ЛЧ, 3-й кв. раунд. «Динамо» – «Рейнджерс» – 1:1. Звіт про матч

ЛЧ, 3-й кв. раунд. «Динамо» – «Рейнджерс» – 1:1. Звіт про матч

У вівторок, 6 серпня, київське «Динамо» провело перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів сезону 2024/2025. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на стадіоні «Люблін Арена» в польському місті Люблін зустрілися із шотландським «Рейнджерс».

Цей поєдинок вийшов для підопічних Олександра Шовковського напруженим та непростим і завершився унічию 1:1.

Гру суперники розпочали інтенсивно, при цьому активніше діяли шотландці. Вже на 2-й хвилині вони двічі потурбували Бущана ударами з лінії штрафного майданчика, але в обох випадках наш воротар зіграв надійно. Динамівці відповіли небезпечним навісом від кутової позначки у виконанні Шапаренка, Попов ледь помітним дотиком переправив м’яч далі на Бражка, але удар Володимира головою прийшовся повз ворота.

В одному з епізодів м’яч навіть побував у сітці воріт «Рейнджерс» після довгої атаки киян, але взяття воріт було скасоване через офсайд у Ваната. Не менш гостро відповіли й гості – Маккосланд влучив у стійку. Близьким до того, щоб відзначитися, був Піхальонок, але воротар суперника продемонстрував чудову реакцію, вибивши м’яч на кутовий.

Обидві команди швидко переходили середину поля, динамівці накривали опонентів ще на їхній половині й не давали часу на прийняття правильних рішень. У результаті українці провели стрімку флангову атаку, Караваєв віддав передачу вперед на Ваната, той справа прострілив до штрафного майданчика на Ярмоленка, і Андрій потужним ударом з близької відстані замкнув дальню стійку – 1:0. Одразу ж Шапаренко здорово пробив здалеку, але вийшло вище воріт.

Останні хвилини тайму залишилися за «Рейнджерс», але удар у площину воріт гості завдали з офсайда, та й Бущан ситуацію контролював.

У другому таймі наша команда продовжувала володіти м’ячем та пресингувати суперника. Але саме вони пропустили атаку «Рейнджерс», у результаті якої Жефте зробив навісну передачу на Дессерса, і Бущану довелося показувати дива реакції, щоб у стрибку відбити м’яч та врятувати свою команду від пропущеного гола.

Тим часом біля протилежних воріт до володінь шотландців проривався Шапаренко. Він «хитнув» захисника, зблизився з воротарем, але віддати передачу на Ярмоленка вже не зміг. Після цього розпочався період, протягом якого уболівальники «Динамо» пережили одразу кілька неприємних моментів. Бущану довелося неодноразово ліквідовувати небезпеку біля своїх воріт, вибиваючи сферу якомога далі.

Господарі намагалися притримати м’яч, щоб збити атакувальний потенціал суперника і перехопити ініціативу. І це вдалося зробити, адже наша команда відсунула гру від власних воріт на половину поля шотландців. Добре прострілював Волошин справа, але Брагару, який дебютував у цьому поєдинку, забарився з ударом.

Наприкінці поєдинку наші хлопці притиснулися до власних воріт у прагненні зберегти перемогу, але на останній компенсованій хвилині Дессерс зміг відгукнутися на фланговий навіс, випередити захисників та з меж воротарського майданчика спрямувати м’яч у сітку.

Тож у підсумку 1:1 – «Динамо» на останніх секундах втратило перемогу, яка була так близько. Зазначимо, що матч-відповідь відбудеться за тиждень, у вівторок, 13 серпня, у шотландському місті Глазго.

Ліга чемпіонів 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Динамо» – «Рейнджерс» (Шотландія) – 1:1 (1:0)

6.08.2024. Люблін, «Арена Люблін», 8315 глядачів

«Динамо»: 1. Бущан, 20. Караваєв, 32. Михавко, 4. Попов, 2. Вівчаренко, 6. Бражко, 10. Шапаренко (17. Лонвейк, 69), 7. Ярмоленко (к) (9.Волошин, 76), 76. Піхальонок (29. Буяльський, 69), 22. Кабаєв (45. Брагару, 76), 11. Ванат.

 «Рейнджерс»: 1. Батленд, 2. Таверньє (к), 3. Йїлмаз, 5. Суттар, 8. Баррон (21.Стерлінг, 71), 10. Діоманде (20. Дауелл, 80), 23. Райт (22. Жефте, 46), 27. Балогун, 45. Маккосланд (18. Черни, 60), 11. Лоуренс, 9. Дессерс.

Голи: Ярмоленко (38) – Дессерс (90+4)

Попередження: Таверньє (78), Суттар (84), Дессерс (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер