Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд, 1-й матч. «Динамо» – «Штурм». Прев’ю матчу

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд, 1-й матч. «Динамо» – «Штурм». Прев’ю матчу

У середу, 3 серпня, київське «Динамо» проведе перший матч 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2022/2023. «Біло-сині» в номінально домашньому поєдинку на Stadion Miejski im. Wladyslawa Krola у польському Лодзі прийматимуть віцечемпіона Австрії – «Штурм» із Граца.

СЕЗОН-2021/2022

- «Динамо» за підсумками недограного через війну чемпіонату України посіло друге місце, поступившись донецькому «Шахтарю» двома очками. У 18 матчах «біло-сині» здобули 14 перемог, тричі зіграли внічию та одного разу поступилися (різниця м’ячів – 47:9).

У розіграші Кубка України «Динамо» в 1/8 фіналу обіграло на виїзді «Маріуполь» (2:1), і у чвертьфіналі мало зустрітися в гостях із «Олександрією», але розіграш кубкового турніру також було завершено завчасно.

- «Штурм» став віцечемпіоном Австрії, поступившись «Зальцбургу» 15-ма очками. За підсумками 32 турів команда з Грацу здобула 16 перемог, по вісім разів зіграла внічию та програла (різниця м’ячів – 62:46). Найкращим бомбардиром команди став півзахисник Якоб Янчер, який забив 14 м’ячів і при цьому ще 15 разів результативно асистував своїм партнерам.

У розіграші Кубка Австрії «Штурм» припинив свою участь в 1/8 фіналу, поступившись у домашньому поєдинку «Ріду» (1:2), який згодом дійде до фіналу та програє у вирішальному поєдинку «Зальцбургу».

КАДРОВІ ЗМІНИ

«Динамо»

Прийшли: Владислав Дубінчак, Томаш Кендзьора, Беньямін Вербич, Владислав Супряга, Владислав Ванат (усі – повернення з оренди).

Пішли: Карлос де Пена («Інтернасьйональ» Бразилія), Георгій Цитаїшвілі («Лех» Польща, оренда), Жерсон Родрігес («Аль-Вехда» Саудівська Аравія, оренда), Фран Соль («Малага» Іспанія, оренда), Ерік Рамірес («Слован» Словаччина, оренда), Вітіньйо («Атлетико Паранаенсе» Бразилія, оренда), Беньямін Вербич («Панатінаїкос» Греція).

«Штурм»

Прийшли: Томі Хорват (центральний півзахисник, «Мура» Словенія), Весель Демаку (опорний півзахисник, «Аустрія»), Давід Шнегг (лівий захисник, «Венеція» Італія), Домінік Ороз (центральний захисник, «Вітесс» Нідерланди), Крістофер Джуліані (воротар, «Капфенберг»).

Пішли: Андреас Куен (лівий півзахисник, 37 матчів у всіх турнірах сезону-2021/2022, 2 голи), Лукас Ягер (опорний півзахисник, 38/1), Андерсон Ньянгбо (атакуючий півзахисник, 38/3).

СТАРТ СЕЗОНУ-2022/2023

До старту кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» не проводило офіційних матчів із 12 грудня минулого року, коли в рамках вітчизняної Прем’єр-ліги зіграло вдома внічию із луганською «Зорею» (1:1). З того часу «біло-сині» провели 31 поєдинок (29 товариських та благодійних, а також два проти «Фенербахче» в Лізі чемпіонів), у яких здобули 19 перемог, вісім разів зіграли внічию та чотири рази поступилися (загальна різниця м’ячів – 58:31).

«Штурм», який стартує в єврокубках відразу з третього кваліфікаційного раунду, уже встигнув провести три офіційні поєдинки. На ранній стадії Кубку Австрії команда з Граца розгромила на виїзді напіваматорський «Ретіс» (6:0), а в чемпіонаті зіграла в гостях унічию з «Вольфсбергом» (1:1) та вдома перемогла незмінного чемпіона країни дев’яти (!) останніх сезонів «Зальцбург» (2:1). У турнірній таблиці «штурмівці» мають чотири очки та поступаються лише віденському «Рапіду», у якого стовідсотковий показник після двох турів.

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

«Динамо» (Київ, Україна) — «Штурм» (Грац, Австрія)

3 серпня, 21:00, Stadion Miejski im. Wladyslawa Krola

ТБ трансляція — Setanta Sports

Суддівські призначення

Арбітр у полі — Франсуа Летексьє

Уродженець міста Беде в регіоні Бретань є другим після 29-річного Віллі Делажо наймолодшим топовим арбітром країни. Суддівську кар’єру розпочав у 13-річному віці, пройшовши всі щаблі французьких футбольних ліг. З 2016 року працює на матчах Ліги 1, а на початку 2017-го отримав статус арбітра ФІФА та став наймолодшим французьким рефері з міжнародною категорією.

Летексьє ще не працював на матчах за участю київського «Динамо», проте з українськими командами знайомий. У червні 2018 року французький рефері зафіксував перемогу нашої національної збірної над Албанією в товариському матчі (4:1), а у сезоні-2020/21 був головним арбітром поєдинку між «Маккабі» з Тель-Авіву та донецьким «Шахтарем» у плей-оф раунді Ліги Європи (0:2).

Асистенти арбітра — Сиріль Мюньє, Меді Рамуні.

Четвертий арбітр — Жеремі Стіно.

Арбітр VAR – Пьер Гайлуст, асистент арбітра VAR – Ерік Вательє (усі – Франція)

Спостерігач арбітражу – Альберто Ундіано Мальєнко (Іспанія).

ОСОБИСТІ ПРОТИСТОЯННЯ

«Динамо» та «Штурм» поки не перетиналися на офіційному рівні в єврокубках, провівши лише одного разу товариський матч. Відбувся він узимку 2018 року в іспанській Марбельї та завершився перемогою австрійського клубу.

23.01.2018. Товариський матч. «Динамо» – «Штурм» – 0:2

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер