Кубок України. 1/16 фіналу. «Шахтар» - «Динамо». Прев’ю

Кубок України. 1/16 фіналу. «Шахтар» - «Динамо». Прев’ю

Волею жеребу, вже на стадії 1/16 фіналу суперником «біло-синіх» стане чинний володар трофею «Шахтар». Матч відбудеться в неділю, 23 вересня, в Донецьку на «Донбас-Арені». Початок о 19:30.

«Динамо»: без Гармаша та Михалика, але з Шовковським

Цього тижня «Динамо» вступило в низку матчів, від результату яких багато в чому будуть залежати підсумки сезону. Складно повірити, але останнього разу володарем кубка України динамівці ставали п'ять років тому. Цікаво, що в кожному з цих сезонів «біло-синіх» на шляху до тріумфу зупиняв саме «Шахтар». Настільки тривалої паузи без другого за значущістю вітчизняного трофею в історії клубу ще не було.

Повернувшись із Парижа і пройшовши відновлювальні процедури, перше повноцінне тренування команда провела в п'ятницю. Із 26 футболістів, які брали участь у занятті, Юрій Сьомін залишив у Києві воротаря Артема Кічака. захисника Айїлу Юссуфа, півзахисників Лукмана Аруна і Дуду, а також нападників Марко Рубена і Артема Кравця. Також киянам не допоможуть в Донецьку дискваліфікований півзахисник Денис Гармаш і захисник Тарас Михалик, який отримав мікротравму.

Цікава боротьба розгорнулася за місце на воротарському рубежі. Повністю відновився після травми плеча Шовковський і чотири пропущені м'ячі Ковалем у Парижі стануть хорошою головоломкою для тренера, кому ж довірити пост № 1. Напередодні матчу Шовковський був дуже впевнений, запевнивши, що він повністю готовий грати. Цікаво, що наш капітан дипломатично віддає належне силі суперника: «Вони є безумовним фаворитом нашої пари. І за якістю гри, і виходячи з того, що ми граємо на виїзді».

Слова Олександра мають під собою ґрунт, враховуючи, що його партнери в останніх семи матчах поступилися чотири рази, в тому числі й тому ж «Шахтареві». Але чи не цей факт може послужити киянам добру службу? Амбіцій і спортивної злості підопічним Юрія Сьоміна не позичати, футболісти давно зачекались жаданих трофеїв і що може бути краще, ніж залишити поза грою свого головного конкурента вже на ранній стадії турніру.

«Шахтар»: рідні трибуни, бразильці в атаці та... Мхітарян

«Рідні трибуни, бразильці в атаці та... Мхітарян», - такими назвав козирі гірників у майбутній зустрічі захисник «Динамо» Євген Хачеріді. В очному матчі команд, який відбувся в Донецьку 2-го вересня, нападник з Вірменії голів не забив, але це анітрохи не зменшує його чеснот. У нинішньому сезоні новий улюбленець «Донбас Арени» вже провів 12 м'ячів у чемпіонаті, два в Лізі чемпіонів, і все це в 11 зіграних матчах!

Зупинити в нинішньому сезоні «Шахтар» поки не вдалося жодному з їхніх суперників. Перемога в Суперкубку України, дев'яти матчах чемпіонату і в стартовому матчі Ліги чемпіонів наочно показують, наскільки серйозну силу на сьогоднішній день представляє команда Мірчі Луческу. Напевно її анітрохи не послабить відсутність у грі з «Динамо» захисника Дмитра Чигринського і півзахисника Деньтіньйо. У нинішньому сезоні названі виконавці не грали особливо помітної ролі в гірняцькому клубі, до того ж, головною перевагою обраної Луческу футбольної моделі є повна взаємозамінність футболістів на всіх ділянках поля. Цілком можливо, на вістрі атаки замість Адріано вийде Марко Девіч, у півзахисті Томаша Хюбшмана замінить Тарас Степаненко, а Ілсіньйо Дуглас Коста або Тейшейра, в захисті Развана Раца Сергій Шевчук. Всі ці заміни виглядають рівноцінними і регулярно проводяться головним тренером в системі ротації складу.

Виправити статистику

За всю історію «Динамо» і «Шахтар» провели 149 офіційних матчів. Нинішній поєдинок стане для суперників ювілейним, 150-м. «Динамо» має перевагу - 70 ігор закінчувалися перемогою киян, 40 «Шахтаря», 39 поєдинків переможця не виявили. Загальна різниця м'ячів - 217:158 на користь нашої команди.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер