ЛЄ. 2-й тур групового етапу. «Динамо» (Київ) – «Стяуа». Прев'ю (+ ВІДЕО)

ЛЄ. 2-й тур групового етапу. «Динамо» (Київ) – «Стяуа». Прев'ю (+ ВІДЕО)

«Динамо»: ротація без шкоди для результатів

До матчу 2-го туру групового етапу Ліги Європи «біло-сині» підійшли як у хорошому емоційному тонусі, так і з результатами, які налаштовують шанувальників найтитулованішого клубу України на те, що в цьому сезоні команда обов'язково побореться за найвищі нагороди в усіх турнірах, в яких бере участь.

У десяти проведених офіційних матчах у всіх турнірах динамівці перемогли у восьми й лише два завершили внічию, з різницею забитих та пропущених 22-6.

Головною на цьому етапі сезону виявилася здатність тренерського штабу на чолі з Сергієм Ребровим проводити якісну ротацію складу без особливої шкоди для результатів.



Навіть перед грою зі «Стяуа» в клубному лазареті перебувають Олександр Шовковський, Євген Макаренко, Денис Гармаш та Дьємерсі Мбокані. Незважаючи на це, у кожного з цих футболістів є гідна заміна, що, безумовно, говорить про глибину нинішнього складу «біло-синіх».

Найскладніше Реброву буде знайти варіант із вибором лівого захисника після несподіваної травми в останньому кубковому матчі з «Карпатами» Макаренка. Але й тут варіанти є у вигляді Олега Гусєва або Євгена Селіна.

Відновився та вже провів два матчі (один із них за дубль) Євген Хачеріді, повернення якого дуже необхідне для зміцнення монолітності наших захисних рядів.



Сам же Сергій Ребров налаштовує своїх підопічних на протистояння із сильним суперником, перемогти якого він знає за рахунок чого: «Лідерство цієї команди в чемпіонаті Румунії та переконливий старт у груповому раунді Ліги Європи говорять самі за себе. Я би сказав, що вони грають у сучасний футбол. Обороняється ця команда теж непогано. Готуючись до майбутньої гри, ми подивилися достатньо поєдинків за участю «Стяуа» та маємо уявлення про те, за рахунок чого можемо перемогти. До того ж, на нашому боці буде підтримка вболівальників».

«Стяуа»: відновилися після нокдауну

До свого приїзду до Києва армійці провели в усіх змаганнях поточного сезону вже 17 матчів, в яких здобули 13 перемог, два матчі зіграли внічию та в двох поступилися, із блискучою різницею забитих та пропущених м'ячів 37-10.

Варто сказати, що традиційно клубний менеджмент «Стяуа» доволі успішно працює на трансферному ринку, що за щорічної втрати провідних гравців дозволяє клубу втримувати лідируючі позиції у клубному футболі своєї країни. Так, новий сезон команда розпочала без Гардоша (перейшов до англійського «Саутгемптона»), Татарушану («Фіорентина»), Пьоваккарі («Сампдорія»), Капетаноса («Шкода»), Пінтилія («Аль-Хіляль») та Рошу («Рапід» Бухарест).

Замінити їх були покликані литовський голкіпер Арлаускіс (прийшов із казанського «Рубіна»), голландець Бреєвельд («Пандурій»), Лукін («Ботев» Болгарія), Тошка («Віїторул»), Папп («К'єво»), Бурчеану («Трабзонспор») та Русеску («Севілья»).

Усіх їх об'єднати в єдине ціле було покликано призначеного цим літом на посаду головного тренера Константина Гилке (до призначення працював зі збірною Румунії U-17), який змінив успішного Лаурентіу Регекампфа, під керівництвом якого «Стяуа» повернув собі титул найкращого клубу в Румунії, вигравши чемпіонат у сезонах 2012/13 та 2013/14.

Гилке (на фото після прибуття до Києва), можливо, вже дав би привід забути про Регекампфа (підписав контракт із «Аль-Хілялем»), якби не осічка у вирішальному матчі за вихід до групової стадії Ліги чемпіонів, коли «Стяуа» в неймовірно драматичному поєдинку віддав путівку, яка була вже у нього, здавалося, в руках, «Лудогорцю». Спочатку румуни пропустили гол на 90-й хвилині поєдинку, а потім і програли серію пенальті, в якій вирішальні м'ячі взяв захисник болгар, який став у ворота.

Після того, як, здавалося, «армійці» отримали по своїх амбіціях нищівного удару, команда, навпаки, згуртувалася та видала п'ятиматчеву переможну серію (три виграші в чемпіонаті, один у Лізі Європи та один у Кубку Румунії), яка перервався лише після домашньої нічиєї в першості країни з «Астрою» (0:0) за чотири дні до матчу у столиці України.

Хто ж лідери нинішнього «Стяуа»? Воротарем No.1 є литовець Гедрюс Арлаускіс (у поточному сезоні зіграв у всіх тірнірах 15 матчів, 9 пропустив). У центрі оборони на провідних ролях поляк Лукаш Шукала (15 ігор) та португалець Фернандо Варела (13 зустрічей, два голи).

У середній лінії виокремлюється лівий півзахисник Адріан Попа (в минулому сезоні забив сім голів та віддав 10 результативних передач). Однак він, судячи з усього, через пошкодження проти київського «Динамо» не зіграє. Замінити його важко, але все ж можливо на Станчу (16 зустрічей, два голи) або Танасе.

В атаці проводить свій найкращий сезон вихованець французького «Нанта» Клаудіу Кешеру (на фото), який очолює з 10-ма голами бомбардирські перегони румунського чемпіонату. Ще шість раз він відзначився в інших турнірах, забивши загалом 16 м'ячів у 15 зустрічах.

Окрім згадуваного Попа, через травми гру в четвер пропустять лівий захисник Пирвулеску та опорний півзахисник Бурчеану. Обох цілком можна замінити. Першого на Латовлевічі, а другого на Нягу.

Заявка «Стяуа» (Бухарест) на груповий етап Ліги Європи 2014/15

Воротарі

1. Флорин Нице

24. Гедрюс Арлаускіс

95. Валентин Кожокару

Захисники

2. Корнел Рипе

4. Лукаш Шукала

5. Срджан Лукін

6. Пол Папп

13. Алін Тошка

14. Ясмін Латовлевічі

33. Фернандо Варела

Півзахисники

7. Александру Кипчу

8. Лучіан Филип

10. Кристіан Танасе

11. Андрей Препелице

12. Ніколай Станчу

18. Лучіан Санмертян

21. Нікандро Брєевельд

22. Пауль Пирвулеску

26. Іонуц Нягу

27. Тоні Грединару

55. Александру Бурчеану

77. Адріан Попа

97. Роберт Вилчану

Нападники

9. Габріель Янку

25. Рауль Русеску

28. Клаудіу Кешеру

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер