«Кубок президента України». «Динамо» перемагає «Мінськ» та побореться за 5-е місце

«Кубок президента України». «Динамо» перемагає «Мінськ» та побореться за 5-е місце

Посівши останнє місце в своїй групі на турнірі «Кубок президента України», юні динамівці опинилися серед команд, яким доведеться боротися за місця з п'ятого по восьме. У стиковому поєдинку на «біло-синіх» чекала зустріч із «Мінськом», які посіли третю сходинку в квартеті з «Шахтарем», «Карпатами» та польською «Погоню».

Матч «Динамо» та «Мінська» відкривав ігрову програму четвертого дня змагань в «Артеку». Не можна оминути увагою й погоду, адже якщо під кінець групового етапу Гурзуф буквально заливало дощами, то до четверга хмари трохи розвіялися й, час від часу, навіть визирало сонце. Найбільшою ж проблемою для команд був сильний та пронизливий вітер, який буквально збивав із ніг.

Старт поєдинку динамівці, як зазвичай, провели потужно, практично не випускаючи суперника з його половини поля. У першу чергу в очі впало кількість перепасовок наших хлопців, які втрачали м'яча куди менше, ніж у трьох попередніх поєдинках. Проте, помилок все ж припускалися, що час від часу призводило до небезпечних атак мінчан.

І все ж реальних моментів біля воріт суперника, як би не старалися флангові півзахисники та центральна вісь, практично не виникало. Відзначимо лише вихід віч-на-віч Хахльова, який свою дуель голкіперу програв. Чи то впевнено грали захисники «Мінська», чи то нашим нападникам просто не вистачало швидкості. А гол, знову ж таки традиційно для «Динамо» на цьому турнірі, виник із нічого. Провал на лівому фланзі оборони, який є ледь не головною ахіллесовою п'ятою 15-річних киян, завершився пасом до штрафного майданчика та влучним ударом Ломадзе. А за п'ять хвилин білоруси подвоїли свою перевагу зусиллями Артищука, якого партнери по команді прозвали «Руні». Напевно, через амплуа нападника та, незважаючи на вік, неабиякі габарити. Вкотре «Динамо» вирушало на перерву, поступаючись у рахунку.

У другому таймі зіграла заміна тренера, який випустив у перерві замість Сарапіча Яцюченка. Не можна сказати, що в другій 35-хвилинці малюнок гри сильно змінився, але неозброєним оком було помітно, що гравці «Динамо» серйозно взялися за справу, налаштувавши себе на те, щоб відіграти відставання. Та й, чесно кажучи, кількість помилок зменшилася приблизно вдвічі.

На 51-й хвилині Яцюченко, відірвавшись від захисника, елегантно прийняв на ногу верховий пас із середини поля, а вже другим дотиком метрів із 14-ти спрямував сферу точно у верхній кут воріт. Забивши, «біло-сині» з новими силами кинулися в атаку, все частіше створюючи небезпечні моменти біля воріт «Мінська». Номінальні господарі захищалися великими силами, але це їх не врятувало. Боротьба на правому фланзі неподалік штрафного майданчика білорусів та точний простріл на Яцюченка завершився потужним пострілом останнього. Відбити удар такої сили із 12 метрів шансів у голкіпера практично не було – 2:2.

Відповідно до регламенту турніру, в разі нічийного результату в основний час у стикових матчах, відразу призначається серія 11-метрових. Варто відзначити, що «біло-сині» реалізували всі свої п'ять ударів із п'яти. Перемогу же киянам приніс сейв Петруся, який парирував один пенальті. Підсумок – непростий успіх «Динамо» по пенальті та можливість поборотися за п'яте місце. Суперником команди Віктора Кащея стане переможець пари «Реал-Сукчес» – «Погонь».

«Кубок президента України». Груповий етап. Група В. 3-й тур

03.10.13 р. с. Гурзуф. Центральний стадіон «Артек». 50 глядачів

«Динамо» (U-15) – «Мінськ» (U-15) – 2:2 (5:3 по пенальті)

«Динамо»:
30.Петрусь, 2.Рибачук, 22.Демчук, 14.Гаць, 9.Шармонов, 6.Стрижак, 17.Янаков, 4.Хахльов (к), 16.Миколенко, 5.Сарапіч (21.Яцюченко, 36), 10.Куліш.

Голи: Яцюченко (51, ​​59) – Ломадзе (24), Артющик (29).

Попереджений: Шармонов (70).

Андрій Недбайло з Гурзуфа

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер