Леонід МИРОНОВ про відновлення травмованих

Леонід МИРОНОВ про відновлення травмованих

У нас на зборі за окремою програмою працюють двоє людей: Сергій Сидорчук та Віктор Циганков. Яка ситуація з ними?

Ми спеціально взяли Циганкова та Сидорчука на збори, щоб вони під нашим контролем проходили реабілітацію після операцій. Операції у хлопців різнопланові, якщо у Сергія Сидорчука операція на коліні, то у Віктора Циганкова була операція на пахових каналах.

Що стосується Сидорчука, то все йде за планом згідно з розробленою програмою європейських протоколів спортивної травматології і плюс індивідуальних рекомендацій відомого хірурга Рамона Кугата. Процес триває дуже активно, Сергій виконує великий об'єм роботи в тренажерному залі з реабілітологом Ярмошуком, після чого виходить на поле і виконує певну бігову роботу. Під час перерви, коли команда закінчить перший збір, Сергій поїде на один день до Барселони в університетьську клініку Рамона Кугата до хірірга, який його оперував. Це наша постійна практика, хірург, який оперував, повинен слідкувати і періодично 1-2 рази за 6 місяців оглянути, в якому стані опероване коліно. За нашими даними стан чудовий і все йде за пришвидшеним графіком відновлення його реабілітації.

З Циганковим усе дуже добре. Віктор нас дуже тішить, він на даному етапі вже виконує дуже великий обсяг бігової роботи і, крім того, він почав виконувати прискорення фартлек. Добре, що його практично вже нічого не турбує.

Віктор Циганков, найімовірніше, на другому зборі вже буде в загальній групі. Зараз, у кінці збору він розпочинає роботу з м'ячем і поступово головний тренер планує його підключати до роботи в загальній групі, в ігрових вправах і роботі з м’ячем.

На даний момент у нас травмований гравець Пантич, який на перший збір приїхав із застудою, а в останній тренувальній грі отримав дуже неприємний удар ліктем у ребро, що посилився наступного дня у тренуванні. Ми йому зробили ренгенівський снімок, який не знайшов перелому, але все одно в таких випадках спортивна травматологія вказує у пацієнта перелом ребра. Навіть якщо його там немає, ми не маємо права по-іншому вчинити, адже в даному випадку дуже сильно виражений больовий синдром. Через 2-3 дні цей синдром проходить і він почне тренуватися за індивідуальною програмою. Термін його відновлення може зайняти від 7 до 10 днів.

Денис Попов теж після оперативного втручання. Ми йому дали трішки відпочити, оскільки основна команда проводить дуже інтенсивну роботу включно з дуже інтенсивними великими вправами на силу. Ми вважаємо, що поки що потрібно обмежити подібну роботу, особливо прижкові вправи.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер