Леоніду Буряку – 50!

Леоніду Буряку – 50!

Сьогодні виповнюється 50 років видатному в минулому півоборонцю київського “Динамо” і збірної СРСР Леоніду Буряку.

Майже двадцять років пройшло з того дня, як ювіляр востаннє вийшов на футбольний газон у складі київського клубу, але й до сих пір прізвище Буряка можна називати без додаткових титулів, не пояснюючи, про кого йде мова. Хоча і титулів у нинішнього наставника збірної України більш ніж достатньо.

У складі київського “Динамо” Леонід Буряк п’ять разів ставав чемпіоном СРСР, а виграш динамівцями, серед яких був і Буряк, Кубку Кубків і Суперкубку в 1975 році вже давно увійшов у футбольний фольклор, ставши набагато більшим, ніж просто спортивна перемога.

Сьогодні Леонід Йосипович знаходиться на вершині своєї другої кар’єри – тренерської. Попрацювавши недовго у США, молодий тренер очолив тернопільську “Ниву”, а згодом і команду свого рідного міста – одеський “Чорноморець”. Після п’яти років роботи асистентом головного тренера збірної України, у грудні 2002 року країна довірила Леоніду Буряку свою головну команду. Сподіваємося, знання та досвід Леоніда Йосиповича принесуть нашій “репрезентації” такі довгоочікувані перемоги.

Колектив ФК “Динамо” (Київ) від усієї душі вітає Леоніда Буряка з його 50-літтям, бажає щастя, здоров’я, успіхів та довгих років життя.

P.S. У неділю, 13 липня, на столичному стадіоні “Динамо” ім. Валерія Лобановського відбудеться матч ветеранів київського “Динамо” та московського “Спартака”, присвячений ювілярові. Запрошуємо усіх киян та гостей столиці відвідати захоплююче спортивне видовище, а також особисто привітати Леоніда Йосиповича зі святом. Він на це заслуговує.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер