«Кубок президента України». «Габала» виявилася сильнішою

«Кубок президента України». «Габала» виявилася сильнішою

Третій ігровий день в «Артеку» відкривала пара «Реал-Сукчес» – «Чорноморець», де також вирішилася доля «Динамо» в груповому етапі турніру. Зігравши між собою внічию 1:1, ці колективи залишили «біло-синіх» за бортом першої четвірки команд, які поборються між собою за перемогу. «Чорноморець», набравши п'ять пунктів у трьох зустрічах, гарантував собі місце не нижче другого, а «Реал-Сукчес», завдяки перемозі над «Динамо» в першому турі, незалежно від результату поєдинку киян із азербайджанцями, фінішував би вище за «біло-синіх»,

Тепер же безпосередньо до матчу. Варто відзначити, що з кожним днем погода в Криму погіршується. Якщо ще в суботу, час від часу, світило сонце, то перший день жовтня запам'ятався нам зливою, шквальним вітром та помітним похолоданням до +7 градусів.

По обличчях юних динамівців було помітно, що вони налаштовані на боротьбу й мають намір здобути першу перемогу на турнірі. Але на жаль, все вирішується безпосередньо на футбольному полі, а перемога, традиційно, дістається найсильнішим.

Цього разу стартового штурму, як це було в попередніх матчах, від динамівців не було. Навпаки, м'яч більше пересувався половиною поля «біло-синіх», а «Габала» весь час створювала гостроту біля воріт киян. Окрім цього, азербайджанцям вдалося ще й забити швидкий гол! Набієв потужним ударом зі штрафного з 20 метрів поклав м'яча в правий нижній кут воріт уже на 4-й хвилині.

Моментально відповісти на цей випад динамівцям не вдалося. Навпаки, здалося, що пропущений м'яч став ніби холодним душем для хлопців, які й без того бігали під зливою. «Габала» продовжувала атакувати та створювати моменти. Зазначимо чудовий контроль м'яча та бачення поля у виконанні гравців цієї команди, академія якої, до слова, працює лише п'ять років. «Динамо» же зрідка вдавалося зробити більше двох точних передач, не кажучи вже про якісь вилазки через середину поля. А тим часом кіпер «Динамо» зробив ефектний сейв, переправивши через поперечину небезпечний постріл із близької відстані.

Друга 35-хвилинка розпочалася з моторошного епізоду. У боротьбі за м'яч динамівець Хрущов опинився на газоні й не міг піднятися. На перший погляд здалося, що нічого серйозного не сталося, та й грубості помічено не було, але все виявилося інакше. Хлопець попросту втратив свідомість. Імовірно, це сталося після удару головою об газон. Лікарі, незалежно від клубних кольорів, швидко привели хлопця до тями й на кареті швидкої допомоги відправили до лікарні.

Тимчасове затишшя на футбольному полі перервав несподіваний гол киян. Чому несподіваний? Тому що за 70 хвилин зустрічі «біло-сині» завдали лише два удари по воротах суперника й лише одного – у ворота. Він-то й став голом. Капітан «Динамо» Хахльов протягнув сферу по центру та пробив метрів із 20-ти точно під стійку.

Як це зазвичай буває в настільки напружених поєдинках, усе вирішила одна помилка. І припустилися її динамівці. Гравець «Габали» прокинув собі м'яча на хід по лівому флангу й почав набирати швидкість. У цей момент голкіпер «Динамо» Кучерук незрозуміло навіщо залишив ворота й побіг на перехоплення, прогнозовано програвши змагання у швидкості. Тим не менш, пробивати з гострого кута футболісту в червоній футболці було незручно, тому він прострілив до центру штрафного майданчика. Юні динамівці, замість того, щоб перекрити гравців суперника, вишикувалися на лінії воріт, чекаючи на повернення воротаря. Такою необачністю не міг не скористатися Садигов, спрямувавши сферу точно в кут – 2:1. Радість азербайджанської команди словами не передати.

На якийсь штурм воріт, за винятком серії кутових, підопічні Віктора Кащея не спромоглися, зазнавши другої поразки на турнірі. «Габала» з шістьма пунктами в активі фінішувала першою, а «Динамо», заробивши лише очко, – останнім.

У четвер, 3 жовтня, «біло-сині» проведуть поєдинок стикового раунду з третьою командою групи А, де й визначиться, за 5-е чи за 7-е місце киянам доведеться боротися в останній день.

«Кубок президента України». Груповий етап. Група В. 3-й тур

01.10.2013 р. с. Гурзуф. Центральний стадіон «Артек». 50 глядачів

«Габала» (U-15) – «Динамо» (U-15) – 2:1 (1:0)

«Динамо»: 1. Кучерук, 2.Рибачук, 20.Хрущов (22.Демчук, 39), 14.Гаць, 9.Шаронов, 7.Дришлюк (6.Стрижак, 17), 17.Янаков, 4.Хахльов (к), 16.Миколенко (21.Яцюченко, 29), 17.Янаков, 5.Сарапич, 10.Куліш.

Голи: Набієв (4), Садигов (57) – Хахльов (48).

Попереджені: Гаяли (65), Гасанов (66).

Андрій Недбайло з Гурзуфа

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер