Кубок повертається на береги Дніпра!

Кубок повертається на береги Дніпра!

У драматичному матчі проти донецького “Шахтаря” динамівці повернули собі Кубок України. Ушосте престижний трофей підняв над головою капітан “біло-блакитних” – 25 травня це зробив Валентин Белькевич.

Фінальний поєдинок видався не дуже видовищним. 30-градусна спека швидко знесилила гравців обох команд і швидкості в матчі були нижчі тих, що звично демонструють лідери вітчизняного футболу.

Керманич “Динамо” Олексій Михайличенко у стартовому складі випустив на поле трьох номінальних центральних оборонців. Горан Гавранчич, який у другому колі зазвичай грав ліберо, перейшов до півоборони, а Саблич з Федоровим персонально доглядали за Бєліком та Воробеєм.

Початок зустрічі був за гостями – Бахарєв і Пуканич активно комбінували в центрі поля, створивши момент для Воробея – удар у Андрія вийшов чудовий, але виручив Рева. Через кілька хвилин попросив заміну травмований Саблич і поки Хацкевич готувався вийти на поле хорват припустився помилки, що коштувала динамівцям пропущеного м’яча. У 18-ти метрах від динамівських воріт Андрій Воробой отримав м’яч і невідпорно пробив у праву дев’ятку “бессарабських” воріт. Рева був безсилий врятувати ситуацію.

Дещо вирівняв хід зустрічі вихід на поле Хацкевича. Ветеран команди “зарядив” молодих партнерів на боротьбу. Ще в першому таймі кияни могли зрівняти рахунок, але не поталанило Гусину, Шацьких та Хацкевичу.

З’явившийся по перерві Ринкон додав різноманітності атакуючим діям динамівців, що швидко відобразилося на результаті. На 56-й хвилині у 25-ти метрах від воріт проти бразильця порушили правила. До м’яча підійшов Хацкевич, невідпорний удар якого самісенько у “дев’ятку” змусив Шуткова витягнути м’яча з сітки воріт. Слід зазначити, що аналогічний гол зі штрафного Хацкевич забив “Шахтарю” в чемпіонаті України три роки тому.

Зрівнявши рахунок динамівці стали повноправними господарями ситуації на полі. Белькевич, Ринкон та Шацьких не дають спокою обороні донеччан, яка почала грати лише на відбій. У ролі “рятувальника” чудово виглядав болгарин Пажин, який був повноправним господарем власної штрафної.

Спливали додані арбітром Шандором три хвилини. І ось вона, переможна атака! Белькевич спрямовує м’яча у штрафну на Шацьких, узбек технічно обігрує Пажина (чи не перша помилка болгарина) і відпасовує на вільного Ринкона. Перший удар бразильця влучає в Окоронкво, а повторний приносить “Динамо” шостий за ліком Кубок України. Солідний послужний список трофеїв нашого клубу поповнився ще одним призом!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер