Леонід Буряк відзначив свій ювілей яскравим матчем

Леонід Буряк відзначив свій ювілей яскравим матчем

На стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбувся благодійний матч за участю легендарних гравців київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» різних років.

Приготування до святкової зустрічі розпочалися із самого ранку, а вже за дві години до неї всі з нетерпінням чекали на приїзд ювіляра. Першим Леоніда Йосиповича, який приїхав на стадіон разом із родиною, привітав президент «Динамо» Ігор Михайлович Суркіс, який зазначив, що поважає ювіляра за відданість клубу.

У цей час на стадіон вже приїхали гості з Донецька – команда ветеранів «Шахтаря», що приїхала на гру в такому складі: Юрій Вірт, Олександр Бабій, Євген Котов, Ігор Леонов, Олександр Сопко, Михайло Старостяк, Юрій Гуляєв, Геннадій Зубов, Валерій Кривенцов, Сергій Попов, Олег Пестряков, Ігор Петров, Сергій Погодін, Юрій Беліченко, Сергій Ященко, Олексій Бахарєв та Олег Матвеєв.

Після традиційного покладання квітів до пам'ятника Валерію Васильовичу Лобановському команди вирушили до роздягалень, а потім на передматчеву розминку.

У стартовому складі «біло-синіх» на полі з'явилися Віктор Чанов, Сергій Федоров, Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич, Владислав Ващук, Олександр Радченко, Віталій Косовський, Юрій Максимов, Андрій Анненков, Сергій Ребров і, звичайно ж, сам ювіляр Леонід Буряк, який вийшов на гру в статусі капітана.

Керував діями зіркового складу «біло-синіх» Андрій Біба, якому допомагав Володимир Мунтян.

Першого символічного удару по м'ячу завдав онук Леоніда Йосиповича Антон, розігравши м’яча з центру поля зі своїм дідусем.

На жаль, небагато часу провів на полі Юрій Максимов. Команді, головним тренером якої він є, донецькому «Металургу», незабаром доведеться зіграти матч 1-го туру в Харкові. Максимова замінив Артем Яшкін. Окрім нього, у складі команди зіркових ветеранів «Динамо» на заміну виходили Ігор Костюк, Сергій Мізін, Василь Кардаш, Віктор Мороз, Вадим Євтушенко та Андрій Баль, який замінив у другому таймі Леоніда Буряка й отримав від нього капітанську пов'язку.

Леонід Йосипович пізніше повернувся на поле й отримав від арбітра зустрічі Олега Деревинського не жовту й не червону, а... золоту картку банку – одного зі спонсорів заходу.

Окрім того, деякі з гравців були нагороджені індивідуальними номінаціями від спонсорів. Призи найдосвідченішим гравцям у складах кожної з команд були вручені Андрію Балю та Олександру Сопку. Леонід Буряк отримав приз глядацьких симпатій, а Олександр Хацкевич поділив приз найбільш відважного гравця матчу з Дмитром Маліковим.

Новий старший тренер «Динамо-2» отримав приз за удар зльоту з лінії штрафного майданчика після блискучої передачі Валентина Белькевича. Гол вийшов дуже красивим і зірвав оплески київської публіки, проте Деревинський скасував взяття воріт, оскільки раніше було зафіксовано офсайд.

Знаменитий російський композитор та співак, народний артист Росії та просто хороший друг Леоніда Буряка Дмитро Маліков спочатку, можливо, і не планував виходити на футбольне поле. Але в перерві, виконавши для присутніх на стадіоні «Динамо» глядачів кілька своїх пісень, Дмитро зізнався, що весь перший тайм його так і тягнуло самому вийти на поле й пограти у футбол. Бажання артиста втілилося в реальність у другому таймі. Отримавши футболку з 16-м номером, Дмитро зайняв місце на вістрі атаки київського «Динамо». За сміливе рішення вийти та зіграти проти уславлених майстрів Маліков і переміг у номінації.

Геннадію Зубову, який весь матч не давав спокою обороні киян на правому фланзі атаки «гірників», приз як найбільш настирливому гравцю вручили прямо на футбольному полі під час гри. Проте його старання не врятували «Шахтар» від поразки. Протягом усієї гри у складі «Динамо» показував свою майстерність Сергій Ребров, який зробив у підсумку хет-трик. Помічник головного тренера «Динамо» продемонстрував таку форму, що цілком міг би зіграти за першу команду. Ще один гол у ворота «Шахтаря» на свій рахунок записав Ігор Костюк, а «Динамо» святкувало перемогу з підсумковим рахунком 4:2.

Проте результат матчу в даному випадку не має значення, хоча, звичайно, ювіляру, який звик завжди перемагати, граючи за рідний клуб, було приємно отримати подарунок у вигляді перемоги. Та й численні шанувальники футболу, які зібралися на трибунах стадіону «Динамо», отримали чимало задоволення від такого видовищного матчу. Багато людей пішли додому не з порожніми руками, а з подарунками. Перед початком зустрічі кожен із футболістів, які вийшли в стартових складах, запустив на трибуни по м'ячу з автографами учасників матчу. У перерві матчу й після фінального свистка автографи від легенд вітчизняного футболу отримали всі бажаючі, а також змогли сфотографуватися зі своїми кумирами на пам'ять.

Всі гроші, які були отримані від продажу квитків, більшу частину яких викупив сам Леонід Йосипович та подарував кожному, хто прийшов у вівторок на матч за участю «Динамо», були спрямовані до фонду ліцею, в якому навчаються діти загиблих співробітників МВС.

Ігор Бондаренко

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер