Кубок України. 1/2 фіналу. «Минай» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

Кубок України. 1/2 фіналу. «Минай» – «Динамо» – 0:2. Звіт про матч

Якщо “Динамо” провело в Кубку два матчі, вибивши “Шахтар” у 1/8 фіналу (2:1) та “Олександрію” у чвертьфіналі (1:0), то шлях “Минаю” був удвічі довшим. Команда з передмістя Ужгорода розпочала виступ у турнірі з другого попереднього раунду, де переграла “Калуш” (2:1), а далі пройшла “Волинь” (1:0), “Львів” (2:0) та “Інгулець” (1:1, 6:5 у серії пенальті).  

У стартовому складі “Динамо” привернуло увагу повернення на поле Йосипа Піварича, який вийшов в основі команди вперше за останні півтора року. Знову відбулася ротація на голкіперській позиції - у ворота повернувся Бойко, також із перших хвилин Олексій Михайличенко випустив Караваєва, Дуелунда, Вербича, де Пену та Соля.

Попри те, що матч, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів про проведення спортивних заходів під час карантину, проходив без глядачів, кияни без підтримки не лишилися навіть під час далекого виїзду на Закарпаття. Кілька десятків уболівальників “Динамо”, разом із місцевими шанувальниками футболу, забезпечили звуковий супровід обом колективам.

Історія зустрічей команд налічує лише один матч, який відбувся в минулому розіграші національного Кубка. Тоді, в 1/8 фіналу турніру, перемогу на “Минай-Арені” святкували динамівці, завдяки дублю Миколи Шапаренка та голу Дениса Гармаша.

На відміну від подій півторарічної давнини, коли перший тайм завершився на користь “Минаю”, сьогодні впевненої переваги в рахунку ще до перерви досягли динамівці. Швидким голом відзначився Міккель Дуелунд: у результаті атаки правим флангом Караваєв вивів данця на ворота - і динамівський легіонер поцілив у дальній нижній кут.

Перед цим Вербич упав у штрафному суперників, однак арбітри зафіксували положення поза грою. А ось фол Поповича проти Дуелунда у своєму штрафному не був проігнорований Монзуль: арбітр призначила пенальті на користь “Динамо”. Утім, Фран Соль, який підійшов до 11-метрової позначки, пробив неточно - поруч зі стійкою, та й Попович угадав кут, який обрав іспанець.

Могли забити свій м’яч і господарі: на початку матчу сильно пробивав Жичиков - над поперечиною, а на екваторі першого тайму швидку комбінацію після перехоплення м’яча завершував Нурієв - його удар також пройшов поруч із каркасом воріт.  

Але це був день Міккеля Дуелунда, прізвище якого залишилося єдиним на табло у цьому матчі. На 35-й хвилині данський легіонер “Динамо” мав шанс оформити дубль: обігравши Поповича у його воротарському майданчику, завдав гострого удару, однак голкіпер “Минаю” встиг зреагувати. Свій другий гол Міккель відклав на кілька хвилин. Андрієвський на підступах до штрафного видряпав м’яч для Дуелунда, який, поклавши на газон Поповича, точно пробив у порожні ворота.

До кінця тайму команди зберігали хороші швидкості, незважаючи на дощ, який розпочався у Минаї. Суперники завдали майже однакову кількість ударів по воротах, однак якщо “Минай” жодного разу не влучив у площину, то кияни реалізували дві з трьох своїх спроб.

“Минай” продовжував періодично нагадувати про себе, виходячи у швидкі контратаки. Перші хвилини другої половини зустрічі залишилися за господарями, які не втрачали сподівань на вихід до фіналу Кубку України. Однак на 52-й хвилині м’яч опинився у сітці воріт закарпатців: відзначився Вербич після передачі від Дуелунда. Утім, після чергового перегляду VAR, Катерина Монзуль не зарахувала цей гол “Динамо”, зафіксувавши офсайд у словенця. 

Ще одна знакова подія сталася на 60-й хвилині гри, коли на поле замість Соля вийшов Ібрагім Каргбо, дебютувавши за “Динамо” в офіційних матчах. Разом із нападником з’явився Циганков, замінивши де Пену. А свою першу заміну Олексій Михайличенко провів ще у перерві, випустивши Буяльського замість Шепелєва.

Надзвичайно активний і корисний Міккель Дуелунд, на рахунку якого сьогодні два забиті м’ячі та зароблений пенальті, мав усі шанси, щоб збільшити кількість своїх результативних дій, однак за 20 хвилин до фінального свистка був замінений на Шапаренка.

Мав кілька моментів і Віктор Циганков. Так, динамівський вінгер пробивав по воротах метрів із 16-ти - Попович встиг перевести м’яч на кутовий. 

Наприкінці матчу простежувалася краща фізична готовність “Динамо”. Кияни у спокійному темпі доводили поєдинок до логічної перемоги, тоді як господарі діяли на межі своїх можливостей. Могли динамівці ще збільшити перевагу: Буяльський після проходу майже з середини поля обіграв голкіпера “Минаю”, однак послизнувся та втратив м’яч, не завдавши удару.

Лише в компенсований час підопічні Василя Кобіна змусили динамівців стрепенутися, коли стійка врятувала ворота Бойка після удару Оринчака з-за меж штрафного майданчика. 

2:0 - “Динамо” знову проходить “Минай” у Кубку України з перевагою у два м’ячі, крокуючи до фіналу турніру! Суперник киян визначиться 24 червня в зустрічі “Маріуполя” та “Ворскли”. Проведення фіналу заплановане на 8 липня на “Арені Львів”.

Кубок України. 1/2 фіналу

«Минай» – «Динамо» – 0:2 (0:2)

«Минай»: Попович, Стасюк, Жичиков (Машталір, 71), Допілка, Маткобожик, Вагін (Ткачук, 40), Нурієв, Книш (Голодюк, 71), Глагола (Шпак, 43), Пиняшко (к), Оринчак.

«Динамо»: Бойко (к), Піварич (Миколенко, 88), Шабанов, Попов, Караваєв, Шепелєв (Буяльський, 46), Андрієвський, Дуелунд (Шапаренко, 72), Вербич, де Пена (Циганков, 60), Соль (Каргбо, 60). 

Голи: Дуелунд (9, 39).

Попереджені: Вагін (15), Нурієв (65), Пиняшко (76) - Шепелєв (12), Циганков (77), Андрієвський (90).

Нереалізований пенальті: Соль (27, повз ворота).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер