ЛЄ. «Скендербеу» - «Динамо» - 3:2 (+ФОТО)

ЛЄ. «Скендербеу» - «Динамо» - 3:2 (+ФОТО)

Перед початком зустрічі головною темою для обговорення були кадрові питання у стані киян, які неминуче виникли на фініші тривалої та вкрай насиченої на ігри першої частини сезону. Мбокані, Гонсалес, Кравець, Гармаш, Віда... Лідери команди залишилися вдома заліковувати травми (плюс Буяльський дискваліфікований), передавши віжки амбітній молоді. На лаві запасних у Олександра Хацкевича опинилося відразу четверо гравців, яким не виповнилося 20 і ніхто з яких не провів у єврокубках жодного матчу. Забігаючи наперед, привітаємо з євро-дебютом Миколу Шапаренка та Назарія Русина!



Наставник динамівців почав гру за класичною схемою 4-4-2, відрядивши вперед двох форвардів - Бєсєдіна та Мораеса. Вельми сміливо, як для виїзного матчу, але виправдано, враховуючи прагнення вести гру першим номером, а при втратах м'яча відразу вступати у відбір. Утім, усе показав результат, і ось із ним якраз виникли проблеми. Хоча все починалося для динамівців якнайкраще. Триходівку Піварич-Морозюк-Циганков останній завершив ударом з кількох метрів, створивши після закінчення першої чверті години мінімальну, але настільки приємну перевагу. Відзначимо, що третій поспіль м'яч динамівці забивають з передач Морозюка.



Вели в рахунку українці всього дві хвилини. Чи не в наступній атаці Лілай вирішив пробити метрів із 23-х, м'яч у польоті зачепив спину Хачеріді і, дезорієнтувавши Бущана, влетів під поперечину. Обмін результативними ударами практично не змінив розстановку сил на полі, гості з позиції сили продовжували атакувати. Найближчим до успіху був Мораес, який пробив з лінії воротарського в поперечину.

Зовсім інша картина постала перед телеглядачами (нагадаємо, гра проходила за порожніх трибун) у другому таймі. Динамівці діяли інертно, без вигадки і належної агресії, часом і в єдиноборствах поступаючись супернику. Особливо позначалася відсутність креативного гравця в центрі поля, який вміє і пас гострий віддати і, за необхідності, м'яч притримати. Це стало помітно в завершальній третині поєдинку, коли довелося бути в ролі наздоганяючих.



Власне, вийшла дзеркальна картина першої зустрічі команд у Києві, коли «Скендербеу» рахунок відкрив, у відповідь отримавши три м'ячі у власні ворота. На 52-й хвилині Аденійї, перебуваючи в офсайді, замкнув пас головою Сові, арбітр м'яч зарахував. А ще через чотири хвилини Сові вийшов сам-на-сам із Бущаном і...

Гра складалася не на користь динамівців, причому не лише за рахунком. Хацкевич ризикнув, випустивши необстріляних Шапаренка та Русина, гра освіжилася. Особливо на останніх хвилинах, коли албанці лише і думали, як рахунок переможний утримати. Другий гол у їхні ворота став наслідком молодіжної комбінації Шапаренко-Циганков-Русин. Назарій у дебютній зустрічі в єврокубках забив свій перший м'яч!



У паралельній зустрічі в групі В «Партизан» переміг «Янг Бойз» 2:1 і, слідом за «Динамо», гарантував вихід до плей-оф. А доля першого місця в групі вирішиться 7-го грудня на НСК «Олімпійський» в очній зустрічі лідерів. «Динамо» влаштовує і нічия, але ж так хочеться перемогти сербів, на мажорній ноті закінчивши єврокубковий рік.

Сезон 2017/18. Ліга Європи. Груповий турнір. 5-й тур

23.11.2017. м.Ельбасан, «Ельбасан-Арена». Матч відбувся без глядачів

«Скендербеу» (Корча, Албанія) - «Динамо» (Київ, Україна) - 3:2 (1:1)

«Скендербеу»: Шехі (к), Міці, Аліті, Гавазай (Таку, 72), Музака, Османі (Німага, 69), Вангелі, Радаш, Аденійї, Лілай, Сові.

«Динамо»: Бущан, Піварич, Хачеріді, Кадар, Кендзьора (Русин, 71), Корзун (Шапаренко, 60), Шепелєв, Циганков, Морозюк ), Мораес, Бєсєдін.

Голи: Лілай (18), Аденійї (52), Сові (56) - Циганков (16), Русин (90+1).

Попереджені: Радаш (78), Аденійї (90+2) - Бущан (90+3).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер