ЛЄ. «Янг Бойз» - «Динамо» - 0:1 (+ФОТО)

ЛЄ. «Янг Бойз» - «Динамо» - 0:1 (+ФОТО)

Зайве казати, наскільки принциповим був цей матч для команди Олександра Хацкевича. Рівно три місяці тому, 2 серпня, на «Стад де Суісс» кияни прикро поступилися «Янг Бойз» 0:2, перекресливши надії цього сезону кваліфікуватися до Ліги чемпіонів. Урешті, клубу з Берну також не судилося зіграти у групі престижного турніру, тож волею жеребу суперники ще раз зустрілися в Лізі Європи.

Перед грою керманич динамівців не розраховував на кількох провідних гравців (Сидорчук, Мбокані, Циганков), але справжньою несподіванкою стала ротація на останньому рубежі. Георгій Бущан, який цього сезону вже був заграний у чемпіонаті та кубку України, відтепер має у своєму доробку і перший єврокубковий поєдинок. Сміливо можемо привітати нашого кіпера зі зростом 196 сантиметрів із вдалим дебютом. Коли у графі «пропущені м’ячі» такий приємний «0», інакше цю гру для Бущана називати язик не повертається.



У першому таймі домінували господарі поля, швидке штучне покриття якнайкраще підходить під стиль гри команди Адольфа Хюттера. Роботи у наших захисників було вдосталь, моменти виникали один за одним. Відзначимо лише, що до перерви швейцарці завдали по воротах 13 ударів. Динамівці важко переходили через центр поля, часто втрачали м’ячі. Єдиний по-справжньому гострий момент мав Мораес, удар якого п’ятою з кількох метрів виніс з лінії воріт захисник.



Важко сказати, які мотивуючи слова підібрали тренери у перерві, або спрацювала заміна, коли Морозюк був відправлений у захист, а Кравець став атакувати з флангу. У другому таймі на гру команди було приємно дивитися, особливо в нападі. Швидкі атаки раз-по-раз ставили захисників господарів у скрутне становище, стали з’являтися і моменти. На 63-й хвилині Буяльський вдало зіграв на добиванні і вколотив м’яч у ворота, але арбітр миттю раніше зафіксував офсайд. Півзахисника «Динамо» це анітрохи не засмутило, і за сім хвилин Віталій після передачі від Гонсалеса вже забив згідно з правилами - 1:0!



В останні хвилини зустрічі гравці «Янг Бойз» дуже активно атакували, створивши вельми зручні нагоди для взяття воріт. Мали свої шанси в контратаках і кияни. У підсумку впевнена, хоча і нелегка перемога, яка гарантувала «Динамо» наступного року місце у плей-оф Ліги Європи. У заключних двох іграх, а, можливо, вже й у наступній, проти «Скендербеу», «Динамо» має виконати поставлене Хацкевичем завдання - саме фінішувати в групі на першому місці.

Сезен 2017/18. Ліга Європи УЄФА. Груповий турнір. 4-й тур

02.11.2017. Швейцарія, м.Берн, стадіон «Стад де Суісс»

«Янг Бойз» (Швейцарія, Берн) - «Динамо» (Україна, Київ) - 0:1 (0:1)

«Янг Бойз»: фон Бальмус, фон Берген (к), Сулеймані, Соу, Фасснахт (Шик, 80), Ассалє, Нсаме (Нгамалеу, 73), Ебішер, Нуху, Лотомба, Мбабу

«Динамо»: Бущан, Хачеріді, Віда, Морозюк (к), Піварич, Кендзьора (Кравець, 46), Гармаш, Буяльський (Шепелєв, 87), Гонсалес, Корзун, Мораес.

Гол: Буяльський (70).

Попереджені: Ебішер (30) - Корзун (10), Кравець (65), Буяльський (76), Гармаш (90+3).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер