ЛЄ. 1/16 фіналу. 1-й матч. АЕК – «Динамо» - 1:1

ЛЄ. 1/16 фіналу. 1-й матч. АЕК – «Динамо» - 1:1

Свій перший офіційний матч у новому році київське «Динамо» провело на Олімпійському стадіоні в Афінах, де зустрілося з АЕКом у першій грі 1/16 фіналу Ліги Європи. 

Цей матч став першим після повернення в «Динамо» для голкіпера Дениса Бойка. Решту позицій на полі в команді Олександра Хацкевича посіли вже перевірені у цьому сезоні бійці. З капітанською повязкою грав Микола Морозюк.

Стартові хвилини гри видалися непростими для «біло-синіх». Спершу Денис Гармаш отримав розсічення внаслідок зіткнення з Денисом Бойко у штрафному нашої команди та продовжив гру з перебинтованою головою, а вже за кілька хвилин Євген Хачеріді записав до свого пасиву попередження.

Загалом на самому початку гри трохи активнішими в атаці виглядали господарі поля. Перший контраргумент «біло-сині» запропонували своєму супернику на 16-й хвилині. Буяльський продерся лівим флангом до штрафного та завдав удару, який втім заблокували.

Та вже наступна швидка атака динамівців стала результативною. Дерліс Гонсалес виграв забіг у свого опонента на првому фланзі після передачі з глибини, втримав м’яч на самісінькій лицевій кромці поля та прострілив низом на дальню стійку, звідки Віктор Циганков ударом лівою в один дотик переграв голкіпера.

Після голу до завершення тайму вже динамівці контролювали хід гри, хоча обидві команди активно атакували та створювали напівмоменти.

Початок другого тайму знову був за господарями поля. Щоправда, цього разу їх територіальна перевага тривала довше. Динамівці ж, ведучи в рахунку та вже маючи забитий на виїзді гол, діяли переважно «другим номером».

Поступово греки підбиралися до воріт Дениса Бойка все ближче та почали загрожувати воротам «Динамо» небезпечними ударами. На 57-й хвилині Христодулопулос, який вийшов на заміну на початку тайму, завдав потужного удару з меж штрафного з лівого флангу – м’яч просвистів над поперечиною. За кілька хвилин він вже перевірив Бойка технічним ударом зі штрафного в кут – Денис перевів м’яч на кутовий. Ще за десять хвилин потужно зі ще одного небезпечного штрафного пробив Гало – Бойко і цього разу перевів на корнер.

На 80-й хвилині господарі поля все ж домоглися свого, зрівнявши рахунок. Христодулопулос заробив та виконав штрафний удар з лівого флангу, з другої спроби закрутивши м’яч на дальню стійку та перекинувши голкіпера. Навіс ударом з метру замкнув Айдаревич, вийшовши на поле за хвилину до цього.

У другому таймі вже підопічні Мануеля Хіменеса задавали темп грі, однак здобути перемогу на власному полі їм не вдалося. 1:1 – з таким рахунком завершився перший акт двоматчевого протистояння. Отже все вирішиться рівно за тиждень у Києві, на «Олімпійському».

Ліга Європи УЄФА. 1/16 фіналу. Перший матч

АЕК (Афіни, Греція) – «Динамо» (Київ, Україна) – 1:1 (0:1)

15.02.2018. Афіни. «Олімпійський» стадіон.

АЕК: Баркас, Бакакіс, Враньєш, Лабропулос, Симоеш, Якумакіс (Араухо, 58), Лівая, Гало, Бакасетас, Галанопулос (Айдаревич, 79), Клонарідіс (Христодулопулос, 51)

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Морозюк (к) – Шепелєв, Буяльський, Гармаш (Бєсєдін, 78), Гонсалес, Циганков – Мораес (Шапаренко, 90)

Голи: Айдаревич (80) – Циганков (19)

Попередження: Лівая (22), Враньєш (45) – Хачеріді (5), Гармаш (30), Шепелєв (71), Мораес (77)

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер