»Левадія» – «Динамо-2» – 0:1. Говорять футболісти

Перемогу над естонською «Левадією» прокоментували автор гола Володимир Коваль, а також захисники нашої команди Сергій Люлька та Вадим Родіна, які повністю провели обидва матчі групового етапу.

Володимир КОВАЛЬ, нападник «Динамо-2»:

- Перед грою тренери сказали, що нам доведеться грати з добре збалансованою досвідченою командою. В естонців є чудові захисники, опорні півзахисники, звертають на себе увагу нападники, які активно діють справа та зліва на флангах. Тому нашим завданням було прикрити зони, більше контролювати м'яча і не віддавати його супернику.

- Тобі вдалося забити вже на 8-й хвилині, хоча ситуація була непростою…

- Шевчук зробив хорошу подачу, і я на неї встиг. Плюс захисник «Левадії» завадив своєму ж воротарю, і після рикошету м'яч опинився в сітці. Після цього грати стало легше, ми заспокоїлися і почали більше контролювати м'яча.

- Але після перерви в естонців було кілька небезпечних моментів…

- Їм потрібно було вигравати. Нам у перерві тренер так і сказав, що вони мають додати у швидкості. Ми відійшли до середньої лінії і ловили суперника на контратаках.

- Після матчу капітан «Левадії» Костянтин Нахк сказав, що їм складно було встигати за швидкими динамівцями, які постійно відкривалися…


- Ми завжди так граємо, навіть у контрольних матчах, прагнемо швидко віддавати пас, грати в один-два дотики, та й тренер казав, що потрібно прискорити наші дії, щоб суперник задихався. Ми грали з дорослими, досвідченими футболістами, тому перевершували їх у швидкості.

- Ти вперше граєш на Кубку Співдружності, вже встиг скласти про нього враження?

- Манеж і поле хороші, тільки важко було дихати, особливо в першій грі, але потім звикли. Сьогодні в другому таймі було вже легше.

- Можна сказати, що «Динамо-2» приїхало на турнір більше підготовленим, ніж решта учасників?

- Особисто я в Києві майже не готувався, а після виступу за збірну на турнірі Гранаткіна і кількох тренувань відразу поїхав до Москви.

* * *

Сергій ЛЮЛЬКА, захисник «Динамо-2»:

- Якщо чесно, ми гадали, що естонці більше чинитимуть опір, але після двох матчів поспіль і «Левадія», і ми були дуже втомленими, тому гра й вийшла не дуже швидкою.

- Що знав про суперника перед грою?

- Ми його особливо не розбирали, просто пройшлися по гравцях, розподілили, хто куди підключається під час стандартів.

- Знав перед матчем, що «Левадія» невдало грає з українськими клубами? Кілька років тому її зумів обіграти третій склад «Шахтаря»…


- Ні, нам про це нічого не казали, ми налаштовувалися, як на останню гру. Для нас важливий кожен матч.

- Після перерви ви свідомо віддали ініціативу чи естонці додали?

- По грі це було непомітно, просто втомилися трохи, у нас було мало замін, тому трохи підсіли.

- Наприкінці гри нападника Шевчука поміняли на захисника Допілку. Це означає, рахунок влаштовував, і його потрібно було втримати?


- Взагалі, нам казали про те, що потрібно забивати ще, але так сталося, що й одного м'яча нам виявилося достатньо.

- Ти грав обидва матчі без замін, як фізично себе почуваєш?

- У першому таймі ще терпів, а в другому було дуже важко, на відновлення часу не вистачило. Але, сподіваюся, до наступного матчу встигнемо повернути сили.

- Останній поєдинок проти МТТУ тепер перетворюється на формальність?

- Ні, мотивація в нас не пропаде. Гадаю, все ж таки краще вийти з групи з першого місця, у цьому випадку ми потрапляємо на другу команду з групи «Д». Тому остання гра для нас буде так само важливою, як і попередні.

* * *

Вадим РОДІНА, захисник «Динамо-2»:

- Перед грою тренер сказав, що для нас це буде найважливіша гра, оскільки в разі перемоги ми відразу виходили до чвертьфіналу. Тому на матч з естонцями в нас був хороший настрій, а завдання стояло виграти за будь-яку ціну. Що стосується гри, ми так і загадували діяти з відходом назад і більше грати на контратаках, оскільки «Левадія» не дуже швидка команда і на швидкості ми могли її обіграти.

- Швидкий гол значно полегшив гру надалі?

- Звичайно, оскільки ми могли продовжувати грати за задуманим сценарієм. Ми повели в рахунку, після чого результат на нас вже не тиснув так, як на команду суперника, якій також потрібно було обов'язково вигравати, щоб дістати можливість поборотися за вихід до чвертьфіналу.

- Досвід і старший вік суперників не бентежив?


- Навпаки, хотілося довести, що ми не гірші за них, а, можливо, й кращі. Адже чемпіонат Естонії менш серйозний, ніж наш. Ми знали, як там грають, що в їхній першості тільки одна більш-менш серйозна команда – це «Левадія». Напевно, тому їм було складніше проти нас грати.

- Але в другому таймі «Динамо-2» могло і пропустити…

- Нічого страшного, забили б тоді ще один м'яч. Все ж таки хотілося, щоб третя гра з туркменами стала формальністю, хоч і її, безумовно, потрібно вигравати. Просто після перерви ми стали грати обережніше, не хотіли пропустити, та й тренер дав установку зустрічати суперників на своїй половині.

- Стежите, як розгортаються події в групі «Д», де грають ваші потенційні суперники по чвертьфіналу?

- Якщо чесно, ні. Точніше, ми знаємо, як команди грають один з одним, але бажання вийти на якогось конкретного суперника немає. Про те, з ким буде легше, ще не замислювалися.

* * *

Також було цікаво дізнатися думку про гру капітана «Левадії» Костянтина Нахка:

- В одному з попередніх розіграшів Кубка Співдружності ми вже грали з молодою командою, тоді це був «Зеніт». У «Динамо» хлопці теж біжать, відкриваються. І це не дивно, адже просто так до команди майстрів не візьмуть.

- Перша поразка вплинула на вашу команду в психологічному плані?

- Не думаю. Просто два матчі ми грали на різному покритті, в манежі «Динамо» газон жахливий, тому сьогодні певний час пішов на те, щоб пристосуватися.

- Яке враження залишилося від суперника?


- «Динамо-2» нічим не здивувало, ми знали, що тут грають молоді, перспективні хлопці. Рівень є рівень.

- Після перерви у вас були три непоганих можливості, щоб відзначитися. Чого не вистачило?

- Можливо, футболісти «Динамо» розпорядилися б цими моментами по-іншому. Десь варто було бити, а не віддавати пас, десь навпаки.

- Минулого року ви грали під іншим прізвищем…

- Ні, це просто так написали, з мене ще всі хлопці в команді сміялися.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер