Кубок УЄФА «забезпечили». На черзі – Ліга!

Після таких матчів доводиться сумувати, що іноді футбол буває таким несправедливим... Упродовж усіх 90 хвилин динамівці на рівних протистояли англійцям, а за деякими показниками й переважали титулованого суперника. Але, на жаль, цього дня спортивне щастя посміхнулося господарям.

З перших хвилин зустрічі підопічні Бобі Робсона заволоділи ініціативою, плануючи вже на самому початку схилити шальки терезів на свій бік. Динамівці на стартовий натиск “Ньюкаслу” відповіли гострим контрвипадом: після “зрячої” скидки м’яча Максимом Шацьких на вільного Йєрко Лєко удар останнього пройшовся повз ворота. Не залишався без роботи і Віталій Рева. Тільки в перші 20 хвилин небезпечно пробивали Х’юз, Амеобі та Робер, але в кожному з епізодів англійцям не вистачало якихось дрібниць.

У середині першого тайму гра вирівнялась і динамівці все частіше почали комбінувати на половині поля суперника. Чудову нагоду втратив Георгій Пеєв, але його удар був занадто неточним. На останніх хвилинах господарі усією командою пішли на динамівські ворота. Впродовж хвилини англійці подали три кутових, у одному з яких неловкі дії Реви ледь не призвели до гола. Врятували оборонці. Варто помітити, що за кількістю поданих кутових у першому таймі “Ньюкасл” мав повну перевагу над “Динамо” – 5:0.

Через лічені секунди після початку другого тайму доволі багаточисельний динамівський сектор на “Сент-Джеймс Парк” захлинувся в оплесках. Пеєв на швидкості пройшов оборонця й відпасував на набравшого хід Шацьких. Максим, звільнившись від опіки, з десяти метрів сильно пробив у кут і відскочивший від штанги м’яч зрикошетив у ворота незворушного Харпера.

Пропустивши гол гравці “Ньюкасла” ще збільшили темп. Невгамовні Х’юз, Амеобі, Робер все частіше залишали за спиною своїх опікунів. Ширера, як і у київському матчі, персонально опікав Андрій Гусин. На 55-й хвилині Йєнас потужно б’є з лінії штрафної – Рева на місці. Але три хвилини згодом і супернадійний страж воріт “Динамо” був не в змозі допомогти команді після сильного удару головою Гарі Спіда. М’яч влучив спочатку Віталію в руки, потім відскочив у голову й влетів у порожні ворота.

Не варто казати, що підопічні Олексія Михайличенко грали виключно на утримання рахунку. За дві хвилини після пропущеного м’яча Шацьких обігравши оборонця виходив практично сам на сам з Харпером, але удар форварда голкіпер у останню мить відбив ногою. Відскочивший м’яч намагався добити Лєко – і його удар був дуже неточним. З відповіддю “Ньюкасл” не забарився. Правда, не без “допомоги” арбітра. Боротьба з обопільними штовханнями та триманням за руки в штрафній Гусина та Ширера рефері трактував як порушення правил проти улюбленця місцевої торсиди. Для зайвої впевненості в своєму рішенні “людина в чорному” винесла динамівцю жовту картку. Удар Ширера з пенальті був мов у підручнику – 2:1. Цікаво, що за свою багаторічну кар’єру Алан у єврокубках не забив жодного гола з гри (один раз відзначився за “Блекберн” з пенальті).

Розуміючи, що грою в обороні рахунок у потрібний бік не виправиш, динамівська дружина в повному складі “відправилася” до воріт Харпера. З виходом на поле Черната (з’явився замість втомившогося Каддурі) гра біло-блакитних стала більш організованою та стрункішою. М’яч подовгу став затримуватися на половині поля господарів, а динамівці все частіше організовували атаки із завершальними ударами. За кілька хвилин до фінального свистка Діого Ринкон, що вийшов на заміну, мав чудову нагоду зрівняти рахунок, але його удар з метра пішов паралельно лінії воріт. За кілька секунд бразилець опинився у вигідній позиції, але й цього разу його постріл пішов у “молоко”.

Нелогічна поразка в Англії суттєво не зменшила шанси “Динамо” на вихід до другого групового турніру Ліги чемпіонів. У Турині місцевий “Ювентус” впевнено взяв гору над “Фейєноордом” 2:0 та достроково практично забезпечив собі перше місце в групі (теоретично його може посісти й “Динамо”, але для цього нам потрібно обіграти в останньому матчі італійців з різницею в шість м’ячів!). Перемога над “Юве” гарантує нам другу сходинку. В разі нічиєї “Фейєноорда” з “Ньюкаслом”, для досягнення поставленої мети киян влаштує і... поразка. Поки що ми можемо констатувати, що динамівці щонайменше продовжать боротьбу в Кубку УЄФА.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер