Літо-2007. Спогади про відпустку

Літо-2007. Спогади про відпустку

 

Якщо в огляді зимового відпочинку динамівців згадуються чи не всі континенти та моря світу, влітку, у десятиденну паузу між чемпіонату, місця паломництва динамівців можна розділити на три групи.


Перша – найтрадиційніша. Це легіонери, які за довгі місяці встигли засумувати за домівками. Сербське тріо Гавранчич, Нінкович і Маркович вирушили на рідні Балкани. У Бразилії, де було прохолодніше, ніж в Україні, відпочивав квартет Діого Рінкон, Клебер та Корреа. Перший із них, який цього нинішнього літа відзначив 5 років переходу до «Динамо», віддавався клопотам про власну футболтну школу, у якій абсолютно безкоштовно займаються 500 хлопчаків із бідних сімей Порту-Алегро.

Травма колінного суглобу зіпсувала відпустку Айїлі Юссуфу. На Батьківщині в Нігерії динамівець проходи виписаний лікарями курс реабілітації. На превеликий жаль «Юса» – так люблячи називають опірного партнери по «Динамо» – початок сезону йому доведеться пропустити.

Ще один травмований – Бадр Ель Каддурі – не дочекавшись початку відпустки із дозволу керівництва поїхав до Франції. День у Парижі, потім зустріч у Монте-Карло із колишнім динамівцем Йерко Леко, потім знову до столиці «трі колор». Вочевидь, краса Франція заділи творчу натуру марокканця і законний тиждень відпочинку він вирішив провести разом із дружиною та дитиною на околицях Єлисейських полів. Відвідував модні магазини, розважався. Потім кілька днів на сонячному пляжі курорту Агабед в Марокко та триденна консультація в професора медицини в Бельгії.

Друга група динамівців місцем відпочинку обрала добре знайомий українським туристам південний берег Туреччини. Артем Мілевський разом зі друзями махнули на молодіжний курорт Мармарис. Капітан команди Сергій Ребров із сім'єю зупинились у Кемері, неподалік розташувались подружні пари Ващука та Гусєва. Під час однієї із зустрічей динмівська трійка сформувала команду із місцевих жителів та відпочиваючих, продемонструвавши футбольний майстер-клас. Олександр Шовковський із дружиною Ольгою зупинили свій вибір на Греції. Зайняись улюбленим хобі – дайвінгом – кіперу не вдалось. Відвідування морських глибин Олексадр відклав до зимових канікул, коли напевне вирушить на один із екваторіальних курортів.

Усе більшу популярність серед футболістів починає здобувати відпочинок в Україні. Чи то сервіс на вітчизняних курортах виріс, чи, можливо, нашим хлопцям просто хочеться провести відпочинок на рідній землі. Андрію Несмачному вдалось побувати відразу в трьох місцях. Спочатку він гостював у батьків та друзів у кримському селищі Віліно, потім із дружиною Ольгою відправився у Луганську область. «Важко передати, із яким теплом та любов'ю зустрічали нас на рідній землі дружини. Коли ж з усіма перезнайомились, взяли курс на Одесу. Раніше я знав це місто по матчах із «Чорноморцем» т аза Суперкубок. Тепер же вдалось краще познайомитись із морським містом», - поділився Андрій.

Мало чим примітне селище Віліно завдяки футболу стало визначною пам'яткою Криму. Тут немає професіональних команд, зате є талановита та трудолюбива молодь, яку ми раді бачити в «Динамо». Чи не жарт, маленьке містечко за три кілометри від моря є батьківщиною відразу для двох динамівців – Несмачного та Мандзюка. Примітно, що їхні батьки дружили ще до народження майбутніх футболістів. Віталій провів свою коротку відпустку у Віліно.

Друзі на полі та за його межами Валентин Белькевчи та Максим Шацьких відпочили у добре відомі за тренувальними зборами Ялті. Тепле море. Чисте повітря. Максим із дружиною Олесею показали дочкам Ластівчине гніздо та звозили канатною дорогою на знамениту гору Ай-Петрі. Воротар Тарас Луценко із сім'єю розташувались у мальовничому курорті неподалік від Ужгороду. Місця для Тараса, який рік виступав за «Закарпаття», добре відомі та улюблені ним. Крім відпочинку з'явилась чудова нагода зустрітись із старими друзями.

У Волинському містечку Любешів до Тараса Михалика шана та повага. Він ні за що не проміняє озер Світязь із рибалкою в очереті на заморські курорти з кораловими рифами. «Тут я почуваюсь як вдома, у колі батьків, сестер, друзів… Не бучу смислу проміняти радість спілкування з ними на хоч і заманливе морське узбережжя. Туди завжди встигну поїхати», - поділився враженнями Тарас.

На дачі поблизу Вишгороду на березі Київського моря разом із батьками та сестрою відпочив після важкого та неоднозначного сезону Олександр Рибка.

Не до відпочинку було наставнику команди Анатолю Дем'яненку. Селекційна робота, підготовка команди до сезону… А втім, тренери вділось поєднати приємне із корисним, на п’ять днів вирвавшись до Голландії. На молодіжному чемпіонаті Європи Анатолій Васильович переглядав для «Динамо» потенційних новачків.

 

www.fcdynamo.kiev.ua (Інсбрук - Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер