Леандро Алмейда: «Складу гідну конкуренцію Алієву»

Леандро Алмейда: «Складу гідну конкуренцію Алієву»

Після підписання п'ятирічного контракту з «Динамо» Леандро Алмейда пройшов фотосесію на стадіоні «Динамо» і відповів на питання журналіста клубного Інформвідділу. Відзначимо, що Алмейда виявився дуже привітним і товариським співбесідником, наприкінці бесіди подякувавши за увагу і попрощавшись російською мовою.

- Мене переповнюють емоції. Гадаю, ці відчуття позначаються на моєму обличчі. Я дуже щасливий, що підписав контракт із «Динамо». Кожен бразилець мріє грати в Європі, і я радий, що мені випала така честь.

- Міг коли-небудь подумати, що гратимеш в Україні?

- Я не чекав, що це відбудеться так швидко, хоча мріяв про подібне завжди. Київське «Динамо» – гранд європейського футболу. Я докладу всіх зусиль, щоб зарекомендувати себе з найкращого боку. Вдячний долі, яка дала таку можливість.

- Ти успішно пройшов медобстеження в «Динамо». Тебе зараз нічого не турбує?

- В мене справді місяць тому були проблеми з привідним м’язом стегна. Я лікувався впродовж тижня, проходив фізіотерапевтичні процедури, і до приїзду до Києва біль пройшов. Я вже тренуюся і зараз на 100% готовий працювати на полі.

- Ти граєш на позиції центрального захисника. Які ще функції на полі міг би виконувати в разі потреби?

- Якщо буде потрібно, можу зіграти на місці четвертого захисника – і справа, і зліва, і ліберо. Одним словом, впораюся з будь-якою позицією в захисті.

- В «Атлетико Мінейро» ти мав авторитет, був постійним гравцем основи, капітаном. Тебе не турбує, що в «Динамо» все доведеться доводити наново?

- Я справді був лідером і капітаном команди, користувався довірою тренера. Звичайно, тут все буде зовсім по-іншому. Тільки своєю грою маю доводити, що заслуговую місця в основі.

- Ти також був штатним пенальтистом в «Атлетико Мінейро». В «Динамо» ж усі «стандарти» зазвичай виконує Алієв. Готовий скласти йому конкуренцію?

- Попрацюю над цим (посміхається), будемо конкурувати з ним. Але якщо тренер офіційно призначає його відповідальним за одинадцятиметрові удари, штрафні чи інші «стандарти», очевидно, він виконує ці компоненти краще за інших. Я готовий скласти йому гідну конкуренцію.

- Фахівці відзначають, що ти добре граєш головою. А які інші сильні сторони міг би виокремити?

- Добре віддаю передачі, швидко бігаю. І сильно б'ю головою, як ви вже сказали.

- В «Динамо» грають троє бразильців – Корреа, Бетао і Гільєрме. Ти знайомий з ними?

- Для мене присутність бразильців у команді дуже важлива. Я щасливий бути серед друзів. Щоправда, Гільєрме в Бразилії був моїм суперником на полі, але в «Динамо», гадаю, ми порозуміємося. Перебування в команді співвітчизників допоможе мені якнайскоріше адаптуватися і показати свій найкращий футбол.

- За час перебування в Києві встиг познайомитися з містом?

- Можу судити про те, що бачив по дорозі з готелю до поліклініки, з поліклініки на стадіон. Але ще в Бразилії я дивився фотографії міста, і можу сказати, що воно чудове.

- Сім'я переїздить до Києва разом із тобою?

- Так. Як тільки закінчаться збори, я запрошу сюди старшу сестру, яка допоможе мені адаптуватися до нового життя.

- Мову плануєш вивчати?

- Звичайно, я збираюся навчитися розмовляти вашою мовою. Для бразильців це, звичайно, складно, але я докладу максимум зусиль, щоб скоріше оволодіти нею. Піду на курси, чи буду займатися індивідуально з викладачем.

- Які надії пов'язуєш із «Динамо»?

- В першу чергу, з нетерпінням чекаю на виступи в Лізі чемпіонів, високих результатів в ній. Гадаю, цей турнір заслуговує на те, щоб докласти максимум зусиль і пройти в ньому якомога далі. Я дивився матчі Ліги чемпіонів, це незабутньо. Ще перебуваючи в Бразилії, чув, що Газзаєв поставив за мету перед «Динамо» виграти цей турнір протягом трьох сезонів. Гадаю, я також зроблю до цього свій внесок.

 

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер