Леонід БУРЯК: «Для «Динамо» гра з «Металістом» дуже багато значить»

Леонід БУРЯК: «Для «Динамо» гра з «Металістом» дуже багато значить»

- Леоніде Йосиповичу, на ваш погляд, матч «Металіст» – «Динамо» буде особливим?

- Сказати, що цей матч буде особливим – нічого не сказати. Я думаю, це вже таке ж протистояння, як і «Шахтар» – «Динамо». І харків'яни, і донеччани перебувають на чолі турнірної таблиці, але ім'я «Динамо» зобов'язує. Я, звичайно ж, чекаю від киян перемоги, а також – свята та хорошого футболу.

- У попередньому турі харків'яни зіграли внічию з «Шахтарем», із «Динамо» буде складніше або легше?

- Я думаю, якраз динамівцям буде дуже складно. «Металіст» зараз добре збалансована команда, вони, як кажуть, на ходу. І в тактичному плані, і з точки зору турнірної таблиці, цей матч дуже багато значить для обох команд. «Динамо» потрібно покращувати своє турнірне становище, а «Металісту» – зміцнювати свої позиції, щоб залишитися на першому місці, тому що «Шахтар» грає у Львові, й у разі невдалого результату, харків'яни можуть відірватися.

- Харків'яни заслужено посідають першу сходинку в турнірній таблиці чемпіонату України?

- Так, безперечно. При всій повазі до «Шахтаря» та «Динамо», ця команда зіграна, вони давно грають одним складом, окрім того, вдало підсилилися. І той футбол, який вони показують, дозволяє їм заслужено очолювати турнірну таблицю.

- «Металіст» припинив виступи в єврокубках, значить, вони будуть виглядати свіжішими?

- Ні, мені здається, єдина складність, яка може виникнути, – це звична проблема «Динамо», пов'язана з великою кількістю «збірників», викликаних під прапори своїх національних команд. Все буде залежати від того, в якому стані вони повернуться, й наскільки швидко їх вдасться підвести до спільного знаменника, щоб у Харкові на поле вийшла достатньо грізна бойова одиниця. Цю вже мистецтво тренера та його штабу.

- У складі «Металіста» таких лише кілька футболістів. Супернику буде легше збалансувати функціональний стан своїх виконавців?

- Так, у них більш вигідне положення. Тим паче, що Девич не грав за збірну, у нього накопичилося бажання та прагнення грати, він буде робити це охоче.

- У майбутній грі саме «Металіст» буде вважатися фаворитом?

- Якщо говорити про процентне співвідношення, думаю шанси 60 на 40 на користь господарів. Все ж таки вони грають удома, за своїх глядачів. Трибуни завжди женуть свою команду вперед, вимагаючи від гравців повної самовіддачі та змістовного футболу. Тим паче, в «Металісті» є від кого це вимагати.

- Можете зробити прогноз, із яким рахунком закінчиться матч?


- Ні, це справа невдячна. Я чекаю хорошого футболу. «Динамо» нема куди відступати, якщо й ця гра буде провалена, команда може опинитися дуже далеко. Втім, ситуація ще не є критичною, а просто складна, враховуючи становище та очковий багаж киян, втрутитися в боротьбу за перше місце буде важко. Тому, повторюся, для футболістів та тренерського штабу ця гра дуже багато значить.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер