Кулінарна битва динамівців (+ВІДЕО)

Кулінарна битва динамівців (+ВІДЕО)

В одному із закладів мережі, розташованому в самому центрі Києва, на вулиці Пушкінська, 24, за пропозицією Фан-клубу «Динамо» Київ свої кулінарні навички слідом за нападником основної команди Жуніором Мораесом продемонстрував капітан «Динамо» U-19 Владислав Дубінчак - він самостійно приготував піцу!

Вийшла справжня кулінарна битва з керівником фан-клубу Сергієм Михайленком, яка проходила під чуйним наглядом кухаря-універсала піцерії Сергія Мороза. До речі, Сергій є відданим уболівальником нашого клубу і сам займається футболом.

Обидва готували піцу вперше в житті, але взялися за справу з ентузіазмом. Діаметр обрали 32 сантиметри.

- Іноді я готую сам, але не часто, можу зробити яєчню або гарячі бутерброди в мікрохвильовці, - зізнався Влад, упевнено орудуючи качалкою і розкатуючи тісто. - А взагалі найбільше люблю м'ясо: відбивні, стейки. Найкраще їх доповнює смажена картопля. У дитинстві допомагав мамі ліпити пельмені й вареники, тож з качалку впоратись можу. Намагаюся стежити за харчуванням не лише, коли перебуваю на базі, але й удома, - зізнався Владислав.

Кухар Pizza di Casa Сергій підготував кожному з учасників заходу 200 грамів тіста на основу для піци, а ось соус та інгредієнти для начинки кожен міг обрати на свій розсуд.

- Тісто має бути середньої товщини, адже тонке пригоратиме, а товсте погано пропечеться і може бути сирим усередині, - пояснив Сергій. - Зелень краще класти зверху вже після запікання, щоб вона не засмажилась.

Розкачавши тісто, всі троє приготували три різні піци: футболіст обрав побільше м'яса, керівник Фан-клубу зупинився на Маргариті, а кухар приготував фірмову. Спочатку кожен обрав соус до смаку. Дубінчаку і Михайленку припав до душі томатний соус, який складається з соку помідорів, оливкового масла та спецій: солі, цукру, перцю та часнику, а Сергій - фірмовий, до його складу входить пармезан, рікотта, вершки і базилік. А далі учасники кулінарної битви почали комбінувати начинку.

Захисник поклав подвійну порцію сиру моцарелла, який він дуже любить, салямі, помідори і бекон. Решта також вирішили зупинити свій вибір на м'ясних інгредієнтах, використовуючи шинку і гриби.

- Всі наші піци ми готуємо в печі при високій температурі: знизу 350 градусів, а зверху 400. Потрібно залишити їх там всього на 2-3 хвилини, - розповів секрети кухні Сергій Мороз. У нас в меню 33 різних види піци. Найекстраординарніші? Напевно, з морепродуктами, прошутто також піца з вершками, до складу якої входить сир фета, лосось, вершки і рикотта. Зазначу, що стандартно піца ріжеться на вісім шматків, іноді на 12.

Коли всі три піци були готові, їх автори приступили до дегустації, по черзі спробувавши кожну. Виявилося, що вони не лише красиво виглядали зовні, але і були приголомшливими на смак.

- У мене хороша, - задоволено зазначив Влад. - Я теж голосую за свою, - не зніяковів Сергій Михайленко. Але незабаром обидва зізналися, що найбільше їм сподобалася піца кухаря Сергія Мороза.

- Робити піцу виявилося дуже легко, - здивувався наш захисник. - Мені дуже сподобався новий досвід, гадаю, вдома тепер теж буду її готувати. Але все ж головною на кухні в майбутньому буде дружина, думаю, це не по моїй частині (посміхається). Хоча дівчини у мене поки що немає.

ФОТОЗВІТ

Більше фото - в офіційному мобільному додатку «Динамо» Київ.

Завантажити для iOs

Завантажити для Android

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер