Кубок України. 1/8 фіналу. «Олександрія» - «Динамо» - 2:3

Кубок України. 1/8 фіналу. «Олександрія» - «Динамо» - 2:3

Цього разу приїзд найтитулованішого клубу України не спричинив аншлагу на КСК «Ніка», причин чому було одразу кілька – і холодна погода, і будній день, в який проводилися всі матчі цієї стадії турніру. Тим не менше, без підтримки господарі поля не залишилися, як завжди в Олександрії була хороша футбольна атмосфера.

Низка травм змусила Олександа Хацкевича серйозно перекроїти стартовий склад команди. У порівнянні з поєдинком проти «Шахтаря» у старті з’явилося одразу сім нових виконавців, і лише Євген Хачеріді, Томаш Кендзьора, Денис Гармаш та Дерліс Гонсалес залишили за собою свої місця у складі.

Місце у воротах «Динамо» вдруге за сезон і вдруге в кар’єрі дісталося Георгію Бущану. В обороні компанію Кендзьорі та Хачеріді склали Александар Пантич та молодий Віталій Миколенко, який, як і Бущан, дебютував у цьому сезоні у грі зі «Сталлю».

Миколенко вийшов на лівому фланзі захисту, а компанію йому на фланзі склав Євгеній Смирний – абсолютний дебютант першої команди, який уперше в сезоні навіть потрапив до заявки «Динамо» на гру. Крім нього у середині вийшов молодий Володимир Шепелєв.

Пару нападників цього разу склали Артем Бєсєдін та Артем Кравець, який уперше приміряв на себе роль капітана команди.

Стартові хвилини гри пройшли за відчутної переваги «Динамо». Підопічні Олександра Хацкевича певний час почувалися немов у себе вдома. Для команди Володимира Шарана у ці хвилини, напевно, головним завданням було не пропустити.

Невдовзі гра зрівнялася і трохи заспокоїлася. Господарі поля врешті почали проводити осмислені атаки. Однак саме у цей момент вони пропустили гол. На 36-й хвилині «біло-сині» реалізували швидку атаку. Гонсалес отримав м’яч на правому фланзі на куті штрафного майданчика та віддав у центр на Артема Кравця, який переправив м’яч низом у практично порожні ворота.

Після перерви команда Володимира Шарана стала активніше йти в атаку. Однак довгий час олександрійцям не вдавалося створити насправді небезпечний момент біля воріт гостей.

Здавалося, що «біло-сині» вже не втратять свою перемогу в основний час. Однак на 77-й хвилині господарі поля здивували всіх, відмінно реалізувавши стандартне положення. Штрафний з лівого флангу, де до середини тайму взаємодіяли екс-динамівці Полярус та Цуріков, завершився навісом на Старенького, який головою пробив у дальній верхній кут воріт «Динамо».

У хвилини, що залишалися до завершення основного часу, команди не відсиджувалися у захисті, але гольових нагод не створили, тож доля путівки до чвертьфіналу мала визначитися у додатковий час або навіть серії пенальті.

У першому екстра-таймі динамівці створили чи не більше гольових нагод, ніж за весь матч, але не реалізували їх. Господарі поля вже помітно втомилися, залишивши всі сили в основний час, а «Динамо» у грі, в якій Олександр Хацкевич застосував ротацію складу, у вирішальний момент додало.

На самому початку другого екстра-тайму після вкидання з-за бокової Кравець протягнув м’яч уздовж лицевої з правого флангу та поперечною передачею знайшов перед воротами самотнього Бєсєдіна, якому залишилося лише підставити ногу під пас Артема – і «Динамо» знову повело в рахунку!

«Олександрія» мала кілька чудових нагод, аби вдруге зрівняти рахунок, але на висоті був Георгій Бущан, який двічі поспіль урятував свою команду від голу шикарними сейвами, спершу після пострілу Сітала з близької відстані, потім після удару Грицука зі штрафного.

Остаточно добив господарів той же Кравець, якому, судячи з усього, додала наснаги роль капітана. Він замкнув головою на дальній стійці навіс із правого флангу від Гонсалеса, який попередньо накрутив захисника на п’ятачку штрафного майданчика.

Наставник «біло-синіх» випустив на поле ще двох абсолютних дебютантів першої команди – Ахмеда Алібекова та Богдана Лєднєва.

Вже у компенсований до екстра-тайму час господарі поля заробили 11-метровий – Гармаш порушив правила проти Гітченка. Грицук реалізував пенальті, однак час гри вже було вичерпано, і Юрій Можаровський одразу дав фінальний свисток.

Сезон 2017/18. Кубок України. 1/8 фіналу

25.10.2017. Олександрія. КСК «Ніка».

«Олександрія» - «Динамо» - 2:3 (основний час 1:1)

«Олександрія»: Паньків, Чеботаєв, Каленчук (Грицук, 46), Цуріков (Бацула, 59), Полярус, Запорожан (к), Гітченко, Сітало, Старенький, Банада (Пономар, 73), Басов

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Хачеріді, Пантич, Миколенко (Лєднєв, 117), Гонсалес, Гармаш, Шепелєв (Алібеков, 112), Смирний (Піварич, 72), Кравець (к), Бєсєдін.

Голи: Старенький (77), Грицук (120+5, з пенальті) - Кравець (36, 116), Бєсєдін (107)

Попередження: Басов (31), Полярус (118) – Кравець (62), Гармаш (90+2), Хачеріді 

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер