Кубок України. 1/2 фіналу. «Агробізнес» - «Динамо» - 0:3. Звіт про матч

Кубок України. 1/2 фіналу. «Агробізнес» - «Динамо» - 0:3. Звіт про матч

«Біло-сині» завітали на кубковий поєдинок після перемоги над «Шахтарем» у матчі Favbet Ліги, яка збільшила перевагу «Динамо» в турнірній таблиці до 10-ти очок і наблизила до чемпіонського титулу.  А здолавши сенсаційний «Агробізнес», «Динамо» на крок наблизилося до ще однієї мети – захистити статус володарів Кубку України.

Матч на тернопільському міському стадіоні вийшов інтенсивним, і вже протягом першої 10-хвилинки динамівці створили кілька гольових нагод біля воріт номінальних господарів. Більшість атак киян проходили через лівий фланг, на якому активно працювали Віталій Миколенко та Жерсон Родрігес. Так, Родрігес виконав передачу з бровки на набігаючого до штрафного Бєсєдіна, який завдав удару головою – повз ворота. Пізніше вже сам люксембуржець наносив потужний постріл із центру штрафного – його заблокував захисник «Агробізнеса», а удар Жерсона головою після подальшої подачі кутового пройшов поруч зі стійкою.

Ще один відмінний шанс змарнував Бєсєдін, не реалізувавши вихід один на один проти воротаря господарів Артима. На ударну позицію Артема цього разу виводив Миколенко.

На екваторі першого тайму темп гри тимчасово знизився, і швидкі атаки на ворота «Агробізнеса» змінилися на дрібні фоли у центрі поля. А коли, після нетривалої паузи, «Динамо» знову активізувалося, то створило ще кілька моментів. Спочатку Циганков знайшов на лівому фланзі штрафного Родрігеса, удар якого зупинив Юхимович, а далі сам Віктор опинився на шляху польоту м’яча після потужного удару від Шапаренка, який із центру штрафного цілив у площину воріт.

На останній хвилині основного часу першого тайму кількість створених біля воріт «Агробізнеса» моментів нарешті втілилася у гол. Красива комбінація, яку розпочав Тимчик і продовжив Сидорчук, завершилася влучним ударом у нижній кут воріт від Богдана Лєднєва, який попередньо обігрався з Родрігесом.

Вже у перерві Мірча Луческу замінив Олександра Тимчика, замість якого на полі з’явився Олександр Караваєв. Динамівському універсалу одразу довелося влитися в гру, адже «Агробізнес», якому необхідно було відіграватися, з глибокого захисту перейшов до високого пресингу. Однак динамівці швидко повернули собі ініціативу та знову почали навантажувати захисників і голкіпера команди з Волочиська. Так, Артим врятував ворота «Агробізнеса» після удару від Циганкова, якому асистував Бєсєдін.

Невдовзі після штрафного у виконанні «Динамо» та внаслідок боротьби у штрафному «Агробізнеса» арбітр Максим Козиряцький призначив пенальті за фол Курила проти Сироти, однак після перегляду відеоповтору відмінив своє рішення.

А в заключному відрізку матчу динамівці вже повністю переграли суперників. На 67-й хвилині перевагу «біло-синіх» подвоїв Артем Бєсєдін, який поставив гольову крапку у сольному проході – м’яч залетів під ближню штангу воріт Артима.

Третій гол став питанням часу – спочатку м’яч побував у сітці воріт «Агробізнеса» після добивання від Циганкова, але Козиряцький зафіксував у цьому моменті офсайд. Проте на 81-й хвилині Циганков розігнав по центру поля чергову атаку динамівців, віддавши м’яч на Караваєва, який перенаправив круглого на Буяльського. Віталій пробив у дотик під ближню штангу – 3:0!

Підсумковий результат вже не викликав сумнівів, і динамівці завершували поєдинок, граючи за рахунком. Завдяки голам Богдана Лєднєва, Артема Бєсєдіна й Віталія Буяльського, «Динамо» виходить до фіналу Кубку України, який відбудеться 13 травня – також у Тернополі!

Кубок України. 1/2 фіналу. «Агробізнес» - «Динамо» - 0:3 (0:1)

21.04.2021. Тернопіль, Міський стадіон

«Агробізнес»: Артим – Романюк, Слотюк, Курило, Юхимович, Бойчук – М.Когут, Косовський (Ярмоленко, 82), Груша (Семенюк, 62), І.Когут (Семенець, 70) – Дудік (Немтінов, 82).

«Динамо»: Бойко – Тимчик (Караваєв, 46), Попов, Сирота, Миколенко – Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 66), Лєднєв (Буяльський, 66), Циганков, Родрігес (Сідклей, 66) – Бєсєдін (Супряга, 78).

Голи: Лєднєв (45), Бєсєдін (67), Буяльський (81).

Попередження: Груша (61), Бойчук (73) – Попов (12), Сирота (54).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер