Леонід Буряк: «У особі «Туну» бачимо гідного суперника»

Леонід Буряк: «У особі «Туну» бачимо гідного суперника»

Сьогодні київське “Динамо” стартує у відбірковому турнірі Ліги чемпіонів. Учора головний тренер киян провів передматчеву прес-конференцію, яка, до речі, розпочалася не з виступу Леоніда Йосиповича, а з показу нового фільму, присвяченого другому колу минулого чемпіонату.

— Ми активно готуємося до матчу з “Тюном” — розпочав Леонід Буряк. — Зрозуміло, що в домашньому матчі ми маємо перемагати і перемагати якомога з більшим рахунком. Ліга чемпіонів — це престижний європейський турнір для будь-якої команди, тому, зрозуміло, що в команді панує така собі передматчева нервовість.

Але ми достатньо маємо інформації про нашого суперника. Команда не стоїть на місці, поповнилася новими гравцями. “Тюн” достойно провів передсезонні матчі, у чемпіонаті Швейцарії старт видався також на славу. Тому суперник нам відомий, до того, ж, наші фахівці відвідували матчі за участю швейцарської команди, маємо не одну відео-касету із записами ігор “Тюна”. Готуємося до поєдинку на базі, в Кончі-Заспі, заїхало 20 гравців, усі здорові і готові до гри. З вісімнадцятьма футболістами, які будуть заявлені на матч, ми визначимося у день гри.

— Чи розраховуєте ви у матчі з “Тюном” на Клебера і яку маєте інформацію щодо зацікавленості ним іспанського “Расинга”?

— Щодо питання трансферу, то його краще адресувати президентові клубу. Я ж можу сказати, що Клебер не з’явиться на полі у матчі з “Тюном”, оскільки у нього проблеми з коліном. Йому ще потрібно лікуватися і набирати оптимальну форму.

— Володимир Лисенко непогано проявив себе в останньому матчі за дубль, відзначившись двома голами. Чи є цей футболіст у списку гравців, які готуються до матчу з “Тюном”?

— Лисенка у списку футболістів, які готуються до матчу з “Тюном”, немає. Я вважаю, що його ще зарано залучати до матчів рівня Ліги чемпіонів.У нашому розпорядженні є 5-6 футболістів, яких ми періодично залучаємо до тренувань з основним складом, і обов’язково дамо їм шанс проявити себе в офіційних матчах. У нас діє спортивний принцип: якщо ти маєш кращий за інших вигляд, то обов’язково гратимеш. Такі гравці, як Лисенко, Герасим’юк, Романчук, Дедечко, — це майбутнє київського “Динамо”.

— Бєланов вважає “Тюн” прохідною командою, натомість Гавранчич назвав швейцарців другим “Трабзонспором”. До якої думки схиляєтеся ви?

— Бєланов говорив про команду дворічної давнини. Але все змінюється. Команда непогано доукомплектувалася, дещо додала в організації гри. В особі цієї команди бачимо гідного суперника. Ми зробимо все можливе задля перемоги над “Тюном”. Не варто забувати, що у нас буде матч-відповідь, у Швейцарії все і вирішиться.

— У якому стані Сергій Федоров і хто буде персональним опікуном Лустрінеллі?

— Найстраш-ніші підозри залишилися у минулому. Сергій багато рухається, працює і добре почувається, єдине, що він не бере участі у тренуваннях з основною групою футболістів, — боїмося випадкового зіткнення. Звісно, граючи проти Лустрінеллі, нам не вистачатиме цього футболіста.

— Наскільки для вас була важливою інформація, яку надали про “Тюн” Бєланов і Заваров?

— Я вже говорив, що клуб останнім часом поповнився шістьма новачками, які і ведуть гру команди. Нині це доволі хороша команда. А щодо нападника Лустрінеллі, то він потребує щільної опіки. Поради ж Заварова і Бєланова були для нас корисними.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер