Ми знаємо багато хлопців, тому ставлення до нас тут хороше. З уболівальниками «Динамо» в нас ніколи не було конфліктів, незважаючи на те, що наші головні команди є принциповими суперниками. Матчі проходили в чудовому манежі, це, напевно, найкращі умови, в яких нам доводилося грати. Цього року нам пощастило побувати на базі «Шахтаря» в Кіршах, але такого критого газону там поки немає. А коли з’явиться, ми обов’язково запросимо туди вболівальників «Динамо».

Олексій Барабан, капітан команди вболівальників «Чорноморця»:

- Вражень маса, всі вони, звичайно ж, позитивні. Спасибі ФК «Динамо» за організацію турніру на високому рівні. Все було блискуче, зібралися команди справжніх уболівальників, в яких не було професійних спортсменів чи футболістів. Так склалися обставини, що більше пощастило молодим хлопцям з «Шахтаря», які об’єктивно, напевно, були найслабкішими на турнірі. Але ми їх вітаємо з перемогою. Цей турнір присвячений пам’яті Валерія Лобановського, чиє ім’я для нас – не порожній звук. Адже саме в той час, коли Валерій Васильович грав у «Чорноморці», він вперше продемонстрував свій «сухий лист», добре грав і багато забивав. Ми всі його любимо і пам’ятаємо. Дуже шкода, що він пішов від нас так рано.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер