ЛЧ. 3-й раунд кваліфікації. «Динамо» – «Рейнджерс». Прев’ю матчу

ЛЧ. 3-й раунд кваліфікації. «Динамо» – «Рейнджерс». Прев’ю матчу

У вівторок, 6 серпня, київське «Динамо» проведе перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2024/2025. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на стадіоні «Люблін Арена» в польському Любліні зіграють із шотландським «Рейнджерс».

 СЕЗОН-2023/2024

- «Динамо» за підсумками чемпіонату України, що другий рік проводився в умовах воєнного стану в країні, стало віцечемпіоном, поступившись першому місцю двома очками. У 30 матчах «біло-сині» здобули 22 перемоги, тричі зіграли внічию та п'ять разів поступилися (різниця м’ячів – 72:28).

У розіграші Кубка України динамівці припинили виступ на стадії 1/8 фіналу, мінімально поступившись (0:1) столичній «Оболоні».

У кваліфікації Ліги конференцій «Динамо» пройшло грецький «Аріс» (0:1 у гостях, 2:1 вдома, перемога в серії пенальті), але у вирішальному раунді не змогло здолати турецький «Бешикташ» (2:3 вдома, 0:1 у гостях).

- «Рейнджерс» також став другим у чемпіонаті Шотландії, поступившись чемпіону, «Селтику», 8 очок. За підсумками 38 турів «рейнджери» здобули 27 перемог, 4 рази зіграли внічию та 7 разів програли (різниця м’ячів – 87:32). Найкращим бомбардиром команди в сезоні став… правий захисник Джеймс Таверньє, який забив 17 голів та зробив 10 асистів (при цьому англієць був штатним виконавцем штрафних ударів та пенальті, а також велику кількість матчів провів на правому фланзі атаки).

У розіграші Кубка Шотландії «рейнджери» дісталися фіналу, подолавши перед цим чотири стадії, починаючи з 1/16 фіналу, і мінімально поступилися принциповому супернику – «Селтику» (0:1), при цьому пропустили єдиний гол на 90-й хвилині зустрічі.

Щоправда, без трофея «Рейджерс» минулого сезону не залишився. У фіналі Кубка ліги «рейнджери» з мінімальним рахунком переграли «Хартс» – 1:0, єдиний гол забив на 76-й хвилині правий захисник Джеймс Таверньє.

Щодо єврокубків, то «Рейнджерс», який у 2022-му дістався фіналу Ліги Європи (поразка від німецького «Айнтрахта» в серії пенальті), спочатку не зміг кваліфікуватися до групового турніру Ліги чемпіонів, поступившись голландському ПСВ, а в Лізі Європи, подолавши груповий турнір, в 1/8 фіналу за сумою двох матчів програв португальській «Бенфіці».

 

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Олександр Піхальонок, Валентин Рубчинський (обидва – «Дніпро-1»), Максим Брагару («Чорноморець»), Браян Себальйос («Форталеза» Бразилія, оренда), Александре Пейкрішвілі («Динамо» Тбілісі), Джастін Лонвейк («Фортуна» Сіттард, повернення з оренди), Микола Михайленко («Олександрія», повернення з оренди)

Пішли: Олександр Сирота («Маккабі» Хайфа, Ізраїль), Беніто («Зоря», оренда).

 

«Рейнджерс»

Прийшли: Мохамед Діоманде (центральний півзахисник, «Норшелланд» Данія), Робін Проппер (центральний захисник, «Твенте» Нідерланди), Хамза Ігамане (центрфорвард, «Рабат» Марокко), Джефте (лівий захисник, «Флуміненсе» Бразилія), Коннор Баррон (центральний півзахисник, «Абердин»), Лаям Келлі (воротар, «Мазервелл»), Клінтон Нсіала (центральний захисник, «Мілан» Італія), Вацлав Черни (правий вінгер, «Вольфсбург» Німеччина, оренда), Яніс Хаджі (атакуючий півзахисник, «Алавес» Іспанія, повернення з оренди).

Пішли: Сем Ламмерс (центрфорвард, «Утрехт» Нідерланди), Джон Лундстрем (опорний півзахисник, «Трабзонспор» Туреччина), Борна Барішич (лівий захисник, «Трабзонспор» Туреччина), Коннор Голдсон (центральний захисник, «Аріс» Кіпр), Роббі Маккрорі (воротар, «Кілмарнок»), Фабіо Сілва (центрфорвард, «Вулверхемптон» Англія, повернення з оренди), Раян Джек (центральний півзахисник), Кемар Руф (центрфорвард), Джон Маклафлін (воротар).

 

МІЖСЕЗОННЯ-2024

«Динамо», готуючись до нового сезону в УПЛ та єврокубках, провело п’ять спарингів. Динамівці зіграли внічию з німецькими «Падерборном» (0:0) та «Шальке 04» із Гельзенкірхена (2:2), розгромили данський «Брондбю» (4:0) та мінімально здолали південноафриканський «Мамелоді Сандаунз», а також поступилися представнику німецької бундесліги, берлінському «Уніону» (2:3).

«Рейнджерс» під час літнього міжсезоння провів чотири контрольні матчі проти представників топ-чемпіонатів, і не здобув жодної перемоги – поразки від «Аякса» (1:2), «Манчестер Юнайтед» (0:2) та «Бірмінгема» (1:2), а також результативна нічия з німецьким «Уніоном» (4:4).

ПОЧАТОК СЕЗОНУ-2024/2025

«Динамо» в чемпіонаті України ще не стартувало, тож поєдинки проти сербського «Партизану» на попередній стадії кваліфікації Ліги чемпіонів стали для «біло-синіх» першими офіційними в нинішньому сезоні. Нагадаємо, підопічні Олександра Шовковського здолали «Партизан» у Любліні (6:2), а згодом у Белграді перемогли ще раз (3:0), лише підтвердивши беззаперечну перевагу над суперником.

«Рейнджерс» у єврокубках стартує саме з третього кваліфікаційного раунду, але до протистояння з «Динамо» встигнув провести один поєдинок у чемпіонаті Шотландії, не спромігшись на виїзді обіграти «Хартс» – 0:0. Примітно, що з урахуванням кінця минулого сезону та товариських поєдинків, у «рейнджерів» наразі серія з семи матчів без перемог.

 ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» (Київ, Україна) — «Рейнджерс» (Глазго, Шотландія)

6 серпня, 21:00, стадіон «Люблін Арена»

Трансляція 2+2, Динамо Київ Youtube

 КВИТКИ НА МАТЧ

ВЛАСНИЙ СКАЙБОКС НА МАТЧ

 

СУДДІВСЬКІ ПРИЗНАЧЕННЯ

Головний арбітр – Донатас Румшас (Литва)

Асистенти – Александр Радіус, Довідас Сужеделіс (Литва)

Четвертий арбітр – Робертас Шмітас (Литва)

Відеоасистент арбітра – Бартош Франковскі (Польща)

Помічник відеоасистента – Томаш Мусял (Польща)

Спостерігач арбітражу УЄФА – Еміл Божіновські (Північна Македонія);

Делегат УЄФА – Фівос Констандінідіс (Кіпр).

 

ОСОБИСТІ ПРОТИСТОЯННЯ

За всю історію виступів у єврокубках жереб лише одного разу звів команди по турнірній сітці. Сталося це в сезоні-1987/1988, коли «Динамо» та «Рейнджерс» перетнулися в 1/16 фіналу Кубка чемпіонів. Кияни мінімально обіграли суперника вдома (1:0), але за два тижні на виїзді «рейнджери» взяли реванш із потрібним для себе рахунком (2:0) та пройшли далі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер