Кубок Валерія Лобановського у динамівців. Із Лос-Анджелесу

Кубок Валерія Лобановського у динамівців. Із Лос-Анджелесу

Перший поза меж України турнір пам’яті видатного тренера світового футболу Валерія Лобановського відбувся в США і закінчився перемогою команди “Динамо” (Лос-Анджелес), яка у фіналі перемогла 2:0 клуб “Російські зірки” (Нью-Йорк). Готував до цього турніру володарів головного призу колишній гравець київського “Динамо” і збірної СРСР Олександр Хапсаліс.

Матчі в Нью-Йорку викликали величезний інтерес у наших співвітчизників. Почесним президентом турніру був капітан знаменитого київського “Динамо”-1961 Віктор Каневський. Він і зробив перший символічний удар по м’ячу.

Суддівську колегію очолив арбітр всерадянської категорії, киянин Володимир Гринберг. На матчах були присутні олімпійські чемпіони, фігуристи Віктор Петренко і Оксана Баюл, володар золотої нагороди Олімпіади в Сеулі у складі футбольної збірної СРСР Ігор Скляров, багаторічний капітан одеського “Чорноморця” Василь Іщак, прилетівший з Торонто відомий тренер Єфим Школьников, який зараз проходить за океаном курс лікування та інші люди футболу.

У кафе “Пушкін”, що на Брайтон-Біч, було відкрито фотовиставку, присвячену легендарному тренеру. Саме тут і пройшов вечір його пам’яті.

Олексій Семененко, прес-служба ФК “Динамо” (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер