Леандро Алмейда: «Потрібно бути доволі обережними та уважними»

Підписавши контракт з «Динамо» в червні нинішнього року, в чемпіонаті України захисник Леандро Алмейда дебютував лише наприкінці серпня. Залікувавши неприємну травму, бразилець повернувся на поле і, заслуживши довіру тренера, стабільно виходить у стартовому складі. Після дебюту в Лізі чемпіонів у матчі проти «Рубіна», Алмейда повний оптимізму напередодні майбутнього матчу з іспанською «Барселоною».

- Ліга чемпіонів – новий турнір для тебе. Які відчуття переживав, виходячи на матч проти «Рубіна»?

- Звичайно, до стартового свистка арбітра певна нервозність відчувалася – все ж таки, я мав дебютувати в найпрестижнішому клубному турнірі Європи. Але з першим дотиком м'яча прийшла впевненість у своїх силах та діях. Слава Богу, що нам вдалося перемогти, оскільки дуже важливо було успішно стартувати в груповому турнірі.

- У поєдинку з «Рубіном» було два різних тайми. У чому, на твій погляд, полягає головна проблема?

- У першому таймі в нас не виходила гра в атаці, оскільки «Рубін» закрився. Та й гол свій вони провели лише зі стандарту. У другому таймі Газзаєв провів дві правильні заміни, внаслідок чого у нас стало багато чого виходити в передній лінії.

- Наступний суперник – «Барселона», яка перебуває у відмінній формі та лідирує в чемпіонаті Іспанії. Чи не буде у футболістів побоювання суперника ще до початку матчу?

- Всі знають силу «Барселони». Але якщо ми покажемо все, що вміємо, і повністю проявимо свій потенціал, то цей матч може закінчитися для нас доволі успішно.

- Якщо дивитися з позиції захисника, кого б міг відзначити з футболістів «Барселони»?

- Можна говорити про всю команду в цілому. Але якщо потрібно когось відзначати, то тут, поза сумнівом, окремо потрібно говорити про Ліонеля Мессі. Нам необхідно бути доволі обережними та уважними, щоб він, завдяки своїй швидкості та техніці, не захопив нас зненацька.

- Якщо судити за минулим матчем із «Рубіном», які шанси у «Динамо» на вихід з групи?

- Ми всі прагнемо виступити в групі гідно. Боротися з «Барселоною» та «Інтером» (про «Рубін» також не варто забувати) буде надзвичайне важко, але ми зобов'язані докласти максимум зусиль, щоб виконати поставлене завдання і подолати груповий раунд.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер