«Кубок президента України». «Динамо» фінішує п'ятим

«Кубок президента України». «Динамо» фінішує п'ятим

Ось і підійшов до завершення перший міжнародний юнацький турнір «Кубок президента України». Вісім команд із п'яти країн боролися за перемогу, серед яких було й київське «Динамо».

Нагадаємо, що зазнавши двох поразок та одного разу зігравши внічию в груповому турнірі, а також після серії пенальті отримавши право зіграти в поєдинку за п'яте місце, в заключному матчі Віктору Кащею та його команді потрібно було зустрітися зі старими знайомими – «Реал-Сукчесом» із Кишинева. Саме молдавани в стартовому поєдинку турніру завдали «біло-синім» мінімальної поразки, тому наші хлопці, незважаючи ні на що, прагнули взяти реванш.

Навіть незважаючи на той факт, що вершини гір, що оточують Гурзуф, цієї ночі забарвилися в білий колір, на центральному стадіоні «Артека» було по-справжньому спекотно, чому сприяла й відносно сонячна погода.

Як зазвичай розпочавши матч із атак, перший гострий момент біля воріт «Реала» кияни створили вже на третій хвилині. Михайленко потужно вистрілив метрів із 17-ти по центру. Воротар зіграв невпевнено, фактично відбивши м'яча перед собою. Поки ж динамівські форварди вирішували, бігти на добивання чи ні, кіпер узяв сферу під свій контроль.

Номінальні господарі поля також відповіли дальнім ударом з-за меж штрафного майданчика точно в руки динамівському голкіперу. Якщо судити по грі наших хлопців, то під кінець турніру вони безперечно додали. Стало куди менше безадресних передач та втрат м'яча на рівному місці, хоча свої «сюрпризи» також траплялися. «Реал-Сукчес» же шукав свої шансі в контратаках.

У середині тайму Яцюченко не скористався шикарним пасом із глибини від Михайленка, який вивів форварда віч-на-віч. На флангах проявляв активність Куліш, але його простріли до штрафного майданчика відгуку в партнерів не знаходили.

І все ж ігрову та територіальну перевагу «біло-синім» вдалося перетворити на гол! На останній хвилині тайму багатоходівка у штрафному майданчику суперника завершилася ударом усе того ж Яцюченка метрів із 16-ти. На перший погляд здалося, що рішення форварда було помилковим, адже пробивав він, завалюючись на газон. Тим не менш, сфера залетіла в лівий нижній від воротаря кут – 1:0, і гол у роздягальню!

У перерві Віктор Кащей замінив воротаря, випустивши замість Кучерука Петруся – героя поєдинку з «Мінськом». І ледь не пожалкував через своє рішення. Дамашкан спочатку скористався провалом оборони «Динамо», опинившись віч-на-віч із воротарем. Петрусь відверто невдало вийшов із воріт, а «дев'ятці» «Реала» залишалося спрямувати м'яча в порожні ворота. Взяттю воріт завадила стійку, врятувавши «біло-синіх». До слова, не востаннє.

Відновити паритет колективу з Кишинева допоміг джокер – нападник Молештяну. Мало того, що саме єдиний влучний удар цього нападника приніс перемогу «Реалу» в першій зустрічі цих команд, так ще й поцілити у ворота «Динамо» йому вдалося менш ніж за хвилину після виходу на поле. Він буквально вколотив м'яча у ворота з кількох метрів після подвійної помилки динамівських захисника та воротаря, які завадили один одному.

Хвилини з 50-ї стало зрозуміло, що за перемогою будь-якою ціною не побіжить ніхто. Все вирішив би один єдиний гол, тому у вирішальній фазі атак футболістам, можливо, заважало побоювання схибити, найчастіше змушуючи хлопців грати не вперед, а поперек. Тьохнуло же серце в динамівців уже в компенсований час. А сам момент, як часто й у попередніх матчах, виник із нічого.

Непорозумінням між Петрусем та Червакок ледь не скористався форвард «Реала», перехопивши м'яча в чужому штрафному майданчику, перегравши голкіпера та пробивши по воротах. І знову «Динамо» врятувала стійка, після чого «круглий» відскочив у поле. Розчаруванню молдаван не було меж.

Друга серія пенальті за два матчі підтвердила думку про те, що 11-метрові удари є своєрідною «фішкою» юних динамівців. Реалізувавши п'ять із п'яти у грі з «Мінськом», у поєдинку з «Реал-Сукчесом» кияни знову були бездоганними, забивши чотири з чотирьох. Головним же героєм цієї дуелі став Петрусь, цілком реабілітувавшись за невпевнену гру в матчі. Спочатку наш воротар виграв психологічну битву із суперником, внаслідок чого молдаванин пробив вище воріт, а потім парирував 11-метровий уже на лінії воріт. Символічно, вирішальний пенальті реалізував капітан «Динамо» Хахльов.

Підсумок – перемога Віктора Кащея та його підопічних над «Реал-Сукчесом» та здобуте п'яте місце на турнірі «Кубок президента України».

«Кубок президента України». Матч за 5-е місце

05.10.13 р. с.Гурзуф. Центральний стадіон «Артек». 50 глядачів

«Реал-Сукчес» (U-15) – «Динамо» (U-15) – 1:1 (1:4 по пенальті)

«Динамо»:
1. Кучерук (12.Петрусь, 36), 2.Рибачук, 14.Гаць, 4.Дришлюк (11.Червак, 47), 9.Шармонов, 7.Хахльов (к), 16.Миколенко, 6.Стрижак, 21.Яцюченко, 10.Куліш, 19.Михайленко.

Гол: Молештяну (44) – Яцюченко (35).

Попереджені: Юрашко (22), Ящук (53) – Шармонов (43).

Андрій Недбайло з Гурзуфа

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер