«Лестер» завдає нищівного удару по самолюбству суперника «Динамо»

«Лестер» завдає нищівного удару по самолюбству суперника «Динамо»

На Etihad Stadium зустрілися лідери Прем’єр-ліги – майбутній суперник київського «Динамо» в Лізі чемпіонів, «Манчестер Сіті», який посідав перед грою друге місце, та «Лестер Сіті», що випереджав суперника на три очки.

У цій грі Мануель Пеллегріні задіяв такий склад: Харт – Сабалета, Отаменді, Демикеліс, Коларов – Фернандіньйо, Делф (Іхеаначо, 52) – Давид Сильва (Селіна, 77), Яя Туре (Фернандо, 52), Стерлінг – Агуеро.

У лазареті команди перебуває ціла низка ключових гравців – Компані, Мангала, Хесус Навас, Де Брюйне, Насрі, Боні.

Гості почали з місця в кар’єр й уже на третій хвилині відкрили рахунок у грі. Марез із правого флангу прострілив зі стандартного положення у центр штрафного майданчика, звідки Роберт Хут у дотик розстріляв ворота Джо Харта.

Господарі поля кинулися в атаку, аби відігратися, але доволі довго, маючи тотальний контроль над м’ячем, вони не могли підступитися до воріт «лисиць», а ті, у свою чергу, раз за разом гостро кололи оборону суперників разючими та стрімкими контрвипадами.

Початок другого тайму був не менш шокуючим для вболівальників у Манчестері. І знову роковою для «Сіті» стала третя хвилина тайму – контратаку «Лестера» завершив Ріяд Марез, який прорвався з лівого флангу, обіграв Демикеліса, після чого невідпорно пробив у лівий кут воріт – 0:2.

На цьому лідери чемпіонату не зупинилися. На 60-й хвилині після навісу з кутового Роберт Хут головою спрямував третій м’яч «Лестера» у ворота, оформивши дубль.

При цьому картина гри особливо не змінювалася – команда Пеллегріні володіла м’ячем, але нічого не могла з ним вдіяти, натомість гості продовжували створювати свої моменти. На 69-й хвилині рахунок ледь не став 0:4. Варді пасом зі своєю половини поля вивели на побачення з Хартом, проте нападник пробив прямо в голкіпера.

«Небесно-блакитні» мали перевагу за статистикою, але головні цифри на табло свідчили про зворотнє: за володінням м’ячем – 66%:34%, за ударами – 16:12, у площину – 4:7, за кутовими – 11:4, за порушеннями правил – 9:15.

За три хвилини до завершення основного часу зустрічі «Манчестер Сіті» таки спромігся на гол престижу. Після розіграшу кутового Селіна навісив точно на Агуеро, який ударом головою з близької відстані переграв Каспера Шмайхеля.

Однак це все, на що вистачило господарів поля. Команда Клаудіо Раньєрі перемагає та збільшує свій відрив від «Сіті» до шести очок!

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер