Леонід Буряк: «На «Динамо» чекає хороше випробування»

Леонід Буряк: «На «Динамо» чекає хороше випробування»

Доля однієї з путівок до півфіналу Ліги Європи вирішиться в португальському місті Брага, де «Динамо» після 1:1 у Києві спробує переграти однойменну команду. Напередодні поєдинку блискучий у минулому футболіст, а нині тренер та футбольний аналітик Леонід Буряк розповів, що очікує динамівців у Португалії:

- Після домашньої нічиї, на чужому полі «Динамо» буде нелегко?

- Грати на виїзді завжди дуже складно. Але саме «Динамо», гадаю, буде трохи легше. У хлопців буде простір, контратаки, а кияни сильні в цьому компоненті. Не знаю, з чим пов’язана низка непереконливих ігор «Динамо» останнім часом, можливо, з психологічним станом або фізичними кондиціями, але команда виглядала трохи розбалансованою. Все ж таки я сподіваюся, що в майбутній грі із серйозною командою ми побачимо те «Динамо», яке хотіли би бачити.

- «Динамо» не змогло переграти португальців удома. Після цього «Брагу» ніхто не стане називати середньою командою?

- Це для пересічного глядача вона середня. Насправді це добре організована команда. Вона вибила з Ліги Європи багато іменитих клубів, які ставили перед собою мету виграти турнір. Я маю уявлення про цю команду і, повірте, знаю, про що кажу.

- «Брага» однаково успішно виступає й у Лізі Європи, й на внутрішній арені. Можна сказати, що команда «на ходу»?


- Вона доволі майстровита, багато виконавців показують дуже хороший футбол. Можливо, це не топ-гравці, але з ними складно змагатися. Взагалі, в Португалії завжди важко виступати, там трохи інший футбол. Якщо команда потрапляє до гри, з нею дуже складно впоратися. Усі південні люди дуже сильно проводять ігри вдома.

- В’язкий стиль гри португальців зможе завадити «Динамо» виконати поставлене завдання?


- Це в Києві був в’язкий стиль, а у Бразі ви побачите зовсім іншу команду. Вони приїхали до нас за результатом, тому й не могли грати по-іншому. Щоб досягти потрібного їм рахунку, вони позбавили «Динамо» простору, контролю м’яча у другому таймі. Але у Бразі це буде гостроатакуюча команда, яка грає на високих швидкостях. Я знаю її й можу сказати, що там буде зовсім інший футбол. У цьому плані «Динамо» потрібно правильно налаштуватися.

- Від швидко забитого м’яча на виїзді буде багато чого залежати?

- «Брагу» влаштує і 0:0, тому динамівцям потрібно забивати в принципі. У зв’язку з тим, що в нас деякі футболісти будуть відсутніми – хто через травми, хто через картки – гадаю, на команду чекає хороше випробування.

- Щоб забити, потрібно буде грати першим номером, а ініціативність – не найсильніша якость «Динамо»…

- Не забувайте, що ми граємо в гостях з командою, яка дуже добре контролює м’яча. Я не думаю, що «Динамо» буде диктувати свої умови. Нам потрібно тактично вірно і грамотно побудувати гру, перекрити всі зони. Звичайно, доведеться виконувати дуже багато, так званої, чорнової роботи. Вона невдячна, але необхідна, без неї нічого не буде виходити.

- У Португалії не зможе зіграти Шевченко. Це втрата?

- Звичайно. Але в будь-який момент можна залишитися без будь-якого футболіста. Для команди рівня «Динамо» це не має стати проблемою. Потрібно перелаштовуватися і робити справу.

- Кого у складі суперника можна виокремити?

- Напевно, щастя цієї команди, що в її складі немає футболістів, на яких би акцентувалася особлива увага. У них дуже рівний і збалансований склад, починаючи від воротаря та завершуючи нападниками.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер