ЛЄ. 3-й тур групового етапу. «Ольборг» - «Динамо». Прев'ю

ЛЄ. 3-й тур групового етапу. «Ольборг» - «Динамо». Прев'ю

Початок гри о 20:00 за київським часом.

«Динамо»: поліпшити європейський рейтинг

Пару сезонів тому київське «Динамо» в клубному рейтингу УЄФА займало 23-е місце, але за останні роки з-за невиразних виступів опустилося на нинішню 31-ю позицію.

Виступи в Лізі Європи цього сезону налаштовують вболівальників «біло-синіх» на оптимістичний лад і віру в те, що завдання піднятися в європейській табелі про ранги цілком по силам підопічним Сергія Реброва.

Команда дуже вдало стартувала на груповому етапі, розгромивши на виїзді португальський «Ріу Аве» (3:0) і впевнено перегравши на НСК «Олімпійський» міцний румунський «Стяуа» (3:1).

Що може краще говорити про нинішню форму перед виїзною грою проти «Ольборга», як не тривала безпрограшна серія «біло-синіх». На даний момент вона в цьому сезоні досягла вже 13 матчів, з яких 11 були виграні.

Також вагомим перед поєдинком є факт того, що динамівці з чотирьох матчів проведенних в еврокубках проти «Ольборгу» тричі перемогли і тільки раз зіграли унічию.

(див.http://www.fcdynamo.kiev.ua/news/top/olborg_dinamo_e_scho_prigadati_z_istorii_video/).

До першого матчу з данцями лазарет динамівців наповнений трьома футболістами. У ньому досі перебувають нападник Дьемерси Мб окані, що відновлюється у Франції, лівий захисник Євген Макаренко, котрий переніс операцію у Фінляндії і півзахисник Денис Гармаш, який очікує третє хірургічне втручання на колінному суглобі.

«Ольборг»: проблеми з боротьбою на двох фронтах

Футбольний клуб «Ольборг», заснований ще 1 травня 1885 року в минулому сезоні після п'яти сезонної паузи виграв чемпіонат датської Суперліги 2013/14 і займає в клубному рейтингу УЄФА тільки 228-е місце. Основна причина - вкрай невдалі виступи «червоно-білих» у Європі.

Так, після тривалого простою данці в сезоні 2009/10, залишилися ні з чим, поступившись у другому кваліфікаційному раунді чеської «Славії» (0:0, 1:3).

В минулому сезоні команда на все тому ж другому відбірковому етапі виявилася слабкішою за грузинську «Ділу» (0:0, 0:3).

У поточному єврокубковому циклі «Ольборг» так само відверто не вражає. Початок, правда, був обнадійливим. Поступившись вдома в третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів загребському «Динамо» 0:1 підопічні Кента Нільсена несподівано впевнено обіграли хорватського чемпіона на виїзді 2:0 завдяки голам у виконанні Андерса Якобсена (на фото).

Однак у вирішальних поєдинках за вихід в групову стадію данці виявилися неспроможними, поступившись за сумою двох матчів кіпрському «Аполлону» - 1:5.

Перемістившись в Лігу Європи «Ольборг» у першому ж турі групового етапу став автором антирекорду у цьому змаганні, програвши в Бухаресті «Стяуа» - 6:0.

Після цього чинний чемпіон Данії зумів удома обіграти португальський «Ріу Аве» завдяки єдиному голу Нікласа Элениуса.

В чемпіонаті своєї країни вже зараз ясно, що нинішній суперник динамівців складе свої чемпіонські повноваження, і, швидше за все достроково. В 11 матчах до поєдинку з «Динамо» «Ольборг» зумів виграти лише двічі, займаючи з 12-ма набраними очками всього лише 8-е місце в турнірній таблиці.

З втрат у складі наших суперників зазначимо травми одразу трьох нападників: Лукаса Спалвиса, Расмуса Йонссона і Патріка Крістенссена, а також захисника Якоба Альмана.

Під питанням участь у грі провідного півзахисника Фредеріка Берстинга.

Місце бою

Гра між динамівцями і господарями з Ольборга пройде 23 жовтня на «Нордийске Арені», спортивному комплексі, центром якого є футбольне ядро.

Стадіон зведений в 1960 році і реконструйований з розширенням у 2002-му.

Повна місткість споруди на чотирьох трибунах становить 13,997 глядачів. На матчах єврокубків кількість уболівальників обмежують до 10,500 місць.

Шість разів домашній стадіон «Ольборга» приймав матчі національної збірної Данії.

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер