Леонід БУРЯК: «Я гадаю, в «Динамо» знають, як перемогти «Металіст»

Леонід БУРЯК: «Я гадаю, в «Динамо» знають, як перемогти «Металіст»

- У своїй кар'єрі я виграв шість Кубків СРСР, але «Металіст» – один із етапів мого життя, – пригадав у розмові з кореспондентом офіційного сайту «Динамо» Леонід Йосипович. – Я був дуже радий, що зміг досягти такого успіху в Харкові.

Це була короткочасна зупинка. У мене були проблеми з ахіловим сухожиллям, я готувався до операції. Але Євген Пилипович Лемешко умовив мене пограти, і, вилікувавшись, за той короткий період виступів за «Металіст», гадаю, встигнув принести команді якусь користь.

- Леоніде Йосиповичу, чого очікуєте від поєдинку «Динамо» та «Металіста»?

- Матч, який грають після поєдинків національних збірних, часто виходить не дуже виразним через різні обставини. Але я вважаю, що обидві команди, що борються за місце в Лізі чемпіонів, гідні одна одної. «Металіст» останнім часом додав в ігровому плані та готовий постукати у двері, які, на даний момент, контролюють «Динамо» та «Шахтар».

- Як змінилася гра «Динамо» з приходом нового тренера та тренерського штабу?

- Поки нічого нового або якихось зрушень я не бачу. Всі ми сподіваємося, що нові люди повернуть клубу той почерк, який раніше відрізняв «Динамо» від інших. Гадаю, у тренерського штабу попереду дуже складна та кропітка робота.

- Низка футболістів «Динамо» були задіяні у своїх національних збірних. Втома і не найкращий настрій ключових виконавців може вплинути на гру?

- Безумовно. Я вже казав, що ігри після матчів збірних проходять дуже важко. Потрібен час, щоб збалансувати колектив.

- Хто з футболістів «Металіста» може спричинити «Динамо» найбільше неприємностей?

- За харківську команду виступає багато висококласних виконавців. Там чудовий воротар, хороша лінія оборони. Є Вільягра та Соса, які, вважаю, можуть спричинити чимало неприємностей будь-якому супернику. Особливо останній. Я знав цього футболіста ще до того, як він переїхав до нашої країни, і радий, що він представляє український клуб у збірній Аргентини. Вважаю, що «Металіст» – збалансована команда, яка демонструє атакуючий стиль футболу. А за рахунок аргентинців, які володіють особливим почерком, харків’ян ні з ким не сплутаєш.

- Як буде діяти «Динамо»?

- Вже досить давно вболівальники чекають від «Металіста» в іграх із «Динамо» якоїсь боротьби, але в більшості випадків киянам вдавалося перемогти без особливих проблем. Я гадаю, що й зараз у «Динамо» є тренери, які знають, як досягти успіху в майбутньому протистоянні. Сподіваюся, буде цікавий, бойовий матч.

- Останнім часом не так яскраво, як на початку сезону, виглядають Ідейє та Ярмоленко. Що з ними сталося?

- В ігровому плані здали не лише вони. Тренерському штабу створювати набагато важче, ніж руйнувати. Потрібен час. Для «Динамо» зараз настає черговий важливий цикл, що складається з трьох-чотирьох поєдинків. До цих матчів потрібно підійти з усією відповідальністю, детально вивчити кожного суперника.

- Ваш прогноз на матч?

- Я сподіваюся, що такі аргументи «Динамо», як свої глядачі, домашній стадіон та ім'я клубу, допоможуть їм перемогти. Вважаю киян фаворитами цієї пари. Але, перш за все, необхідно розібратися із психологічним станом кожного футболіста та зробити з них одну команду.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер