Леонід Буряк в «Динамо»

Леонід Буряк в «Динамо»

Із завтрашнього дня Леонід Буряк призначений спортивним директором ФК "Динамо" (Київ). Рішення про це сьогодні прийняв президент клубу Ігор Суркіс.

- Спортивний директор клубу – посада не зовсім традиційна для вітчизняного футболу. Що буде входити до його обов'язків?

- Згоден з вами. Будемо вважати, що "Динамо" створює віднині для себе нову традицію, - так на наше питання відповів Ігор Михайлович. І продовжив: - Вважаю, що не дарма цілий ряд провідних клубів Європи має у своєму штаті таких фахівців – Еміліо Бутрагеньо в мадридському "Реалі", Пітер Кеньон в "Челсі"... Та й Віктор Прокопенко в "Шахтарі" успішно доводить необхідність у клубі спортивного директора.

- Чому ви обрали на цю посаду саме Леоніда Буряка?

- У Леоніда Йосиповича величезний досвід футболіста – заслуженого майстра спорту в ті часи просто так нікому не давали. Він неодноразово ставав чемпіоном СРСР та завойовував національний Кубок, вигравав Кубок Кубків та Суперкубок. Причому в складі київського "Динамо". І це для нас особливо важливо. Тому він здатен забезпечити спадкоємність в команді справжнього динамівського духу, який так потрібен нинішньому інтернаціональному складу гравців.

- Що конкретно входитиме до обов'язків спортивного директора "Динамо"?

- Насамперед, від буде займатися питаннями селекції та підбору гравців в команді. Це дозволить зняти чималу частину клопотів з головного тренера. Таким чином Йожеф Сабо матиме змогу сконцентруватися на підготовці команди до ігор. Спортивний директор буде обов'язково присутній на всіх тренуваннях та зборах команди і, звичайно, іграх усіх рівнів. Крім того Леонід Йосипович та Йожеф Йожефович тривалий час працювали в збірній України, тобто володіють певною "зіграністю". Власне тренерське бачення кожного має привести нову якість у динамівську гру. Словом, ми сподіваємось, що це буде вдалий динамівський тандем.

Леонід Буряк

Народ. 10.07.1953
Заслужений майстер спорту

Заслужений тренер України
У київському "Динамо" в якості гравця виступав з 1973 по 1984 роки (305 матчів, 57 голів)
5-разовий чемпіон СРСР (1974, 1975, 1977, 1980, 1981)
Володар Кубку СРСР (1974, 1978, 1982)
За збірну СРСР провів 49 матчів, забив 8 голів
Тренерська кар'єра в Україні:
1993-1993 - Нива (Тернопіль)
1994-1998 - Чорноморець (Одеса)
2002-2003 - Головний тренер збірної України (19 матчів, 5 перемог, 6 нічиїх, 8 поразок)
Найкращий тренер України 1994, 1995

Ексклюзивне інтерв'ю зі спортивним директором ФК "Динамо" (Київ) Леонідом Буряком читайте завтра на офіційному клубному веб-сайті.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер