Кубок України. 1/8 фіналу. «Шахтар» С – «Динамо». Прев'ю

Кубок України. 1/8 фіналу. «Шахтар» С – «Динамо». Прев'ю

Гра відбудеться на стадіоні імені Горюшкіна, початок о 14:00.

«Динамо»: тримаючи глибоку ротацію в думках

Лише три команди з другої ліги дісталися 1/8 фіналу Кубка України. З однією з них доведеться зустрітися «Динамо». Ця стадія складається з одного матчу, переможець якої виходить до весняної частини турніру. Востаннє «Динамо» ставало переможцем Кубка України в далекому за футбольними мірками 2007 році. У цьому сезоні перемога в турнірі є одним із пріоритетів для команди Олега Блохіна.

Впродовж сезону, коли наставника киян щоразу запитували про формування складу на ту чи іншу гру, він відповідав, що сезон довгий й ігрову практику отримає кожен із гравців, які знаходяться в обоймі. Враховуючи щільний ігровий графік в останні тижні, матч у Свердловську є чудовою можливістю перевірити у справі мало задіяних останнім часом гравців. Це Домагой Віда, Бенуа Тремулінас, Роман Безус, Андрій Цуріков, Дуду, Огнєн Вукоєвич та інші.

Не візьме участі у грі дискваліфікований Андрій Ярмоленко, продовжують відновлюватися після травм Денис Гармаш та Євген Селін. Під питанням участь Брауна Ідейє, який останній тиждень займався за індивідуальною програмою. Враховуючи велике навантаження, що випало на Дьємерсі Мбокані, повернення Брауна буде вельми доречним. Варто додати, окрім них номінальних центральних нападників у команді більше немає.

«Шахтар» С: гідний представник другої ліги

Команду було засновано далекого 1939 року й зараз вона виступає в другій лізі чемпіонату України. В історії команди з невеликого робочого міста були як злети, так і падіння. До літопису назавжди увійшли 1969 та 1972 роки, коли «Шахтар» брав участь у фінальній пульці перехідних ігор до другої ліги класу «А» першості СРСР, а також сезон 2012/13, в якому «гірники» фінішували на другому місці в групі «Б» другої ліги й у стикових матчах боролися за вихід до першої.

Останні шість сезонів «Шахтар» виступав у другій лізі, посідаючи місця у верхній її половині. Більше того, з кожним сезоном команда набиралася досвіду та прогресувала. У сезоні 2008/09 була восьма підсумкова позиція, у двох наступних шоста, у 2011/12 третя й, нарешті, у минулому – друга. За підсумками того ігрового року «гірники» у стикових матчах з «Динамо-2» боролися за право зіграти в першій лізі, але поступившись за сумою двох матчів 0:1 продовжили виступати у другій.

У нинішньому сезоні «Шахтар» знизив свої показники, посідаючи після 18-ти турів шосте місце в турнірній таблиці. Однак відставання від лідерів не таке велике.

У Кубку України «Шахтар» упевнено подолав уже дві перешкоди. В 1/32 фіналу було переможено херсонський «Кристал» 4:0 (м'ячі забивали Поляниця, Коробкін та Лукашев (двічі), а в 1/16 фіналу ФК «Мир» із Горностаївки 3:1 (Ткачов, Шарко, Тарануха).

Нинішній «Шахтар» є органічним поєднанням молодості та досвіду. Лідером у команді є захисник Ігор Пащенко, який раніше виступав за першоліговий «Енергетик». У минулому сезоні найкращим бомбардиром був Владислав Коробкін, а в цьому лідерство за забитими м'ячами в Антона Шарка. У 18 іграх у другій лізі він відзначився сім разів, два з них ударами з пенальті.

«Шахтар» прийме «Динамо» на стадіоні імені Горюшкіна, що вміщує 10 тисяч глядачів. До слова, Микола Горюшкін, один із найславетніших уродженців міста, працював шахтарем на одній із шахт, а прославився героїчними звитягами під час Другої світової війни. За це йому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу, його ім'ям було названо вулицю, де він мешкав, Будинок піонерів та спортивний комплекс, на якому зараз виступає «Шахтар».

Високою відвідуваністю головна команда стотисячного міста похвалитися не може. У нинішньому сезоні в середньому на її домашні ігри приходить близько півтисячі глядачів.

Обличчям до обличчя

Перші команди «Динамо» та «Шахтаря» між собою не зустрічалися. У червні 2013 року «гірники» грали з «Динамо-2», у двох матчах виборюючи право виступати в 1-й лізі.

У Свердловську було зафіксовано нічию 1:1 (на гол Коробкіна з пенальті гості відповіли влучним ударом Євгена Морозенка на 77-й хвилині), а в Києві динамівці завдяки влучному удару того ж Морозенка перемогли 1:0 та зберегли за собою місце в першій лізі. «Шахтар» же продовжив виступати у другій.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер