«Кубок президента України». Невдалий старт «Динамо» (U-15)

«Кубок президента України». Невдалий старт «Динамо» (U-15)

Незважаючи на гучну вивіску турніру, в перший ігровий день на трибунах центрального стадіону «Артека» зібралося небагато людей. Тим не менш, на власні очі поспостерігати за грою динамівців приїхав і старший тренер академії «біло-синіх» Олександр Іщенко! Що ж до подій на футбольному полі, то стартовим суперником киян у групі В був молдавський «Реал-Сукчес» із Кишинева.

«Динамо», що виступало в цьому поєдинку в якості номінальних господарів поля, почало дуже активно, створивши перший реальний момент уже на 4-й хвилині зустрічі, коли прорив Куліша флангом лише в останній момент зупинив захисник. Ще за кілька хвилин Сарапіч прихованим пасом спрямував м'яча на хід партеру, але в останній момент нашого форварда випередив воротар.

Суперник же, стримавши натиск, провів стрімку атаку правим флангом. Не обійшлося й без помилки захисників «Динамо», які не дуже впевнено зіграли проти суперника, дозволивши тому прострілити до воротарського майданчика. Незважаючи на ефектний стрибок, Кучерук до м'яча не дотягнувся, а восьмий номер молдаван Курки, який пробивав по порожніх воротах десь із двох метрів, незбагненним чином пробив вище. До перерви залишалося 25 хвилин (грали по 35 хвилин тайм), але небезпечних моментів більше не виникало. Основна боротьба за м'яч точилася в середині поля.

Старт другого тайму став справжнім бенефісом голкіпера «Реала-Сукчеса» Томша, який мінімум тричі рятував свою команду після ударів із перспективних позицій усе тих же Куліша та Сарапіча. Динамівці атакували, створювали небезпеку біля воріт суперника, але... пропустили. Тут зіграла заміна тренера номінальних гостей, який випустив на поле Моляштяну. Отримавши м'яча перед півколом, форвард «Реала» пройшов насичену оборону «Динамо», наче ніж крізь масло, й, увірвавшись до штрафного майданчика, пробив у дальній від воротаря кут. М'яч, ударившись у стійку, перетнув лінію воріт. 0:1.

«Біло-сині», яких підганяв Віктор Кащей, усіма силами кинулися в атаку, але через брак майстерності та величезну кількість помилок стовідсоткових моментів біля воріт молдавської команди, яка впевнено захищалася, так і не виникло. У додатковий же час зустрічі все той же Моляштяну міг подвоїти перевагу своєї команди в контратаці, але переграти кіпера «Динамо» віч-на-віч він не зміг. Підсумок – мінімальна поразка киян на старті турніру.

Віктор КАЩЕЙ (на фото, старший тренер «Динамо» U-15):

«Із цією групою хлопців ми почали працювати з 20 серпня, але, звичайно ж, причина поразки полягає зовсім не в цьому. Напевно, у хлопців просто брак майстерності. Те, що ми створили, просто потрібно реалізовувати. У цьому віці, в 14 років, вони вже є академічною групою, й, вважаю, основні елементи техніки та основні закономірності в тактиці люди мають знати та виконувати. Потрібно працювати .

Наш суперник – звичайна команда, нічого надприродного я в них не помітив. Зараз можна говорити що завгодно. Що якщо б ми забили два своїх м'ячі, то гра склалась би по-іншому. Але все це якби та якби. А факт – ми пропустили м'яч, а забити не спромоглися.

Вся боротьба попереду? Напевно, з лексикону дитячого футбольного тренера слова «боротьба» та «битва» потрібно потихеньку прибирати. Головне ж не боротьба, а гра. Будуть грати – будуть перемагати. Будуть реалізовувати – будуть забивати. Я так розумію.

Звичайно, «Динамо» ставить перед собою найвищі цілі на турнірі, адже без мети немає руху вперед. Мета завжди одна – перемагати. Але перемагати не в боротьбі, а перегравати суперника».

Олексій ХАХЛЬОВ (капітан «Динамо» U-15):

«Можливо, ми не змогли впоратися з емоціями. Кожен чомусь розраховував не на себе, а на партнера, в результаті чого отримали м'яча в свої ворота. Боролися, вели гру, намагалися контролювати м'яч, діяти на атаку. На жаль, все ж таки щось не склалося.

Утім, опускати руки ніхто не збирається. Та й не можна цього робити. Ми будемо боротися до самого кінця. На мій погляд, мінімум одне очко в цьому матчі ми заслужили».

«Кубок президента України». Груповий етап. Група В. 1-й тур

28.09.13 р. с. Гурзуф. Центральний стадіон «Артек». 50 глядачів

«Динамо» (U-15) – «Реал-Сукчес» (U-15) – 0:1 (0:0)

«Динамо»:
1.Кучерук, 2.Рибачук, 20.Хрущов, 14.Гаць, 11.Червак (19.Михайленко, 24), 7.Дришлюк, 4.Хахльов (к), 16.Миколенко, 17.Янаков, 5.Сарапіч (21.Яцюченко, 52), 10.Куліш.

Гол: Моляштяну (48).

Попереджені: Кіперь (51), Бойко (52).

Андрій Недбайло з Гурзуфа

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер