Ліга чемпіонів-2024/2025. Представляємо суперника. «Партизан» (Сербія)

Ліга чемпіонів-2024/2025. Представляємо суперника. «Партизан» (Сербія)

У другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів сезону-2024/2025 київське «Динамо» зустрінеться з віцечемпіоном Сербії – белградським «Партизаном».

Поєдинки даної стадії пройдуть 23/24 та 30/31 липня, перший матч буде номінально домашнім для «біло-синіх».

За підсумками сезону-2023/2024 «Партизан» посів друге місце, поступившись чемпіону, «Црвені Звєзді», 18 очок та випередивши бронзового призера, «Бачку Тополу», на три бали. Примітно, що «партизани» не можуть перервати гегемонію принципових суперників упродовж останніх семи сезонів.

Белградці набрали в 37 турах 78 очок (24 перемоги, 6 нічиїх, 7 поразок) за різниці м’ячів 80:48. Більше за «партизанів» забив лише чемпіон (94), а краща оборона, окрім «Црвени Звєзди» (28), також була у «Бачки Тополи» (39) та «Чукаричок» (47).

Найкращим бомбардиром як «Партизана», так і чемпіонату загалом став 24-рчний бразильський нападник Салданья. Він забив 17 м’ячів, як і Мілош Лукович із «Нови Београд», але «Золота бутса» дісталася латиноамериканцю за рахунок більшої кількості асистів (чотири проти одного у конкурента ).

У розіграші Кубка Сербії «Партизан» дістався півфіналу, перед цим успішно здолавши три стадії, але поступився майбутньому володарю трофею – «Црвені Звєзді» (0:2). Із єврокубків «партизани» вибули на стадії кваліфікації – здолавши азербайджанський «Сабах» (0:2 в гостях, 2:0 удома, перемога в серії пенальті), белградці у вирішальному раунді відбору Ліги конференцій поступилися данському «Норшелланду» (0:5 у гостях, 0:1 удома) та не вийшли до групового етапу.

Примітно, що минулого сезону «Партизан» виступав під керівництвом колишнього хавбека донецького «Шахтаря» Ігора Дуляя, якого було звільнено наприкінці квітня. Виконуючим обов’язки головного тренера було призначено помічника Дуляя, Альберта Надя, під керівництвом якого команда завершувала виступ у минулому сезоні.

У рамках підготовки до сезону-2024/2025, яка стартувала 17 червня, «Партизан» під керівництвом нового головного тренера, 50-річного Александара Станоєвича, останнім місцем роботи якого був турецький «Коньяспор», проведе закордонний збір, наразі заплановане проведення трьох контрольних матчів – проти словенського «Браво» (26 червня), а також представників країни-агресора, московських «динамо» (3 липня) та цска (7 липня).

Новий же сезон у Сербії стартує 20 липня – перед першим поєдинком проти «Динамо» белградці зіграють у рамках 1-го туру на виїзді проти «Напредака», а між матчами з киянами також у гостях зустрінуться з «Єдінством».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер