ЛЧ, раунд плей-оф. «Динамо» – «РБ Зальцбург» – 0:2. Звіт про матч

ЛЧ, раунд плей-оф. «Динамо» – «РБ Зальцбург» – 0:2. Звіт про матч

У середу, 21 серпня, київське «Динамо» провело перший матч раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів сезону 2024/2025. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на стадіоні «Люблін Арена» в польському місті Люблін зустрілися з австрійським «РБ Зальцбург».

Цей поєдинок вийшов для підопічних Олександра Шовковського непростим і, попри велику кількість створених моментів біля чужих воріт, завершився поразкою динамівців з рахунком 0:2.

Попри зливу, яка йшла з перших хвилин матчу, гру обидві команди розпочали на високих швидкостях, причому активніше діяли австрійці, які більше володіли м’ячем. Але динамівці зустрічали їх ще на чужій половині поля, перекриваючи вільні зони. З часом кияни організували кілька перспективних атак, зокрема, Шапаренко виводив на ударну позицію Ярмоленка, але Андрій у штрафному майданчику забарився з ударом і втратив м’яч. У відповідь гості провели позиційні атаки, й одного разу Гурна-Дуат навіть завдав дальнього удару по воротах, але Бущан ситуацію контролював та м’яч забрав у руки.

Ще один чудовий момент кияни мали після того, як м’яч відскочив до Ярмоленка після помилки ван дер Бремпта, який щойно вийшов на заміну, але його на мить випередив воротар. Одразу ж ледь не відзначився Ванат, якому у штрафному майданчику головою скинув м’яч Кабаєв після флангового навісу, але удар Владислава було заблоковано.

А ось гості своєю нагодою скористалися сповна: у ході позиційної атаки Єо обіграв захисника, вивів Нене віч-на-віч із Бущаном, і той спрямував м’яч низом точно під стійку – 0:1. Незабаром Бущан врятував свою команду після удару К’яргаарда у «дев’ятку», у стрибку витягнувши м’яч з-під поперечини. Біля протилежних воріт хорошого удару справа завдавав Караваєв після передачі Ярмоленка, але влучив у сітку з зовнішнього боку, та й асистент арбітра показав, що наш футболіст перебував в офсайді.

Другий тайм розпочався з неприємності для українців – арбітр призначив пенальті за порушення правил Караваєвим у власному штрафному майданчику. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував К’яргаард – 0:2. Одразу ж кияни провели стрімку атаку, але у завершальній стадії Ярмоленко завдав неточного удару. Згодом до воріт «РБ Зальцбурга» виходив Ванат, та його удар заблокував Пйонтковскі. Ще через кілька хвилин удару з лінії штрафного майданчика завдавав Шапаренко – воротар на місці. Словом, у ці хвилини динамівці активізувалися, втім і суперники не відсиджувалися в обороні – в одному з моментів Бущан врятував свою команду після небезпечного удару з близької відстані.

У середині тайму ледь не скоротив відставання у рахунку Брагару – Максиму не вистачило зовсім трохи, щоб замкнути чудовий простріл Шапаренка на дальню стійку.

Була нагода забити й у Піхальонка, але він зі штрафного, призначеного поблизу воріт, влучив у стінку. А після подачі кутового у виконанні Піхальонка головою завдавав удару по воротах Попов, та якимось дивом м’яч і цього разу не потрапив у ворота – його прийняла на себе стійка!

Вже у компенсований час кияни виконали два кутових поспіль, втім австрійці відбилися. А також Шапаренко після передачі Волошина пробивав низом – воротар Бласвіх не дрімав і забрав м’яч.

Тож у підсумку 0:2 – «Динамо» поступається у першому поєдинку. Зазначимо, що матч-відповідь відбудеться за тиждень, у вівторок, 27 серпня, в австрійському Зальцбургу.

Ліга чемпіонів раунд плей-оф кваліфікації. Перший матч

«Динамо» – «РБ Зальцбург» (Австрія) – 0:2 (0:1)

21.08.2024. Люблін, «Арена Люблін», 7000 глядачів

«Динамо»: 1. Бущан, 20. Караваєв (24. Тимчик, 71), 4. Попов, 32. Михавко, 44. Дубінчак, 6. Бражко (91. Михайленко, 64), 10. Шапаренко, 7. Ярмоленко (к) (9. Волошин, 64), 76. Піхальонок, 22. Кабаєв (21. Супряга, 88), 11. Ванат (45. Брагару, 71).

«РБ Зальцбург»: 1. Бласвіх (к), 70. Дедіч, 91. Пйонтковскі, 6. Байду, 3. Терзіч (2. ван дер Бремпт, 26), 18. Бідструп, 27. Гурна-Дуат (7. Капальдо, 69), 14. К’яргаард (21. Ратков, 86), 45. Нене (28. Дагім, 69), 30. Глух, 49. Єо (25. Лукіч, 69).

Голи: Нене (29), К’яргаард (50, з пен.)

Попередження: Шапаренко (45+2), Дубінчак (81) – Дедіч (45+2), ван дер Бремпт (77).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер