Легенди 80-х у київському дербі – переміг Дем”яненко

Легенди 80-х у київському дербі – переміг Дем”яненко

Анатолій Дем”яненко та його підлеглі зробили черговий переможний крок. У київському дербі динамівці перемогли „Арсенал” і ще більше зміцнили своє лідерство в чемпіонаті. Після нічиєї головного конкурента „біло-синіх” у Дніпропетровську відрив киян від другого місця складає три очки.

Порівняно з попереднім матчем динамівців у Запоріжжі не зміг зіграти Сергій Ребров, який був ключовою фігурою команди в першому колі. Проте знову в основі з”явився Родольфо, який в парі з Юссуфом був справжнім володарем центру поля. На жаль, у другому таймі бразилець через жорстку гру опонента був змушений залишити поле.

Казати про те, як розвивалися події не має особливого смислу. Це в минулому сезоні „канонірам” вдалось відбиватися від динамівців упродовж всього матчу. У нинішньому чемпіонаті „біло-сині” швидко відкриваюсь рахунок, після чого доводять свою перевагу до логічної перемоги. На жаль, маючи непоганий підбір виконавців, „Арсенал” демонструє досить невиразний футбол, причому це справа не одного матчу – аналогічна картина повторюється упродовж всього сезону.

Гості свідомо віддали ініціативу, за традицією відрядивши до атаки лише одного Окодуву. За ним уважно доглядав Федоров і зі своїм завданням Сергій впорався бездоганно. Відзначимо, що він не грав проти форварда персонально, але в більшості епізодів опинявся біля „каноніра”. Вдало відбивались підопічні Заварова до 16-ї хвилини, поки Клебер оригінальним ударом з алогічною траєкторією не відкрив рахунок. За кілька хвилин динамівці подвоїли рахунок – це Юссуф несподівано підкрався до штрафної і з 20-ти метрів влучно пробив у нижній кут воріт Бажана.

У другому таймі динамівці дещо зменшили швидкості, а в перші двадцять хвилин і зовсім віддали ініціативу суперникам. У ході однієї з контратак небезпечний Ковальчик гарматно побив в 25-ти метрів – у карколомному стрибку Шовковський трохи не дотягнувся до м”яча. Динамівці відповіли простою, але дуже ефектною комбінацією у виконанні Верпаковскіса, Клебера і Белькевича. На першій доданій хвилині капітан „Динамо” з лінії штрафної поцілив у лівий кут воріт Бажана.

У наступному турі віце-чемпіонів очікує подорож до Алчевську. Це вже не та „Сталь”, яка отримали 0:4 у Києві, і про це треба пам”ятати!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер