Леандро Алмейда: «Пишаюся тим, що граю в динамівській футболці «

Дебют бразильського захисника «Динамо» Леандро Алмейди в основному складі було відкладено через неприємне ушкодження медіальної бічної зв'язки коліна, яке він отримав під час австрійського збору. На відновлення пішло приблизно два місяці, і зараз Алмейда почуває себе повністю здоровим. У своєму першому матчі за «Динамо» в Полтаві бразилець провів на полі другий тайм, після чого відіграв повністю поєдинок з донецьким «Металургом».

- Перш за все, як твоє здоров'я? Судячи з матчів за «Динамо», вже нічого не турбує?

- Почуваю себе чудово. Перед грою з донецьким «Металургом» я розмовляв із динамівськими лікарями. Володимир Малюта уважно мене оглянув і сказав, що все гаразд. Просто тепер на ногу потрібно давати великі навантаження, щоб відновити м'язову масу.

- Ти дебютував у поєдинку проти «Ворскли», в якому зіграв увесь другий тайм. Які залишилися враження?

- Колосальні! Я дуже чекав на цей момент, тому намагався зіграти якнайкраще і надійніше. Складно передати словами що я відчувів, коли вперше вийшов на поле в динамівській футболці. Я дуже пишаюся цим.

- Потім ти провів увесь матч проти донецького «Металурга». Потихеньку вливаєшся в гру команди?

- Так, намагаюся. Але те, що тренер довірив мені провести повний поєдинок, ще не значить, що він включатиме мене до стартового складу і надалі. Валерій Георгійович може його тасувати і пробувати різні поєднання захисників, намагаючись знайти найкращу комбінацію для більшої надійності. Тому я не можу бути впевненим у тому, що отримаю місце на полі в кожній грі.

- Вже встиг звикнути до манери динамівської гри?


- Так, на тренуваннях ми постійно над цим працюємо і відточуємо все до дрібниць. Незважаючи на те, що я відносно нещодавно в команді, вже також засвоїв вимоги Газзаєва і намагаюся їх всі виконувати.

- Наскільки методи роботи Валерія Георгійовича відрізняються від фахівців, з якими тобі доводилося працювати раніше?


- Не знаю, як на рахунок наставників, але я побачив велику відмінність між українським і бразильським футболом у цілому. Тут потрібно значно менше часу затримувати м'яча. У Бразилії футболісти возяться з ним і не розлучаються значно довше. В українському чемпіонаті суперники відразу тебе «накривають» і пресингують.

- З ким із динамівських захисників тобі найкомфортніше діяти?

- З Женею Хачеріді та Юссуфом, вони дуже хороші та висококласні захисники. Ми вже налагодили взаєморозуміння.

- В якому режимі ви працюєте під час паузи, пов'язаної з іграми збірних?

- Після останнього матчу в нас було три вихідних, а сьогодні – перше тренування. Ми починаємо звичний тижневий цикл і приступаємо до підготовки до кубкового матчу з «Металістом».

- Вже повністю освоївся в команді?

- Так. Більше за інших спілкуюся зі своїми земляками-бразильцями, а також із молодими хлопцями – Андрієм Ярмоленком та Ромою Єременком.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер