«Фенербахче» – «Динамо» - 1:2 (д.ч.). Крокуємо далі в Лізі чемпіонів!

«Фенербахче» – «Динамо» - 1:2 (д.ч.). Крокуємо далі в Лізі чемпіонів!

У Стамбулі завершився матч-відповідь 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів сезону 2022/23, в якому після 0:0 у Лодзі київське "Динамо" завітало в гості до турецького "Фенербахче". 

Єдиною зміною у стартовому складі обох команд у порівнянні з першим матчем став Тіссеран, який замінив у центрі захисту "Фенербахче" Азіза. Мірча Луческу ж вирішив зовсім не вдаватися до ротації. Однак ще до перерви наставнику "Динамо" довелося зробити вимушену заміну - замість Вербича, який отримав ушкодження, на полі з'явився Ванат.

Перші хвилини поєдинку пройшли за переваги гравців "Фенербахче", яких гучно підганяли вперед заповнені трибуни "Шюкрю Сараджоглу". Кутовий, який турки заробили в першій же атаці, призвів до небезпечного моменту біля воріт "Динамо" - Юксек підібрав м'яч і направив його поруч зі стійкою.

Невдовзі Валенсія прорвався лівим флангом, сфоливши у боротьбі з Забарним, і прострілив на дальню стійку, звідки Кінг переправив м'яч у сітку. Однак італійська бригада рефері на чолі з Массіміліано Ірраті помітила порушення правил і не зарахувала це взяття воріт. 

Далі перевага господарів ставала все більш помітною, разом із тим динамівцям протягом першого тайму не вдалося завдати жодного удару в площину воріт "канарок". Кілька разів "Фенербахче" був близький до того, аби повести в рахунку. Валенсія пробивав головою після навісу зі штрафного - м'яч просвистів над поперечиною. Після ще одного стандарту у виконанні турецької команди "Динамо" врятував каркас воріт - Кахведжі прямим ударом зі штрафного влучив у стійку. В іншому моменті Кінг вийшов віч-на-віч із Бущаном, скориставшись обрізкою Попова, однак не влучив у порожні ворота, а після удару Валенсії, який підхопив м'яч і намагався пробити з гострого кута, "Динамо" врятував Бущан. 

Першу перспективну контратаку динамівці провели після 30-ти хвилин гри - Циганков отримав м'яч на на правому фланзі та пройшов із ним до штрафного "Фенербахче", де Байиндир кинувся в ноги Віктору та збив динамівця. Проте Ірраті не зафіксував у цьому моменті підстав для призначення пенальті на користь "Динамо". 

Після перерви гра продовжилася в тому ж ключі - "Фенербахче" грав першим номером і активно йшов до воріт Бущана. Небезпечних ударів завдавали Валенсія і Кінг, був у Кінга і вихід на ворота киян, проте голкіпер "Динамо" вчасно зіграв на перехопленні.

На 54-й хвилині господарі залишилися у меншості - Юксек зрізав Буяльського, зірвавши атаку "Динамо", та побачив перед собою друге попередження та, відповідно, був вилучений із поля.

І вже за три хвилини "Динамо" вдалося провести гольову атаку - Циганков відпасував на правому фланзі на Кендзьору, Томаш продерся до лицьової лінії та прострілив на кут воротарського, звідки Буяльський у падінні переправив м'яч у ворота, вивівши "Динамо" вперед.

У подальшому й без того гарячі емоції на полі та жорстка боротьба розпалилися до межі - Ірраті намагався загасити їх, щедро демонструючи жовті картки. На 70-й хвилині Попов збив Валенсію у своєму штрафному, за що арбітр призначив пенальті у ворота "Динамо". Однак Бущан показав відмінну реакцію, парирувавши удар того ж таки Валенсії з 11-метрової позначки. А невдовзі Георгій знову врятував ворота "біло-синіх", дотягнувшись до м'яча, який прямував у "дев'ятку" після удару головою від Салаї.

У фінальні хвилини Жорже Жезуш кинув усі сили своєї команди на атаку - і це принесло результат. Після подачі кутового Салаї, який залишився без опіки, ударом головою завдав влучного удару по воротах, зрівнявши рахунок.

Ще до завершення основного часу "Динамо" мало можливість сповна використати чисельну перевагу та вирвати перемогу, коли Гармаш пробивав по воротах із лівого флангу, але Денис не влучив у площину, і ніхто з динамівців не встиг на добивання.

У додатковий час "біло-сині" неодноразово були близькі до такого бажаного голу. Ванат не реалізував вихід на ворота "Фенербахче", програвши дуель Байиндиру, а пізніше голкіпер господарів парирував удар Шепелєва з гострого кута. Двічі на ударній позиції опинявся Забарний, однак захисника підводила точність.

Другий екстратайм відзначився дебютом Вівчаренка в офіційних матчах за першу команду "Динамо". І ця заміна, разом із появою на полі Караваєва 15-ма хвилинами раніше, стала визначальною у нашому поєдинку. Костянтин прострілив із лівого флангу до штрафного, Ванат пролетів повз м'яч - як і захисники "Фенербахче" - і Олександр Караваєв сходу пробив Байиндира - 2:1!

А на останній хвилині додаткового часу вищий клас вкотре продемонстрував Бущан, який у стрибку витягнув м'яч з кута воріт після удару головою від Дурсуна.

Вирвавши перемогу в гостях у "Фенербахче", "Динамо" виходить до третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, де зустрінеться з віце-чемпіоном Австрії - "Штурмом". Перший поєдинок, номінально домашній для нашої команди, пройде 3 серпня, а матч-відповідь відбудеться 9 серпня у Граці. 

Ліга чемпіонів. 2-й кв. раунд, матч-відповідь

27.07.2022. Стамбул, стадіон "Шюкрю Сараджоглу"

"Фенербахче" (Стамбул, Туреччина) - "Динамо" (Київ, Україна) - 1:1 (1:2 д.ч.)

"Фенербахче": 1. Байиндир (К) – 21. Осаї-Семюел, 32. Тіссеран (18. Лінкольн, 85), 41. Салаї, 7. Кадіоглу – 5. Арао (37. Новак, 95), 80. Юксек, 17. Кахведжі (99. Мор, 46; 22. Брума, 77), 9. Россі – 15. Кінг (27. Крешпу, 63), 13. Валенсія (19. Дурсун, 77).

"Динамо": 1. Бущан – 94. Кендзьора (20. Караваєв, 91), 25. Забарний, 4. Попов, 44. Дубінчак (2. Вівчаренко, 106) – 5. Сидорчук (К) (18. Андрієвський, 106), 10. Шапаренко – 15. Циганков, 29. Буяльський (19. Гармаш, 67), 7. Вербич (11. Ванат, 38) – 41. Бєсєдін (8. Шепелєв, 67).

Голи: Салаї (89) - Буяльський (57), Караваєв (114).

Нереалізований пенальті: Валенсія (70, воротар).

Попереджені: Юксек (29), Осаї-Семюел (37), Валенсія (45+3), Мор (63), Салаї (98) - Циганков (14), Сидорчук (33), Дубінчак (45+3), Буяльський (58), Шапаренко (60), Попов (68), Гармаш (111).

Вилучений: Юксек (54, друге попередження).

Автор фото Anton Kravets - @532.pics / @zoryalondonsk

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер