ЛЧ, раунд плей-оф кваліфікації. «РБ Зальцбург» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

ЛЧ, раунд плей-оф кваліфікації. «РБ Зальцбург» – «Динамо» – 1:1. Звіт про матч

У вівторок, 27 серпня, київське «Динамо» провело матч-відповідь раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів. «Біло-сині» у виїзному поєдинку на стадіоні «Зальцбург» в однойменному місті зустрілися з австрійським «РБ Зальцбург».

Нагадаємо, у першому матчі із цим суперником підопічні Олександра Шовковського поступилися з рахунком 0:2. Звітний поєдинок завершився внічию 1:1, причому обидва м’ячі команди забили у першому таймі.

Як і перший поєдинок, цю зустріч активніше розпочали кияни. Добре після флангової передачі пробив Дубінчак, дальнього удару завдавав Піхальонок, але вийшло вище воріт. Тим прикріше було пропустити вже на 12 хвилині, коли Дагім з флангу змістився в центр штрафного майданчика та пробив низом у кут воріт – 1:0.

Після цієї неприємності динамівці почали діяти обережніше, а господарі, відбивши штурм гостей на перших хвилинах поєдинку, перехопили ініціативу, заволоділи м’ячем та почали більше його контролювати. Та ось «біло-синім» вдалася чудова за виконанням атака: Михавко зі своєї половини поля своєчасним пасом вивів віч-на-віч із голкіпером Ваната, і Владислав свою нагоду не змарнував, впевнено пробивши у кут воріт – 1:1.

Незабаром нашу команду ледь не вивів уперед Кабаєв, який теж вибіг віч-на-віч із голкіпером, але його на мить випередив суперник та вибив м’яч – лише кутовий. До свистка на перерву той же Кабаєв спробував пробити здалеку, але безрезультатно, та й решта атак динамівців не увінчалася успіхом – нашим хлопцям не вистачало зовсім трошки у завершальній стадії. Тож на перерву команди пішли за нічийного результату.

У другому таймі українці з новими силами пішли вперед та продовжували створювати напругу біля чужих воріт. Зокрема небезпечно пробив Ванат – м’яч пролетів не набагато вище поперечини. Але заради справедливості слід зазначити, що і гравці «РБ Зальцбурга» не відсиджувалися в обороні. В одному з моментів після удару суперника Бущан лише з другої спроби зміг зафіксувати м’яч та нейтралізувати загрозу біля своїх воріт.

Ближче до середини тайму боротьби на полі ставало все більше. Часом вона та надмірні емоції призводили до того, що у хід подій на полі доводилося втручатися арбітру й зупиняти гру через часті порушення правил та не лише призначати стандартні положення, а й показувати жовті картки.

Чудовий момент забити переможний м’яч наприкінці поєдинку втратив Шапаренко, який, перебуваючи у штрафному майданчику австрійців, обігрався з Ванатом, але з близької відстані якимось дивом не влучив у ворота! Протягом останніх хвилин зустрічі «біло-сині» влаштували справжню навалу на ворота суперників та майже не відходили від їхніх володінь. Але попри усі спроби та намагання динамівців відзначитися бодай ще один раз, рахунок на табло більше не змінювався.

Тож у підсумку нічия 1:1 (за сумою двох матчів «Динамо» поступилося «РБ Зальцбургу» 1:3). Таким чином, кияни вибули із Ліги чемпіонів та потрапили до основного турніру Ліги Європи.

Ліга чемпіонів раунд плей-оф кваліфікації. Матч-відповідь

«РБ Зальцбург» (Австрія) – «Динамо» (Київ) – 1:1 (1:1)

27.08.2024. Зальцбург, стадіон «Зальцбург»

«РБ Зальцбург»: 1. Бласвіх (к), 2. ван дер Бремпт (4. Бланк, 90+2), 91. Пйонтковскі, 6. Байду, 70. Дедіч, 7. Капальдо (15. Діамбу, 64), 18. Бідструп (27. Гурна-Дуат, 74), 14. К’яргаард (45. Нене, 64), 28. Дагім (21. Ратков, 74), 30. Глух, 49. Єо.

«Динамо»: 1. Бущан, 24. Тимчик (21. Супряга, 82), 4. Попов (40. Біловар, 82), 32. Михавко, 44. Дубінчак, 6. Бражко (91. Михайленко, 74), 10. Шапаренко, 76. Піхальонок, 7. Ярмоленко (к) (9. Волошин, 67), 22. Кабаєв (45. Брагару, 74), 11. Ванат.

Голи: Дагім (12) – Ванат (29)

Попередження: Діамбу (70) Гурна-Дуат (77) – Тимчик (31), Михавко (32), Ванат (65), Дубінчак (78), Біловар (90+1). 

      

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер