ЛЧ. Плей-оф. «Аякс» - «Динамо» - 3:1. Звіт про матч

ЛЧ. Плей-оф. «Аякс» - «Динамо» - 3:1. Звіт про матч

Для «Динамо» ж усе почалося дуже погано - господарі вийшли вперед уже на другій хвилині поєдинку. Скориставшись помилкою оборони киян, ван ден Бек пробив із близької відстані, а Денис Бойко пропустив м'яч під собою.

«Біло-синім» досить швидко вдалося загасити стартові атакуючі пориви господарів і створити кілька моментів біля чужих воріт. Найактивнішим був Кадар - саме на нього йшли практично всі навіси з кутових. Спершу угорець був близьким до гола після добивання з меж штрафного - його несильний удар відбив голкіпер «Аякса» Онана. У другому епізоді знову Онана був на висоті, але вибив м'яч точно на ногу Кендзьорі. Так «Динамо» зрівняло цифри на табло.

«Аякс» знову великими силами кинувся в атаку і досить швидко домігся результату. На 35-й хвилині Зійєх зважився на удар з-за меж штрафного. М'яч летів по центру, але на його шляху опинилася голова Кадара, від якої він зрикошетив точно під стійку.

А під завісу першого тайму голландці забили втретє. Тальяфіко прострілив зліва і Тадіч, забутий захисниками у штрафній, у дотик спрямував м'яч у сітку. 1:3 - «Динамо» поступалося після першого тайму і Олександру Хацкевичу треба було вирішувати непросту задачу.

Картина гри змінилася. «Динамо» заволоділо територіальною перевагою і почало будувати позиційні атаки. Суперник також зменшив оберти, але і за рахунком голландці грати не стали - продовжували шукати шанс в атаці.

Велика частина атак киян будувалася через Циганкова. Віктор, вдало увійшовши у гру і зробивши результат у матчі з «Олександрією», багато рухався, відкривався, намагався створювати. Близький до гола був Буяльський, який виявився першим на добиванні у штрафній, але його удар прийняв на себе Де Лігт. Через пару миттєвостей Циганков заробив небезпечний штрафний на чужій половині поля і пробив - трохи вище.

Причаївшись, Хунтелаар чекав досить довго, поки не отримав кілька прекрасних моментів. Наприклад, його удар з меж штрафного прийняла на себе поперечина воріт «Динамо», а на 82-й хвилині форвард пробивав метрів із 10, але точно в Бойка.

Під завісу зустрічі «Аякс» буквально «засушив» гру, збивши темп. Незважаючи на це, суперник не сів великими силами на свою половину поля, а Бойко ледь не «привіз» черговий гол у свої ворота – Зійєх перехопив невдалий пас голкіпера і пробив у стійку.

1:3 - «Динамо» поступається в Амстердамі, але рахунок, а зокрема забитий м'яч на чужому полі, дозволяють вірити в успіх для «біло-синіх» у двоматчевій дуелі.

Ліга чемпіонів. Плей-оф. Перший матч

«Аякс» - «Динамо» - 3:1 (3:1)

22.08.2018. Амстердам, «Йохан Кройф Арена»

«Аякс»: Онана, Де Лігт (К), Мазраурі, Блінд, Тальяфіко, Шьоне, ван де Беек (де Віт, 87), де Йонг, Зійєх, Тадіч, Хунтелаар.

«Динамо»: Бойко, Піварич, Кадар, Бурда, Кендзьора, Сидорчук (К) (Че Че, 77), Буяльський, Гармаш (Шепелєв, 46), Вербич, Циганков, Бєсєдін.

Голи: ван ден Бек (2), Зійєх (35), Тадіч (43) - Кендзьора (16).

Попереджені: Хунтелаар (21), Тальяфіко (70) - Кендзьора (24), Гармаш (40).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер