Леонід Буряк: «У «Олександрії» є самовіддача та організований колектив»

Леонід Буряк: «У «Олександрії» є самовіддача та організований колектив»

- Мене завжди дещо насторожують, можна сказати, лякають матчі чемпіонату, які відбуваються одразу після паузи у зв’язку з іграми збірних. Постійно присутні певні побоювання щодо них, адже ці матчі часто виходять не дуже вдалими. Одні футболісти відпочивали, інші – грали, треті – тренувалися. Хтось поїхав до національної збірної, хтось – до молодіжної чи юнацької, і з основного складу залишилося всього 5-6 чоловік. Словом, у команді повний дисбаланс. Потрібен неабиякий хист, щоб зібрати її у єдине ціле та вивести гравців на однакову функціональну готовність. Для цього, на жаль, є дуже мало часу. І коли я сам був гравцем, і вже після того, як став тренером, пам’ятаю, що ці ігри завжди проходять непередбачувано. Саме у цьому я вбачаю основну проблему. Але разом з тим «Динамо» має її вирішувати, якщо хоче за щось боротися. Плюс, непростий суперник – «Олександрія» за останній рік підтягнулася, грала у кваліфікаційному етапі Ліги Європи. Це молода команда, яка зробила якісний крок уперед, і зараз є досить грізним суперником для будь-якої команди.

- Минулого сезону «Олександрія» вдруге здобула право виступати в єврокубках, а нинішній розпочала не дуже вдало, перебуваючи на передостанньому місці в турнірній таблиці. З чим, на ваш погляд, це пов'язано?

- Можливо, вплинув психологічний фактор – гравці могли подумати, що вже дісталися туди, куди усі мріють потрапити. Але слід враховувати, що в українському чемпіонаті лише дві команди стоять окремо – це «Динамо» і «Шахтар». А усі інші приблизно однакового рівня. У «Олександрії» є готовність, є самовіддача, вона представляє собою дуже організований колектив. Незважаючи на те, що минулого року вони у Києві програли з великим рахунком 6:0, це не зовсім відображає реальний стан справ. Більш того, олександрійці врахували свої помилки.

- За статистикою за останні роки «Динамо» як перемагало олександрійців з великим рахунком, так і втрачало очки з цією командою, в тому числі, і вилітало з Кубка України. Чого, на вашу думку, варто чекати тепер?

- Думаю, «Олександрію» можна назвати непередбачуваним суперником. Плюс, до майбутньої гри вони готуються усі разом. Ні для кого не секрет, що усі суперники хочуть гідно зіграти проти «Динамо» та перевірити свої сили на такому високому рівні. Звісно, у них буде позамежна мотивація та самовіддача. Але свою роль має зіграти клас «Динамо» - він існує на папері, і тепер його потрібно перенести на поле. Звісно, кожен окремо взятий футболіст «Динамо» вищий за рівнем за гравців «Олександрії». Будемо сподіватися, що господарі цим скористаються.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер