Леонід Буряк у гостях у фан-клубу

Леонід Буряк у гостях у фан-клубу

 У рамках програми «Динамо» – 80 – легенди команди у гостях у вболівальників» до фан-клубу «Динамо» завітав один із кращих півзахисників в історії команди, а сьогодні спортивний директор клубу Леонід Буряк. Він подарував музею Фан-клубу свою футболку з автографом та поспілкувався з фанами. Вашій увазі пропонуються стенограма виступу Леоніда Йосиповича.


Я хочу сказати кілька слів. Для мене це дуже почесно. Я заходив до Фан-клубу, і раніше тут було не так, як зараз. Я сказав віце-президентові клубу Вадиму Костюченко, що з кожним днем тут стає затишніше та цікавіше. Думаю, це не межа, враховуючи його організаторські можливості. Надіюсь, Фан-клуб, як і клуб «Динамо», увійде до числа кращих у Європі.


Повірте, для мене ця футболка дуже дорога, тому що я прийняв естафету легендарного футболіста Володимира Мунтяна та неповних 14 років програв у ній під сьомим номером. Я би хотів залишити цю футболку Фан-клубу. Футболісти приходять, йдуть, закінчують кар'єру, помирають, врешті-решт, а ці реліквії залишаються. Я би хотів передати дорогу для мене футболку, щоб вона достойно висіла в музеї Фан-клубу. Надіюсь, це стане традицією і футболісти, які внесли свою частку в історію, приходитимуть у гості до вболівальників та даруватимуть подарунки.


Ви робите велику та благородну справу. Мене запитали, що означають для мене вболівальники. Ми у свій час хотіли підняти гру до рівня мистецтва. І якби не було київського уболівальника... Я недавно згадував часи, коли літак заходив на посадку в аеропорт «Бориспіль» і навколо все було чорне. Це були вболівальники, що приїхали зустріти нас після завоювання Кубка Кубків. Я пригадую, коли в середньому Республіканський стадіон відвідувало 85 тисяч чоловік навіть на матчах із Ташкентом, Алма-Атою. Я пам'ятаю часи, коли після гри сідали в машину – не в «Мерседес» чи «Бентлі» – і не могли рушити. Люди піднімали машину і несли на руках до виходу. Я думаю, один із найвідданіших уболівальників – київський. Якщо уболівальники когось не полюбили – можна було ставити хрест на футбольній кар'єрі цієї людини. А якщо полюбили – то боготворили.

Я бажаю вам успіхів. У вас прекрасна команда, так тримати!

Після вручення своєї футболки Леонід Йосипович відповів на запитання вболівальників та роздав усім бажаючим автографи.

• Дивіться фотогалерею – Леонід Буряк у гостях у фан-клубу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер